rubin - komentarze
Moderator: infernal
- sosik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:49
- Życiówka w maratonie: 2:58:50
Ok, macie rację. Teraz zauważyłem. Dzięki za wyjaśnienie. Faktycznie wychodzi łącznie 9 miejsce i o ile dobrze policzyłem to 2 w K40.
I tak największe brawa należą się za zrealizowanie celu. Wczoraj warunki raczej ciepłe były.
I tak największe brawa należą się za zrealizowanie celu. Wczoraj warunki raczej ciepłe były.
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 4:43:20
Monika jesteś wielka, gratuluję.
Wtrącę swoje trzy grosze, bo miałem przyjemność finiszować z Moniką na BRU (dogoniłem ją na ostatnich 5km). Ona miała siłę żeby lecieć dalej i spokojne mogła zrobić jeszcze ze 20km tego dnia. Decyzja o zakończeniu na 103 km to był jej wybór, bo zmieściła się w limicie. Zresztą jak wróci to wam opisze sama dlaczego znalazła się na liście 140.
Pozdrawiam i do zobaczenia (SOG?)
Wtrącę swoje trzy grosze, bo miałem przyjemność finiszować z Moniką na BRU (dogoniłem ją na ostatnich 5km). Ona miała siłę żeby lecieć dalej i spokojne mogła zrobić jeszcze ze 20km tego dnia. Decyzja o zakończeniu na 103 km to był jej wybór, bo zmieściła się w limicie. Zresztą jak wróci to wam opisze sama dlaczego znalazła się na liście 140.
Pozdrawiam i do zobaczenia (SOG?)
you got to lose to know how to win
Moje wypociny...
... i wasz odzew.
10 km 44:56 (Liverpool Spring 10k 2016) półmaraton 1:40:41 maraton 3:32:53 (Dębno 2013) Ultra 100+ 16:08:02 (B7D 2014)
Moje wypociny...
... i wasz odzew.
10 km 44:56 (Liverpool Spring 10k 2016) półmaraton 1:40:41 maraton 3:32:53 (Dębno 2013) Ultra 100+ 16:08:02 (B7D 2014)
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Od początku startowałam z myślą o 103 km, chociaż miałam formalną możliwość kontynuowania biegu dalej. 140 km w wyścigu o takim stopniu trudności i z tak ustawionymi limitami jest poza moim zasięgiem.
Na PK 103 limity były dwa:
- jeden dla zawodników 103 km - czas 20 h 30 '
- drugi dla zawodników 140 km - czas 18 g 30 ' - warunek, by zostać wypuszczonym na dalsze etapy.
Uważam, że aby mieć realną szansę na ukończenie 140 km - na pk 103 trzeba było być najpóźniej około 17 godzin od startu; ja dotarłam w czasie 18 h 15' - więc na granicy najostrzejszego z limitów.
"Szału ni mo", ale i tak jestem bardzo bardzo zadowolona, bo wiem, jak się czułam przez całą drogę - dobrze. Oczywiście bywałam zmęczona, chwilami nawet bardzo - ale na trasie cały czas czułam się pewnie. Czułam się przygotowana do tego, żeby sobie z nią poradzić. Co dziwne - ta pewność pojawiła się dopiero kilkanaście km po starcie, bo wcześniej odczucia miałam zupełnie inne:). I tu składam ogromne podziękowania Damianowi - koledze, który od połowy lutego stopniowo, ale konsekwentnie i skutecznie za uszy wyciągał mnie z kondycyjnego dołka!
Perypetii z imprezą było ogromnie dużo, było o tym roztrząsane, podobno nawet w TV. Nie oglądałam, nie czytałam, bo nie miałam na to warunków, czasu ani ochoty. Chcę tylko napisać, że na miejscu atmosfera była zgoła inna niż można to odczytać z niektórych komentarzy. Było po prostu wyjątkowo i fantastycznie! Bufet skromny? Pierwotnym założeniem był zupełny brak bufetów. Jak dla mnie impreza rewelacyjna - i znów myślę o przyszłym roku.
Na PK 103 limity były dwa:
- jeden dla zawodników 103 km - czas 20 h 30 '
- drugi dla zawodników 140 km - czas 18 g 30 ' - warunek, by zostać wypuszczonym na dalsze etapy.
Uważam, że aby mieć realną szansę na ukończenie 140 km - na pk 103 trzeba było być najpóźniej około 17 godzin od startu; ja dotarłam w czasie 18 h 15' - więc na granicy najostrzejszego z limitów.
"Szału ni mo", ale i tak jestem bardzo bardzo zadowolona, bo wiem, jak się czułam przez całą drogę - dobrze. Oczywiście bywałam zmęczona, chwilami nawet bardzo - ale na trasie cały czas czułam się pewnie. Czułam się przygotowana do tego, żeby sobie z nią poradzić. Co dziwne - ta pewność pojawiła się dopiero kilkanaście km po starcie, bo wcześniej odczucia miałam zupełnie inne:). I tu składam ogromne podziękowania Damianowi - koledze, który od połowy lutego stopniowo, ale konsekwentnie i skutecznie za uszy wyciągał mnie z kondycyjnego dołka!
Perypetii z imprezą było ogromnie dużo, było o tym roztrząsane, podobno nawet w TV. Nie oglądałam, nie czytałam, bo nie miałam na to warunków, czasu ani ochoty. Chcę tylko napisać, że na miejscu atmosfera była zgoła inna niż można to odczytać z niektórych komentarzy. Było po prostu wyjątkowo i fantastycznie! Bufet skromny? Pierwotnym założeniem był zupełny brak bufetów. Jak dla mnie impreza rewelacyjna - i znów myślę o przyszłym roku.
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
Fajnie, Monika, bardzo fajnie! Nie wiem, ale chyba Ci... zazdroszczę. Też chciałabym w Bieszczady...
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Jakoś nie było okazji jeszcze w tym temacie mi napisać Zacznę od gratulacji i brawo, tak trzymaj
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
Basiu, sama sobie zazdroszczę tych zawodów . Kiedyś wydawało mi się, że Bieszczady to nie góry, uznawałam wyłącznie Tatry. Teraz nie wyobrażam sobie nie odwiedzić ich choć raz w roku. Cieszę się, że byłam i mam nadzieję, że w przyszłym roku BRzU też się odbędzie. Nawet jeśli poza Parkiem Narodowym.
Marcin - dzięki! Może i czas 18 godzin z haczykiem nie jest powalający, ale ja naprawdę byłam psychicznie przygotowana na to, że będzie około 20 godzin. Liczyłam się nawet z tym, że może mi się nie udać, bo przez zimę i wczesną wiosnę miałam wiele przeszkód uniemożliwiających sensowny trening. Mam zamiar trzymać właśnie "tak", a nawet jeszcze lepiej. Ten tydzień luźniutki, a w niedzielę zaczynam już przygotowania do Andorra Ultra Trail. W kwestii treningu ufam Damianowi, mam nadzieję, że będzie dobrze
Marcin - dzięki! Może i czas 18 godzin z haczykiem nie jest powalający, ale ja naprawdę byłam psychicznie przygotowana na to, że będzie około 20 godzin. Liczyłam się nawet z tym, że może mi się nie udać, bo przez zimę i wczesną wiosnę miałam wiele przeszkód uniemożliwiających sensowny trening. Mam zamiar trzymać właśnie "tak", a nawet jeszcze lepiej. Ten tydzień luźniutki, a w niedzielę zaczynam już przygotowania do Andorra Ultra Trail. W kwestii treningu ufam Damianowi, mam nadzieję, że będzie dobrze
Ostatnio zmieniony 27 maja 2016, 12:36 przez rubin, łącznie zmieniany 1 raz.
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
jeszcze raz gratuluję i trzymam kciuki za dalszą pracę uparta z Ciebie bestia
- sosik
- Zaprawiony W Bojach
Monika bardzo zdrowe podejście . Cały czas trzymam kciuki za tą Andorę. Oby zdrowie cały czas dopisywało.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 38:00
- Życiówka w maratonie: 2:57:00
Dawno tu nie bylam ale fajnie trenujesz a pamietam Twoje pierwsze wpisy gdzie chcialas poprostu biegac
Ja kiedys tez poszaleje w gorach a i moze do Czestochowy na Koniczynke sie wybiore
Bardzo goraco pozdrawiam i zdrowka zycze :uuusmiech:
Ja kiedys tez poszaleje w gorach a i moze do Czestochowy na Koniczynke sie wybiore
Bardzo goraco pozdrawiam i zdrowka zycze :uuusmiech:
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
Hej! Cały czas chcę po prostu biegać, albo jak kto tam woli - przemieszczać się do przodu na górskich wyścigach. A trenuję inaczej, bo bez tego zwyczajnie poległabym na jednym z pierwszych PK . Przy tak wymagającej trasie i moim niezbyt zaawansowanym poziomie - to nie jest tylko kwestia wyniku i pozycji na liście, ale tego, czy dotarcie do mety w ogóle będzie możliwe.
Koniczynka jest w Ojcowie, a nie w Częstochowie - ale i tak gorąco polecam.
Koniczynka jest w Ojcowie, a nie w Częstochowie - ale i tak gorąco polecam.
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
nie masz Monika kogoś za granicą?? tam zawsze wybór większy...
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
Kasia, oczywiście, że mam. Mam też kartę kredytową i mogę sobie sama kupić za granicą, ale buta jednak wolałabym nabywać w kraju - łatwiej o ewentualną wymianę, reklamację. W taki sposób nabywałam 2 lata temu np. Roclite od Inov-8. Nie lubię tych butów strasznie. Kłopot z oddaniem do USA i tak naprawdę używam na spacery albo do koszenia trawy.
Trailrocki do tej pory sprawdzały mi się najlepiej spośród wszystkich więc nie boleję nad tym aż tak bardzo;)
Trailrocki do tej pory sprawdzały mi się najlepiej spośród wszystkich więc nie boleję nad tym aż tak bardzo;)
- sosik
- Zaprawiony W Bojach
Już trzymam kciuki i jednocześnie zazdroszczę.
Monika masz już numer startowy? Może będzie coś online to się pokibicuje
Monika masz już numer startowy? Może będzie coś online to się pokibicuje
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
Hej!
Śledzić będzie mnie można pod poniższym linkiem:
https://www.facebook.com/monika.bilnik. ... nref=story
Organizatorzy udostępnili możliwość śledzenia tylko na fb i twitterze (chyba, że czegoś nie doczytałam). Start jest w nocy z piątku na sobotę - dokładnie o północy. Jutro zaś wylatujemy.
Oby nie było wstydu :P . Mam nadzieję zmieścić się w 18 godzinach, jak będzie to się dopiero okaże.
Śledzić będzie mnie można pod poniższym linkiem:
https://www.facebook.com/monika.bilnik. ... nref=story
Organizatorzy udostępnili możliwość śledzenia tylko na fb i twitterze (chyba, że czegoś nie doczytałam). Start jest w nocy z piątku na sobotę - dokładnie o północy. Jutro zaś wylatujemy.
Oby nie było wstydu :P . Mam nadzieję zmieścić się w 18 godzinach, jak będzie to się dopiero okaże.