Suunto Spartan Ultra

Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

Vein1975 pisze:A co do spacerów to dzisiaj też używałem trybu - TURYSTYKA PIESZA. Jeśli tego trybu używałeś to pamiętaj że tam jest ustawiona0 fabryczna dokładność Gps na dobrą a nie na najlepszą.
Faktycznie, w tym mógł być problem. na razie nie biegam (kontuzja) i nie mam wielu okazji do sprawdzenia Suunto, ale zorbię to na najdokładniejszym GPS i wtedy zobaczymy.
PKO
no4
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czy taka dokładność gps jest wystarczająca?

http://www.mygpsfiles.com/app/#bfK3Syk0&del=i9waza6P

Bieg Niepodległości Gdynia 2016
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

Przyzwoicie, ale chyba wciąż daleko od ideału.
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

no4 pisze:Czy taka dokładność gps jest wystarczająca?

http://www.mygpsfiles.com/app/#bfK3Syk0&del=i9waza6P

Bieg Niepodległości Gdynia 2016
Czy to jest wystarczające ? ,hehe , czy wy nie wymagacie zbyt dużo , patrząc na ten ślad to szczerze jest on w normie jak na warunki w jakich pracował. Ja od swojego ambita2 nie wymagałbym i nie spodziewałbym się o wiele lepszego śladu . Tylko trzeba pamiętać, aby mieć ustawiona najlepszą jakoś GPS na zegarku , bo w innym przypadku będzie lament i sianie paniki ;)
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A co do anten w zegarkach to fakt , jeśli jest ona mniejsza lub umiejscowiona w...powiedziałbym w nie odpowiednim miejscu ;) , będzie to miało efekt taki, że w troszku gorszych warunkach typu las, wysokie budynki itp,( ale w małym już stopniu pogoda typu deszczyk i zachmurzone niebo ) sygnał GPS będzie mniej lub bardziej "pływał". Takie moje zdanie :) , szkoda się więcej rozpisywać , to tylko cywilny sprzęt :p
hucek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No i potestowałem... Przyspieszałem, zwalniałem, wbiegałem maksymalnie w las, na drogę, zawracałem nagle. Zrobiłem co mogłem w mojej okolicy.
I oto wnioski:
* na terenie otwartym jest idealnie, nawet nawroty o 180 stopni (prawy dolny róg mapy) zapisuje świetnie, każde wbiegnięcie w drogę i zakręt także
* w głębokim lasie pojawiają się pewne niedoskonałości (lewa górna część mapy - nie sugerujcie się oznaczeniem lasu na mapie, naprawdę jest głęboki i w dołku), ale i tak jest zdecydowanie lepiej niż było. Dodam tylko, że las w którym biegam nie ma nawet zasięg telefonii komórkowej, a radia tu też prawie żadnego nie odbiorę...

Reasumując - GPS znacznie poprawiony. Heart Rate sprawdzę na kolejnym treningu, bo dziś nie wziąłem pasa...
gps-slad-aktualizacja.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 4:27:31

Nieprzeczytany post

NIestety w lesie nadal kompletna d..a.
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Szczerze to nie mam jak się odnieść do tej mapki, zwłaszcza w lesie , co innego jakbym znał trasę i wtedy wiedzialbym gdzie sygnał traci dokładność , ale nawet moj ambit2 w gęstym lesie lubi uciekać tu i tam . Na pewno wracając się ta sama trasą ( czytaj las ) to ślady by się nie pokrywały . Jak to mój znajomy mówi "to nie apteka" ;)
no4
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Najlepszym rozwiązaniem jest zabrać dwa różne zegarki jednocześnie na trening, wyprawę.
Te same warunki, ta sama trasa.
Idealne porównanie rozbieżności na mapie.
astondb7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 39:35

Nieprzeczytany post

Próbował ktoś wyłączyć ten zegarek? W instrukcji nie jest napisane jak to zrobić...
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 4:27:31

Nieprzeczytany post

NIe da się go wyłączyć. Pytałem o to Suunto kiedy wysyłałem go im do serwisu.
astondb7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 39:35

Nieprzeczytany post

Vein1975 pisze:NIe da się go wyłączyć. Pytałem o to Suunto kiedy wysyłałem go im do serwisu.
perpetum mobile :)
prilo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Uzywam od okolo 2 tygodni i stwierdzam, ze ten zegark jest chyba najbardziej ubogim w rozne opcje oraz inne rzeczy zegarkiem na rynku przy takij cenie. Dizajnersko wyglada dla mnie swietnie jednak jesli chodzi o funkcjonalnosc to jest bardzo slabo. W tej chwili to produkt w wersji wczesnej bety nic ponadto. Owszem wyswietlacz super, wyglad rowniez, ale tym rynku ie zwojuje ten zegarek. Dla mnie najwieksza lipa 2016 roku.
no4
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie wiedziałeś co kupujesz?
Tyle recenzji i filmików w Internecie.
Chyba, że inne powody niż mnogość funkcji, przeważyły o decyzji zakupu.
Poza tym, przed miesiącem był jeszcze mniej funkcjonalny.

Czy jesteś zadowolony z zakupu, czy chcesz aby, jak to nazwałeś, zegarek zwojował rynek?
prilo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Brak mozliwosci konfiguracji wyswitlanych danych podczas aktywnosci, i inne, a ale zeby budzika nie bylo :D to smiechu warte...a gps to dziala dobrze ale jak nie ma chmur i zabudowan. Sie nie obruszaj, bo ten zegarek to lipa a ja go nie kupilem tylko dostalem w prezencie. Wiec zluzuj poslady
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ