Majonez zamiast masla?
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
- Życiówka w maratonie: brak
Po HDL, LDL i TG łatwo stwierdzić, że dietę opierasz o węglowodany, a ty chcesz jeszcze tłuszcz wyrzucać? Fuck logic.
The faster you are, the slower life goes by.
- Bogil
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: wstyd się przyznać
Sam poziom Cholestrolu jest spoko.
Proponuje zadbać o trójglicerydy, reszta powinna się poprawić.
Trójglicerydy są wysokie z powodu zbyt dużej ilości węglowodanów do potrzeb. W szczególności prostych węglowodanów.
Napisz jak wygląda twoja dieta. Tylko bez naciagania. Ma być tak jak w rzeczywistości. Napoje słodzone itd to tez składnik diety. Papierosy, alkohol ?
Proponuje zadbać o trójglicerydy, reszta powinna się poprawić.
Trójglicerydy są wysokie z powodu zbyt dużej ilości węglowodanów do potrzeb. W szczególności prostych węglowodanów.
Napisz jak wygląda twoja dieta. Tylko bez naciagania. Ma być tak jak w rzeczywistości. Napoje słodzone itd to tez składnik diety. Papierosy, alkohol ?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
nie bede wyliczal juz co do g ale napisze ogolnie
Rano:
naczczo szklanka wody z cytryna i imbirem + 2g wit c + colagen
Płatki owsiane,jogurt naturalny,zurawina lub rodzynki,pestki dyni,orzechy wloskie + Kawa +1kaps omega 3, 1tab k2 i d3 +30g bialka serwatkowego +olej lniany
drugie sniadanie:
2x Bułki z pestkami dyni z maslem,2x jajko, pieprz cayene + jakis plaster sera x2 i awokado
Obiad:
zupa np dzisiaj kalafiorowa
drugie danie to dzis bylo :
ciemny makaron z filetem kurczaka,ser feta,szpinak + oliwa z oliwy
Kolacja
dzis beda 2 bulki z pestkami dyni (z biedronki) + puszka tunczyka i jakies warzywa
na noc przed snem magnez i wit C
Dodam ze w ciagu dnia zjem z pol czekolady albo jakies ciasto czy cos slodkiego (sadze ze to jest przyczyna zlych wynikow, wlasnie słodycze)
Rano:
naczczo szklanka wody z cytryna i imbirem + 2g wit c + colagen
Płatki owsiane,jogurt naturalny,zurawina lub rodzynki,pestki dyni,orzechy wloskie + Kawa +1kaps omega 3, 1tab k2 i d3 +30g bialka serwatkowego +olej lniany
drugie sniadanie:
2x Bułki z pestkami dyni z maslem,2x jajko, pieprz cayene + jakis plaster sera x2 i awokado
Obiad:
ciemny makaron z filetem kurczaka,ser feta,szpinak + oliwa z oliwy
Kolacja
dzis beda 2 bulki z pestkami dyni (z biedronki) + puszka tunczyka i jakies warzywa

na noc przed snem magnez i wit C
Dodam ze w ciagu dnia zjem z pol czekolady albo jakies ciasto czy cos slodkiego (sadze ze to jest przyczyna zlych wynikow, wlasnie słodycze)
- Bogil
- Zaprawiony W Bojach
Słodkości oczywiście masz racje ale jeszcze Bułki tez mogą być przyczyną. Zastąp pieczywo przynajmniej ziemniakami, ryżem, batatami, a najlepiej część kalorii przy posiłkach poza okołotreningowymi zastąp tłuszczami.
Dołóż zdecydowanie białka. Przynajmniej 1,5g/ kg masy ciała żeby wyszło łącznie. Najlepiej równo rozłóż na posiłki To ustabilizuje cukier we krwii i przez co obniży trójglicerydy.
Możesz śmiało jeść więcej tłuszczy zamiast węgli tylko uważaj na tłuszcze trans i oleje roślinne inne niż oliwa z pierwszego tłoczenia, olej kokosowy,awokado. Smaż na tłuszczach nasyconych i ich też nie musisz omijać, więc masło śmiało. Przeczytaj - http://www.cociekrzepi.pl/?p=47
Ilość węgli w zależności od treningu. Im mocniej trenujesz tym więcej węgla.
Pytanie teraz jak długo taką dietę trzymasz bo takich wyników sie nie dorabia w tydzień tylko np. lata. Na szczęście poprawią się szybciej.
Pozdro.
Dołóż zdecydowanie białka. Przynajmniej 1,5g/ kg masy ciała żeby wyszło łącznie. Najlepiej równo rozłóż na posiłki To ustabilizuje cukier we krwii i przez co obniży trójglicerydy.
Możesz śmiało jeść więcej tłuszczy zamiast węgli tylko uważaj na tłuszcze trans i oleje roślinne inne niż oliwa z pierwszego tłoczenia, olej kokosowy,awokado. Smaż na tłuszczach nasyconych i ich też nie musisz omijać, więc masło śmiało. Przeczytaj - http://www.cociekrzepi.pl/?p=47
Ilość węgli w zależności od treningu. Im mocniej trenujesz tym więcej węgla.
Pytanie teraz jak długo taką dietę trzymasz bo takich wyników sie nie dorabia w tydzień tylko np. lata. Na szczęście poprawią się szybciej.
Pozdro.
-
- Zaprawiony W Bojach
w trzech posiłkach mnóstwo węgli:
bułki
makaron
bułki
ja bym zastosował radę bogila, możesz tez jak nie dasz rady zmienić obciąć z 2 bułek do 1 i połowe porcji makaronu, zamiast tego dowal mięsa i warzyw.
bułki
makaron
bułki
ja bym zastosował radę bogila, możesz tez jak nie dasz rady zmienić obciąć z 2 bułek do 1 i połowe porcji makaronu, zamiast tego dowal mięsa i warzyw.
-
- Wyga
Dziekuje wszystkim za stosowne rady
czyli zmniejsze pieczywo i makaron/ryz.
Tylko obecnie jest problem gdyz jestem na etapie robienia masy wiec jak bez wegli mam ja nabywac?:(

Tylko obecnie jest problem gdyz jestem na etapie robienia masy wiec jak bez wegli mam ja nabywac?:(
-
- Zaprawiony W Bojach
węglowodany są materiałem energetycznym, a nie budulcowym. nadmiar węgli w diecie odkłada się w tkance tłuszczowej, nigdy w mięsie.
gdybyś wpierdzielał kilo ryżu dziennie, nie zbudowałbyś ani grama mięśnia.
materiałem budulcowym jest białko, którego zwiększenie ci polecamy.
gdybyś wpierdzielał kilo ryżu dziennie, nie zbudowałbyś ani grama mięśnia.
materiałem budulcowym jest białko, którego zwiększenie ci polecamy.
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
Kuba! w 100g ryżu jest 6,7g białka
w brązowym nawet 7,1 

-
- Zaprawiony W Bojach
kurde! musiałaś? 

- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
no 

-
- Wyga
Ok czgli ja przyjalem ze w okresie robienia masy bede przyjmowal 1.7g bialka/kgmc co daje jakies 150g bialka co daje 600kcal. Zatem zeby wyrobic dzienna norme zmniejsze wegle np do 300g co daje 1200kcal?i reszta to tluszcze czyli
1400kcal czyli jakies 150g tluszczy? Lacznie to da 3200kcal...
1400kcal czyli jakies 150g tluszczy? Lacznie to da 3200kcal...
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
A ja bym zrobiła tak:
amatorbiegacz pisze:Rano:
na czczo szklanka wody z cytryna i imbirem + 2g wit c + colagen
Płatki owsiane,jogurt naturalny,zurawina lub rodzynki,pestki dyni,orzechy wloskie + Kawa +1kaps omega 3, 1tab k2 i d3 +30g bialka serwatkowego +olej lniany+ świeżo zmielone siemię lniane + tarte jabłko
drugie sniadanie:
2x Bułki z pestkami dyni z maslem,2x jajko, pieprz cayene + jakis plaster sera x2 i awokado + pomidor, papryka, sałata, szczypiorek, ogórek kiszony
Obiad:
ciemny makaron z filetem kurczaka,ser feta,szpinak + oliwa z oliwy + ciecierzyca + surówka z kiszonej kapusty z marchewką
Kolacja
dzis beda 2 bulki z pestkami dyni (z biedronki) + puszka tunczyka i jakies warzywa![]()
na noc przed snem magnez i wit C ćwiczenia oddechowe
Dodam ze w ciagu dnia zjem z pol czekolady albo jakies ciasto czy cos slodkiego (sadze ze to jest przyczyna zlych wynikow, wlasnie słodycze) kilka jabłek/mandarynek/gruszek/śliwek
- Bogil
- Zaprawiony W Bojach
Tłuszcz tez jest źródłem energetycznym. W zasadzie to dowlona sprawa z którego składnika będziesz korzystał. Ważna jest jego jakość.
Bułki i makaron to nie sa dobre źródła węgli, chociaż najłatwiej je przygotowac i są tanie. Dlatego wszyscy je wybierają.
Ty nie musisz być wszyscy.
Bułki i makaron to nie sa dobre źródła węgli, chociaż najłatwiej je przygotowac i są tanie. Dlatego wszyscy je wybierają.
Ty nie musisz być wszyscy.
-
- Wyga
Oczywiście wszystko co wymienilem to np ciemne razowe pieczywo lub ciemny razowy makaron ale to chyba i tak go skresla?
-
- Zaprawiony W Bojach
razowe ciemne bułki?
piszesz o bułkach z biedronki - one nie są ani razowe, ani zdrowe, tylko wypiekane z ciasta głęboko mrożonego, z polepszaczami i spulchniaczami.