Komentarz do artykułu Henryk Szost - Na podbiegu, trening wytrzymałości siłowej Rekordzisty Polski w maratonie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

KrzysiekJ pisze:Czyli to nie kwestia finansów, a raczej treści samej w sobie.
Też kwestia finansów. My nie jesteśmy portalem który może zarabiać na reklamach tak jak onet czy Wardega, bo poprostu nie generujemy takiej liczby odsłon.
Sporo się zmieniło na tym rynku reklamowym na przestrzeni ostatniego roku. Na youtube też jest taka opcja ale oni zabierają 30%, vimeo tylko 10.
Pozatym vimeo bardziej mi się podoba jeśli chodzi o różne funkcje.
PKO
Zbigniew94
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34'08
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

śmieszne tysiące wątków, tysiące filmów, artykułów na bieganie.pl historię schematy przetrzebione na wylot a tu jeden trening Henia i już 10 zł w dupcie o_O
1000 2;42'83
1500 m 4;17'59
3000 m 9'44
5000 m 16;49
10000 34'08
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Na youtube też jest taka opcja ale oni zabierają 30%, vimeo tylko 10.
A to mi wyjasniles, dlaczego ktos chce korzystas z tak kiepskiej uslugi jak Vimeo - bo pare razy zastanawialem sie, dlaczego ten serwis jeszcze nie upadl. Nie wiedzialem, ze to kwestia ceny, tzn. niska jakosc = mniejsza prowizja (Vimeo ma KOSZMARNIE slaby algorytm wyswietlania na laczach o nizszej przepustowosci, video rwie sie co kilka sekund - oprogramowanie serwerow YouTube jest znacznie sprawniejsze i ten problem niemalze nie wystepuje).
Zbigniew94 pisze:śmieszne tysiące wątków, tysiące filmów, artykułów na bieganie.pl historię schematy przetrzebione na wylot a tu jeden trening Henia i już 10 zł w dupcie o_O
Trzy razy przeczytalem to co napisales - i nijak nie wiem, co mogles chciec tym wpisem przekazac...
Zbigniew94
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34'08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wszystko przerobione co Henio znalazł złoty środek że nagle trza dyszkę za filmik ?
1000 2;42'83
1500 m 4;17'59
3000 m 9'44
5000 m 16;49
10000 34'08
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Robert pisze:
Adam Klein pisze:Na youtube też jest taka opcja ale oni zabierają 30%, vimeo tylko 10.
A to mi wyjasniles, dlaczego ktos chce korzystas z tak kiepskiej uslugi jak Vimeo - bo pare razy zastanawialem sie, dlaczego ten serwis jeszcze nie upadl. Nie wiedzialem, ze to kwestia ceny, tzn. niska jakosc = mniejsza prowizja
Nie bardzo wiesz o czym mówisz. Akurat Vimeo jest serwisem płatnym już na wejściu. Przeanalizowałem funkcje jakie dają obydwa serwsy i uznałem, że vimeo. Nie mówiąc o tym, że jak masz problem to w google sie z nikim nie skontaktujesz a w vimeo owszem.
Keadwen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:53

Nieprzeczytany post

Robert pisze:Vimeo ma KOSZMARNIE slaby algorytm wyswietlania na laczach o nizszej przepustowosci, video rwie sie co kilka sekund - oprogramowanie serwerow YouTube jest znacznie sprawniejsze i ten problem niemalze nie wystepuje
Algorytm to jedno, drugie posiadanie globalnie rozproszonego systemu cache'owania kontentu, który ulokowany jest również u usługodawców internetowych (Google GCC). Jak również globalnej infrastruktury sieciowej o przepustowości setek Tbps między kontynentami.
Awatar użytkownika
rusolis
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Vimeo kiedyś się utrzymywało na rynku dlatego, że nie kompresowali tak materiału jak youtube, dlatego wielu twórców umieszczało tam filmy. Nie wiem czy coś się zmieniło, ale na youtube możesz niby wrzucić film 1980p, ale masz kompletny szum. Może dlatego też szybciej się ładują.

Tak jak pisałem, mnie przekonuje płatna treść, bo pozwala zredukować reklamy. Model abonamentowy działa chyba najlepiej, tak to wygląda przykładowo na jednym amerykańskim serwisie o sprzęcie i turystyce górskiej, gdzie też jest forum i serwis z artykułami: https://backpackinglight.com/subscribe/.
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem najlepszym i najbliższym punktem odniesienia powinien być flotrack, który ma część filmów płatnych, a część darmowych, przy czym nie ma tam chyba schematu płatności za poszczególny film, a raczej abonament dostępu do treści premium
http://www.flotrack.org/videos/landing
pacemaker
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 36:45
Życiówka w maratonie: 2:57:03

Nieprzeczytany post

Drugą rzeczą którą najbardziej lubią biegacze zaraz po bieganiu jest narzekanie a ten film jest za krótki i za drogi a operatorowi kamery trzęsą się ręce, na dodatek Pan Szost, Pan Henryk Szost biega po śniegu a ja nie lubię zimy i nie lubię biegać jak jest mi zimno, poza tym jestem na roztrenowaniu i nie mogę patrzeć jak inni trenują bo mnie szlag trafia. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
FilipO
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:15

Nieprzeczytany post

pacemaker pisze:Drugą rzeczą którą najbardziej lubią biegacze zaraz po bieganiu jest narzekanie a ten film jest za krótki i za drogi a operatorowi kamery trzęsą się ręce, na dodatek Pan Szost, Pan Henryk Szost biega po śniegu a ja nie lubię zimy i nie lubię biegać jak jest mi zimno, poza tym jestem na roztrenowaniu i nie mogę patrzeć jak inni trenują bo mnie szlag trafia. Pozdrawiam :)
Opinia o zbyt wygórowanej cenie za materiał to nie narzekanie tylko "konstruktywny feedback" ;). Coś w formie informacji do autorów, że gdyby jakość materiału/wartość była wysoka, a cena przystępna to bym obejrzał, ale przy obecnych warunkach nie. Moim zdaniem ważna kwestia jeśli Adam planuje pójść dalej tą drogą.
Obecnie: wieczny kontuzjusz.
Stare dzieje i rekordy życiowe:
5km - 18min 32s - rok '13
10km - 38min 14s - rok 13'
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a skąd wiesz, jaki jest materiał, skoro go nie obejrzałeś, bo nie zapłaciłeś?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie wypowiadam się odnośnie samego filmu, ponieważ nie oglądałem. Wypowiem się odnośnie ceny: moim zdaniem jest zbyt wysoka. Jeśli za jeden film płacimy 10 pln, to ile miałby kosztować miesięczny abonament? A teraz przyrównajmy do miesięcznych abonamentów innych serwisów (nawet nie z filmami, ale chociaż jakaś polityka, wprost, nie wiem spotify chyba 20pln za miesiąc kosztuje czy cokolwiek tam innego).

Dla mnie akceptowalną kwotą było by 10 ale pln za miesięczny abonament do treści płatnych (ale musiało by wtedy tych treści być więcej + pojawiać się nowe), a do tego jakieś 3 pln za pojedynczy film. Sorry, ale (moim zdaniem) takie są aktualne realia - ale to nie ja jestem od polityki cenowej serwisu, decyzje należą do naczelnego :)
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
FilipO
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:15

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:a skąd wiesz, jaki jest materiał, skoro go nie obejrzałeś, bo nie zapłaciłeś?
marek84 pisze:Nie wypowiadam się odnośnie samego filmu, ponieważ nie oglądałem. Wypowiem się odnośnie ceny: moim zdaniem jest zbyt wysoka.
Ponadto znam materiały z bieganie.pl, wiem czego się spodziewać i jakie kwestie są poruszone na filmie. Wiem, że nijak jestem w stanie przenieść trening zawodowca do swojego treningu. Oglądałem wszystkie, dostępne materiały i wywiady z zawodowcami.
Zwyczajna, konsumencka decyzja.
Natomiast samego materiału z Heniem nie oceniam. Ktoś inny może uznać, że wart będzie 10zł. Może to ja popełniam błąd, nie kupując go :).
Obecnie: wieczny kontuzjusz.
Stare dzieje i rekordy życiowe:
5km - 18min 32s - rok '13
10km - 38min 14s - rok 13'
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marek84 pisze:

Dla mnie akceptowalną kwotą było by 10 ale pln za miesięczny abonament do treści płatnych (ale musiało by wtedy tych treści być więcej + pojawiać się nowe),
+1
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

rusolis pisze:Vimeo kiedyś się utrzymywało na rynku dlatego, że nie kompresowali tak materiału jak youtube, dlatego wielu twórców umieszczało tam filmy. Nie wiem czy coś się zmieniło, ale na youtube możesz niby wrzucić film 1980p, ale masz kompletny szum. Może dlatego też szybciej się ładują.

Tak jak pisałem, mnie przekonuje płatna treść, bo pozwala zredukować reklamy. Model abonamentowy działa chyba najlepiej, tak to wygląda przykładowo na jednym amerykańskim serwisie o sprzęcie i turystyce górskiej, gdzie też jest forum i serwis z artykułami: https://backpackinglight.com/subscribe/.
Oczywiście musimy wypracować jakiś model subskrypcji, płacenie za jeden film nie jest tym do czego dążymy, po prostu jakoś to sukcesywnie musimy zbudować.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ