A Zbigniew żyje w swoim świecie.

Adam Klein pisze:Ok, to nie zrozumiałem. Gratuluję, ładny wynik. 15 lat temu tez tam biegałem, wtedy nie było tej siatki dookoła. Ale teraz tam jest chyba jakiś łatwiejszy dostęp, tak? Wiedziałem ludzi tam biegających.
A Zbigniew żyje w swoim świecie.
Mozesz podac gdzie pobiegles te 8:21?Tark pisze:W zeszłym wieku 3 km biegałem o ponad minutę szybciej czyli w 8,21 .Trenowałem w oparciu o Mulaka biegając dużo zmiennego w terenie i drugiego zakresu.Obecnie widzę że dla osób starszych najlepszym bodżcem treningowym jest ten gdzie najwięcej tracimy z wiekiem czyli szybkość.Dużo czasu poświęcam na motorykę i zwinność którą mam niestety na poziomie nosorożca.
Oj... sorry! Przeczytalem "w zeszlym roku"... Moja wina.Adam Klein pisze:Rolli, czytaj uważnie. W zeszłym wieku, 18 lat temu (pisał o tym) czyli kiedy miał 28 lat.
Dobry plan znajdziesz w książce "bieganie metodą danielsa". Jestem mega z niej zadowolony, są tam ciekawe tabele + przykładowe plany + bardzo jasno opisane jak tworzyć plany dla siebie. Jedynie na co bym uważał, to żeby nie trzymać się sztywno tabeli.bjj pisze:Trochę się zastanawiałem pod jaki dystans trenować i pomyślałem, że będzie to 5km bo najbardziej mi pasuje. Chciałbym biegać ten dystans w granicach 16:30-16:40 i potrzebuję jakiegoś planu. Czy ktoś mógłby polecić coś dobrego bo w necie jakoś nic ciekawego nie znalazłem. Są plany ale na znacznie gorsze wyniki. Moje dane: wiek 37, waga 73, wzrost 175, życiówka na 5km 16:52 z zeszłego roku. W tym roku biegłem City Traila w 17:03. Biegam około 4 lat z tym że tylko raz realizowałem konkretny plan i był to maraton, dodatkowo z mizernym skutkiem. Planowałem jeszcze maraton na jesień ale chyba na razie dam sobie z tym spokój