BIEG DLA ORKIESTRY Z PASJONATAMI MORSOWANIA
Jak co roku nie może zabraknąć na naszej biegowej imprezie miłośników morsowania. Wielu z nas biegaczy po treningu zażywa kąpieli w zimnej wodzie. Po biegu o godzinie 12.00 miłośnicy morsowania zapraszają wszystkich chętnych do wspólnej kąpieli w przeręblu a tych jeszcze niezdecydowanych do kibicowania. Będziecie mieli okazje podpytać o walory takich kąpieli, jak rozpocząć morsowanie, co jest niezbędne itp. Po pluskaniu zapraszamy do ogniska gdzie na pewno się ogrzejecie. W przebieralniach na plaży możecie się ogarnąć, ochronić przed wiatrem, przebrać – wszystko będzie dla was udostępnione. Pozdrawiam Andrzej Dolewski Prezes Akademii Biegania.
URODZINY- TAK TAK- PREZESA - dla niektórych są to niezwykłe dni w życiu... dla mnie jest to dzień jak każdy inny w roku... jedyna różnica jest taka, że w tym dniu mogę dostać coś, co mnie naprawdę uszczęśliwia . Już od kilku lat w dniu moich urodzin odbywa się Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy a ja wspólnie z moimi przyjaciółmi z Akademii Biegania Grudziądz organizujemy dla was BIEG DLA ORKIESTRY. Taka możliwość pomocy w szczytnym celu jest dla mnie jak prezent, tort i moc życzeń razem wziętych . Dziękuję kochani, że jesteście ze mną i wspieracie mnie w rozwoju naszego stowarzyszenia to jest dla mnie WASZ PREZENT . ( oczywiście nie byłbym sobą jakbym nie przypomniał, że w środę wybieramy ponownie zarząd na kolejne lata a solenizantowi się nie odmawia hi, hi ). Pozdrawiam i życzę MIŁEGO DNIA – Andrzej.
BIEG DLA ORKIESTRY- WIELKI FINAŁ- 10 STYCZNIA 2016 ROKU PRZECHODZI DO HISTORII Z KOLEJNYM REKORDEM ZARÓWNO POD WZGLĘDEM FREKWENCJI UCZESTNIKÓW JAK I UZBIERANEJ KWOTY.
To, kim jesteśmy, co robimy, przemawia do innych wyraźniej niż słowa! Uczestnicy grudziądzkiej edycji Biegu dla Orkiestry, który odbył się w ramach 24 Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy przekazali na konto Fundacji Jurka Owsiaka 23 510 ,00 złotych. Pieniążki pochodziły z wpisowego na bieg jak również z loterii fantowej i sprzedaży ciast przygotowanych przez biegaczy. Oczywiście nie uzbieralibyśmy tak wielkiej sumy bez wsparcia naszych niezawodnych sponsorów, dzięki którym mogliśmy zakupić piękne medale w kształcie serca, które zawisły na szyjach naszych biegaczy oraz wesprzeć gadżetami loterię fantową czy delektować się kiełbaskami z ogniska. Mam nadzieję, że fajnie się bawiliście a wszelkie niedogodności jakoś przebolejecie wiedząc że był to bieg charytatywny organizowany prze naszą Akademię Biegania Grudziądz oraz Miejski Ośrodek Rekreacji i Wypoczynku bez większego wsparcia, jeżeli chodzi o fundusze. Wszystko odbywało się na zasadzie wolontariatu naszych biegaczy i osób zaprzyjaźnionych, którym serdecznie chciałbym podziękować. Z roku na rok przybywa nam chętnych na biegi organizowane przez nasze stowarzyszenie i serdecznie również wam za to dziękujemy. Pozdrawiam Andrzej Dolewski Prezes Akademii Biegania Grudziądz.
Jeszcze kilka fotek z BIEGU DLA ORKIESTRY. Widać radość, jaka nam towarzyszyła. Kochani GRAMY DO KOŃCA ŚWIATA I O JEDEN DZIEŃ DŁUŻEJ. Pozdrawiam Andrzej Dolewski Prezes Akademii Biegania. :uuusmiech:
Poniedziałek no i jak zawsze nie jest łatwo wziąć się do pracy tym bardziej, że wczoraj był dość męczący dzień związany z Biegiem dla Orkiestry jednak biegać trzeba i treningu nie można odpuszczać . Wiem jednak, że jak już zacznę to później ciężko będzie przestać :uuusmiech: . Byle tylko zacząć a później nogi już same będą niosły . Mam nadzieję, że i u was wszystko za chwilę się ułoży i wkręcicie się w pracę, dom codzienne obowiązki no i przede wszystkim treningi . Pozdrawiam i życzę miłego dnia Andrzej. Ps. Przypominam o walnym zebraniu naszego stowarzyszenia w środę na Marinie o godzinie 18.00
My biegacze nie powinniśmy narzekać, my powinniśmy znowu walczyć by nie mieć powodów do narzekania . Tak, więc czas na poranny biegowy trening, chwilkę wytchnienia i powtóreczka na crossficie w CrossGym Grudziądz u Sylwii i Dawida. A z wami widzę się już jutro o 18.00 W MARINIE na naszym wspólnym WALNYM ZEBRANIU WYBORCZYM Akademii Biegania. Pozdrawiam i życzę miłego dnia-Andrzej.
AKADEMIA BIEGANIA- ZEBRANIE SPRAWOZDAWCZO-WYBORCZE
Witajcie drodzy kochani biegacze z Akademii Biegania Grudziądz. Jutro ważny dzień dla naszego stowarzyszenia, czyli demokratyczne wybory, które rozstrzygają o tym, kto będzie uciskany w majestacie prawa. Kończy nam się dwuletni okres działalności, więc zgodnie z naszym statutem wybieramy na kolejne dwa lata przedstawicieli, którzy godnie będą reprezentowali naszą AB na biegowej arenie. Wiem, że gdyby urządzić całkowicie wolne wybory, każdy głosowałby na siebie, ale podejdźcie do tematu bez animozji do kogokolwiek. Liczy się przede wszystkim nasza Akademia Biegania i to, co ona robi dla biegowego światka w naszym mieście. Wybieramy Zarząd a w szczególności Prezesa, który musi być osobą nietuzinkową podchodzącą z wielkim sercem do tego, co robi, mającego wiele czasu na wszelkie nasze inicjatywy, który jest znany w środowisku biegowym, mającego posłuchu i odpowiednie wejścia do osób mogących nas wesprzeć ( upss… coś mi wyszło jak ustawiony przetarg). Podczas zebrania, które przypomnę odbędzie się w środę o godzinie 18.00 na Marinie ( trening odwołany –zebranie ma priorytet) podsumujemy króciutko naszą dotychczasową działalność, wybierzemy nowe władze, nakreślimy działania i cele na kolejne lata. Przemyślcie w międzyczasie, co chcielibyście zmienić, udoskonalić, zrobić. Przedyskutujemy to wspólnie a konkrety uchwalimy. Pozdrawiam i zapraszam jutro. Prezes Andrzej.
Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Dzisiaj nastała wiekopomna chwila… jak mawiał Pawlak z Samych Swoich, czyli WALNE ZEBRANIE SPRAWOZDAWCZO-WYBORCZE AKADEMII BIEGANIA GRUDZIĄDZ. Mam nadzieje, że dobro naszego stowarzyszenia jest dla was ważne, więc licznie przybędziecie na godzinę 18.00 . Spotykamy się na Marinie. Przygotujcie sobie pytania, założenia, pomysły etc. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Andrzej
AKADEMIA BIEGANIA – WYBORY I PO WYBORACH
Człowiek, który wiele osiąga popełnia wiele błędów, ale nigdy nie popełnia największego błędu, jakim jest nie robienie niczego . Dziękuję kochani na postawienie na mnie i tak o to ponownie będę wam przewodził i będę waszym Prezesem reprezentującym wspólnie z wami naszą Akademię Biegania. W trakcie dzisiejszego zebrania i wyborów wybraliście Zarząd Stowarzyszenia w składzie Prezes – Andrzej Dolewski, Zastępca – Ireneusz Lipiński, Skarbnik – Natalia Tomaszewska prowadzącą księgowość wspólnie z Katarzyną Cichosz, Sekretarz – Piotr Borc. Wybraliśmy również Komisję Rewizyjną w składzie: Przewodniczący: Alicja Różycka, członkowie: Marcin Urbański, Rafał Jasiński
Podczas zebrania podsumowaliśmy naszą dwuletnią działalność oraz nakreśliliśmy dalsze cele na kolejny okres kadencji, funkcjonowanie stowarzyszenia oraz członkostwo w nim i jeszcze kilka innych spraw. Osoby nieobecne z różnych powodów relacje z zebrania otrzymają podczas kolejnych naszych spotkań treningowych. Pozdrawiam Prezes Andrzej.
Nie wiem jak wy, ale ja jestem krótkowidzem z dalekowzrocznym planem . Wiem, że dzisiaj i jutro z rana mam trening biegowy a po południu siłowy, ale wiem również, że te treningi przybliżają mnie do dalekowzrocznego celu, jaki mam zamierzony . Większość z biegaczy też ma już swoje plany na najbliższe miesiące, więc trzymajmy się ich . Pozdrawiam i życzę miłego dnia Andrzej.
ZABAWA KARNAWALOWA Z AKADEMIĄ BIEGANIA
Nie chowajcie się, nie ukrywajcie, chyba już wystarczy tej zabawy w chowanego! Pozwólcie się znaleźć!. Czas na nasza coroczną zabawę karnawałową w gronie rodziny, przyjaciół i znajomych. Wczoraj wstępnie ustalaliśmy na zebraniu, co, gdzie i kiedy. Były dwie propozycje a przeważył Rudnicki Korsarz. Dzisiaj Żaneta ustalała szczegóły i jest opcja dla nas, że robimy imprezę zamkniętą ( mniej osób, ale zgrana ekipa) przy dobrej muzyce z DJ PROMO ( jeden z najlepszych na grudziądzkim rynku) Mile widziani również pasjonaci morsowania. Jest już ponad 10 osób chętnych na piątkową imprezę 22 stycznia a koszt 60 zł. Do tego chcemy urozmaicić zabawę poprzez nocne morsowanie ( patrz świeczki prowadzące do wody i cos wymyślimy…). W związku z tym proszę o określenie się czy jesteście chętni na DOBRY WEEKEND Z AB i pod wpisem wpisać TAK ( mało czasu, ale ogarniemy temat). Andrzej.
Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Organizujmy sobie szczęście i cieszmy się z małych rzeczy naszej codzienności, bo na duże może nie starczyć czasu . Zaplanujcie, więc sobie czas na jutrzejszy poranek i nasze spotkanie w ramach treningowych sobót z Akademią Biegania :uuusmiech: . Oczywiście nie zabraknie naszej ósemeczki, co do morsowania i sauny to nie wiem . Nasz Iruś w rozjazdach , więc nie wiem czy znajdą się chętni na wykucie przerębla a na saunę obawiam się, że za mało chętnych. Zima trwa a my razem z nią . Pozdrawiam i życzę udanego weekendu. Andrzej.