Faktycznie, w tym mógł być problem. na razie nie biegam (kontuzja) i nie mam wielu okazji do sprawdzenia Suunto, ale zorbię to na najdokładniejszym GPS i wtedy zobaczymy.Vein1975 pisze:A co do spacerów to dzisiaj też używałem trybu - TURYSTYKA PIESZA. Jeśli tego trybu używałeś to pamiętaj że tam jest ustawiona0 fabryczna dokładność Gps na dobrą a nie na najlepszą.
Suunto Spartan Ultra
- jarek_bb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:40
- Życiówka w maratonie: 3:36:50
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czy taka dokładność gps jest wystarczająca?
http://www.mygpsfiles.com/app/#bfK3Syk0&del=i9waza6P
Bieg Niepodległości Gdynia 2016
-
- Wyga
Czy to jest wystarczające ? ,hehe , czy wy nie wymagacie zbyt dużo , patrząc na ten ślad to szczerze jest on w normie jak na warunki w jakich pracował. Ja od swojego ambita2 nie wymagałbym i nie spodziewałbym się o wiele lepszego śladu . Tylko trzeba pamiętać, aby mieć ustawiona najlepszą jakoś GPS na zegarku , bo w innym przypadku będzie lament i sianie panikino4 pisze:Czy taka dokładność gps jest wystarczająca?

-
- Wyga
A co do anten w zegarkach to fakt , jeśli jest ona mniejsza lub umiejscowiona w...powiedziałbym w nie odpowiednim miejscu
, będzie to miało efekt taki, że w troszku gorszych warunkach typu las, wysokie budynki itp,( ale w małym już stopniu pogoda typu deszczyk i zachmurzone niebo ) sygnał GPS będzie mniej lub bardziej "pływał". Takie moje zdanie
, szkoda się więcej rozpisywać , to tylko cywilny sprzęt :p

-
- Dyskutant
No i potestowałem... Przyspieszałem, zwalniałem, wbiegałem maksymalnie w las, na drogę, zawracałem nagle. Zrobiłem co mogłem w mojej okolicy.
I oto wnioski:
* na terenie otwartym jest idealnie, nawet nawroty o 180 stopni (prawy dolny róg mapy) zapisuje świetnie, każde wbiegnięcie w drogę i zakręt także
* w głębokim lasie pojawiają się pewne niedoskonałości (lewa górna część mapy - nie sugerujcie się oznaczeniem lasu na mapie, naprawdę jest głęboki i w dołku), ale i tak jest zdecydowanie lepiej niż było. Dodam tylko, że las w którym biegam nie ma nawet zasięg telefonii komórkowej, a radia tu też prawie żadnego nie odbiorę...
Reasumując - GPS znacznie poprawiony. Heart Rate sprawdzę na kolejnym treningu, bo dziś nie wziąłem pasa...
I oto wnioski:
* na terenie otwartym jest idealnie, nawet nawroty o 180 stopni (prawy dolny róg mapy) zapisuje świetnie, każde wbiegnięcie w drogę i zakręt także
* w głębokim lasie pojawiają się pewne niedoskonałości (lewa górna część mapy - nie sugerujcie się oznaczeniem lasu na mapie, naprawdę jest głęboki i w dołku), ale i tak jest zdecydowanie lepiej niż było. Dodam tylko, że las w którym biegam nie ma nawet zasięg telefonii komórkowej, a radia tu też prawie żadnego nie odbiorę...
Reasumując - GPS znacznie poprawiony. Heart Rate sprawdzę na kolejnym treningu, bo dziś nie wziąłem pasa...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Wyga
Szczerze to nie mam jak się odnieść do tej mapki, zwłaszcza w lesie , co innego jakbym znał trasę i wtedy wiedzialbym gdzie sygnał traci dokładność , ale nawet moj ambit2 w gęstym lesie lubi uciekać tu i tam . Na pewno wracając się ta sama trasą ( czytaj las ) to ślady by się nie pokrywały . Jak to mój znajomy mówi "to nie apteka" 

-
- Rozgrzewający Się
Uzywam od okolo 2 tygodni i stwierdzam, ze ten zegark jest chyba najbardziej ubogim w rozne opcje oraz inne rzeczy zegarkiem na rynku przy takij cenie. Dizajnersko wyglada dla mnie swietnie jednak jesli chodzi o funkcjonalnosc to jest bardzo slabo. W tej chwili to produkt w wersji wczesnej bety nic ponadto. Owszem wyswietlacz super, wyglad rowniez, ale tym rynku ie zwojuje ten zegarek. Dla mnie najwieksza lipa 2016 roku.
-
- Wyga
Nie wiedziałeś co kupujesz?
Tyle recenzji i filmików w Internecie.
Chyba, że inne powody niż mnogość funkcji, przeważyły o decyzji zakupu.
Poza tym, przed miesiącem był jeszcze mniej funkcjonalny.
Czy jesteś zadowolony z zakupu, czy chcesz aby, jak to nazwałeś, zegarek zwojował rynek?
Tyle recenzji i filmików w Internecie.
Chyba, że inne powody niż mnogość funkcji, przeważyły o decyzji zakupu.
Poza tym, przed miesiącem był jeszcze mniej funkcjonalny.
Czy jesteś zadowolony z zakupu, czy chcesz aby, jak to nazwałeś, zegarek zwojował rynek?
-
- Rozgrzewający Się
Brak mozliwosci konfiguracji wyswitlanych danych podczas aktywnosci, i inne, a ale zeby budzika nie bylo :D to smiechu warte...a gps to dziala dobrze ale jak nie ma chmur i zabudowan. Sie nie obruszaj, bo ten zegarek to lipa a ja go nie kupilem tylko dostalem w prezencie. Wiec zluzuj poslady