GARMIN FORERUNNER 735XT
-
- Zaprawiony W Bojach
Powracam do pomiaru z nadgarstka. Dwa razy miałem nagle skoki tętna, zawsze po starcie. Z pska się to nie zdarza. W kwestii pomiar dystansu. Mam wrażenie, że te wyższe modele, mają ten sam moduł GPS. Różnice w pomiarze nie są ani wadą ani zaletą zegarka a warunkami w jakich biegamy.
Obok pomiaru z nadgarstka, dla mnie różnica pomiędzy 735 a 920 to,...
-wielkość - 735 jest mały. Jest to jednak nie poważnie wyglądająca zabawka. W stosunku do np. Fenixa cześć Epixa,
-interfejs jest prosty i intuicyjny,
-część wskazań jest wartych uwagi, część to bzdury. Pierwotnie myślałem, że symulacja wyników bardziej trzyma się ziemi, ale niestety, nie. Po 3:20 to ja raczej maratonów nie będę biegał,...
Obok pomiaru z nadgarstka, dla mnie różnica pomiędzy 735 a 920 to,...
-wielkość - 735 jest mały. Jest to jednak nie poważnie wyglądająca zabawka. W stosunku do np. Fenixa cześć Epixa,
-interfejs jest prosty i intuicyjny,
-część wskazań jest wartych uwagi, część to bzdury. Pierwotnie myślałem, że symulacja wyników bardziej trzyma się ziemi, ale niestety, nie. Po 3:20 to ja raczej maratonów nie będę biegał,...
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 57:41
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, a czy komuś działają alerty głosowe w telefonie sparowanym z tym zegarkiem, tj. powiadamianie głosowe z telefonu o tempie, dystansie, itp?
Próbowałem konfigurować to na różne sposoby i za nic nie chce mi działać
Próbowałem konfigurować to na różne sposoby i za nic nie chce mi działać

- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
735xt nie ma chyba altimetru barometrycznego a 920xt ma a to spora roznica.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
-
- Rozgrzewający Się
Zgadza się, tak robiłem, ale nie słyszę żadnych komunikatów. A działa Ci "Głośność alertu" w tych opcjach? Bo ja już z tym mam problem, i po włączeniu tego przycisku mam "kręcącą się" bez końca ikonę.bumbo pisze:Mi działają, po polsku nawet. Konfiguracja w telefonie właściwości zegarka/ ustawienia/ alerty.
Byłbym wdzięczny jakbyś podał jaką masz wersję Androida (czy iOS?) i jaki "syntezator mowy" ustawiony w opcjach telefonu (Ivona?). Może to kwestia tych ustawień?
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja nie wiedziałem że jest taka możliwość. Może ktoś opisze, krok po kroku jak się za to zabrać,...
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1:00
W aplikacji Garmin Connect w telefonie wchodzisz w Ustawienia a nastpępnie Forerunner 735Xt Ustawienia a następnie Monity dźwiękowe.Ryszard N. pisze:Ja nie wiedziałem że jest taka możliwość. Może ktoś opisze, krok po kroku jak się za to zabrać,...
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki, znalazłem i przetestuje,...
-
- Rozgrzewający Się
OK, doszedłem, że problem był z samą aplikacją na telefonie. Na podstawie tych wskazówek: https://forums.garmin.com/showthread.ph ... unner-230) przeinstalowałem ją i zainstalowałem ponownie i teraz działa (choć na razie komunikaty mam po angielsku, mimo że zegarek i aplikacja są w j. polskim).arthek pisze:Zgadza się, tak robiłem, ale nie słyszę żadnych komunikatów. A działa Ci "Głośność alertu" w tych opcjach? Bo ja już z tym mam problem, i po włączeniu tego przycisku mam "kręcącą się" bez końca ikonę.bumbo pisze:Mi działają, po polsku nawet. Konfiguracja w telefonie właściwości zegarka/ ustawienia/ alerty.
Byłbym wdzięczny jakbyś podał jaką masz wersję Androida (czy iOS?) i jaki "syntezator mowy" ustawiony w opcjach telefonu (Ivona?). Może to kwestia tych ustawień?
- whitemamba
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Garmin wprowadził do 735 w dniu wczorajszym obsługę segmentów stravy na żywo w 735.Mając konto premium na portalu strava wszystkie obserwowane segmenty zostają zsynchronizowane z zegarkiem i podczas biegu wyświetlają się o nich informacje.Przy okazji została dodana obsługa segmentów garminowskich(tu już nie trzeba mieć abonamentu na stravie). Liczę że funkcjonalność trafi też do pozostałych zegarków, ale nie ma jeszcze oficjalnych informacji od garmina.
Więcej info jak zwykle u rainmakera:
http://www.dcrainmaker.com/2016/08/garm ... faces.html
Zmiana kodu 3 z przodu:)
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
-
- Rozgrzewający Się
Garmin "pochwalił" się tym na swoim blogu: https://www.garmin.com/en-US/blog/gener ... t-updates/.whitemamba pisze:Garmin wprowadził do 735 w dniu wczorajszym obsługę segmentów stravy na żywo w 735.Mając konto premium na portalu strava wszystkie obserwowane segmenty zostają zsynchronizowane z zegarkiem i podczas biegu wyświetlają się o nich informacje.Przy okazji została dodana obsługa segmentów garminowskich(tu już nie trzeba mieć abonamentu na stravie). Liczę że funkcjonalność trafi też do pozostałych zegarków, ale nie ma jeszcze oficjalnych informacji od garmina.
Zastanawia mnie jednak, czy ktoś analizuje czasy przebytych segmentów w trakcie biegania/jeżdżenia? Ja przeglądam je już w domu po treningu, na spokojnie.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Kilka słów ode mnie: http://bieganie.pl/?show=1&cat=22&id=8998
-
- Zaprawiony W Bojach
Adam, używam go dosyć długa. Przebiegłej z nim ok. 800 km. Szkoda, że testu nie zrobiłeś na dłuższych odcinkach. 50 metrów to zdecydowanie za krótki odcinek. Zauważyłem, że na początku Garmin podbija tempo i następnie wyrównuje. Czy robi korektę całości, nie wiem. Podobnie z tętnem. Nie rozpisując się, pomiar z nadgarstka to fajna sprawa. Jest ok jak biegniemy wolno i równo. W momencie gdy przyspieszamy i jesteśmy na dużym zmęczeniu już tak fajnie nie jest. W zimie generalnie planuję powrócić do paska.