Suunto Ambit 3

malaga1989
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zadam w sumie głupie pytanie: czy Was też obciera pasek HR? :lalala:
W czasie biegu tego nie czuję, ale po powrocie do domu i zdjęciu paska mam po nim czerwone pręgi na ciele :zero: Niby to nie boli, ale parę dni się utrzymuje a miejscami już kilka razy obtarło tak, że porobiły się małe strupy. W czym może leżeć problem? Za słabo ściągnięty pasek i się przekręca w czasie biegu (i nie tylko) czy za bardzo ściśnięty? Obciera mnie przód, część, w której są czujniki.

Edit.
I jeszcze jedno pytanie ;)
Czy do tego testu regeneracji w czasie snu trzeba mieć zegarek na ręce? Czy np. może być odłożony gdzieś obok łóżka (w sumie nie wiem z jakiej odległości zegarek łapie pas HR i czy można zrobić tak, jak w czasie pływania, kiedy zegarek można zostawić w szafce w szatni i dopiero potem "zgrywają" się dane z paska na zegarek).
PKO
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hm...dziwna sprawa, ja do końca nie odpowiem Ci na to pytanie ( nr1 ) ponieważ mam ambita2 i ani razu nie miałem problemu z obcieraniem przez paskek, nawet wtedy gdy był zbyt luźny i się przesuwał. Oczywiście do biegania za każdym razem zakładam( zdarzają się wyjątki gdy jest to spontan bieg) , a rower już rzadziej, ale jak był to po 5 godz up.... . Szczerze to przez większość moich treningów nie czułem że go mam na sobie ;)
Pytanie nr2 już nie odpowiem , a spekulować nie będę ..... :p
Awatar użytkownika
embe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:52
Życiówka w maratonie: 3:23:30

Nieprzeczytany post

malaga1989 pisze:Zadam w sumie głupie pytanie: czy Was też obciera pasek HR? :lalala:
W czasie biegu tego nie czuję, ale po powrocie do domu i zdjęciu paska mam po nim czerwone pręgi na ciele :zero: Niby to nie boli, ale parę dni się utrzymuje a miejscami już kilka razy obtarło tak, że porobiły się małe strupy. W czym może leżeć problem? Za słabo ściągnięty pasek i się przekręca w czasie biegu (i nie tylko) czy za bardzo ściśnięty? Obciera mnie przód, część, w której są czujniki.
Na to nikt Ci nie odpowie. Musisz pokombinować. Wyżej, niżej, ciaśniej, luźniej...
Obrazek
brachu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:48:00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak myślicie jest szansa ,że Sunnto dorzuci do softu ambita3 nowości z verticala ?

Planowanie trasy z mapy topograficznej
Profil wysokościowy i całkowita wizualizacja wejścia
Profil wysokościowy trasy na zegarku
procentowe nachylenie wzgórza

Jedyne szkoda mi wibracji :/
Obrazek
Diabeleq
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

malaga1989 pisze: Edit.
I jeszcze jedno pytanie ;)
Czy do tego testu regeneracji w czasie snu trzeba mieć zegarek na ręce? Czy np. może być odłożony gdzieś obok łóżka (w sumie nie wiem z jakiej odległości zegarek łapie pas HR i czy można zrobić tak, jak w czasie pływania, kiedy zegarek można zostawić w szafce w szatni i dopiero potem "zgrywają" się dane z paska na zegarek).
Jeśli zegarek nie będzie w zasięgu HR to ograniczeniem może być bufor na dane w pasku. Jeśli sen by trwał 8-10h ;) to może nie pomieścić tego sam pasek. Lepiej położyć obok głowy w pobliżu paska i wtedy kłopot z głowy. Myślę, że 2-3 metry nie robią problemu dla paska i zegarka i sygnał dotrze.
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

brachu pisze:
Planowanie trasy z mapy topograficznej
Co to za cudo?
Luk83
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 4:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na kiedy jest planowany Ambit4? Czy ktoś używał Kailash'a - jakie wrażenia???
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jak tak będzie wyglądał Ambit4 to będzie super, powiedziałbym "miodzio" ;)
http://www.montre-cardio-gps.fr/la-suun ... t4-arrive/
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To jest wątek o ambit 3 a nie o tym jak będzie babka wyglądała jak się jej wąsy przyprawi.
tomekgt
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jako że to mój pierwszy post witam wszystkich serdecznie.
Moje pytanie jest dla was pewnie banalne, a mianowicie:
Czy nadajnik, pulsometr Polar H7 Bluetooth Smart będzie działał z Suunto Ambit3 Sport czy trzeba kupować dedykowany Suunto Smart Sensor? Oba pracują przecież na Bluetooth Smart.
Krzysq
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

RP35 pisze:Jak tak będzie wyglądał Ambit4 to będzie super, powiedziałbym "miodzio" ;)
http://www.montre-cardio-gps.fr/la-suun ... t4-arrive/
Na tej infografice, pod "About the project" jest napisane, ze to wizja jakiegos designera w oparciu o aktualne trendy na rynku smartwatchy. Wyglada fajnie, ale niestety to tylko rendery.
Jumich
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48:51

Nieprzeczytany post

tomekgt pisze:J
Czy nadajnik, pulsometr Polar H7 Bluetooth Smart będzie działał z Suunto Ambit3 Sport czy trzeba kupować dedykowany Suunto Smart Sensor?
Też miałem takie pytanie i grzebałem po zagranicznych forach. Dostałem info, że H7 działa normalnie. Nie działa jedynie w trakcie pływania. H7 nie posiada bufora do magazynowania danych takiego jaki zastosowano w oryginalnym sensorze SUUNTO

BTW... to także mój pierwszy post choć obserwuję i czytam to forum od jakiegoś czasu. Wszystkich serdecznie witam i wszystkim serdecznie dziekuję za masę informacji i niesamowitej wiedzy, której mi dostarczyliście!
10km | 48:51
5 km | 23:50
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Ktoś już położył ręce na a3 vertical?
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Jumich
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48:51

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:Ktoś już położył ręce na a3 vertical?
pomijając celebrytów, blogerów czy szerzej "influencerów", nikt chyba nie miał szansy. Sprzęt od jutra będzie można zamówić on-line przez sklep SUUNTO, a od 2 lutego ma być dostępny w sklepach stacjonarnych.

Na oficjalnym fanpageu SUUNTO ktoś zapytał czym różni się Ambit3 Peak od Ambit3 Vertical. W odpowiedzi padło stwierdzenie, że Peak jest bardziej "outdor" a Vertical "more sports". Ciekawe...

Swoją drogą na moje wyczucie marketingowe za dużo jest tych modeli, za subtelne różnice miedzy nimi. Można się pogubić i w konsekwencji zdecydować się na mniej skomplikowaną ofertę konkurencji.
10km | 48:51
5 km | 23:50
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

A to nie jest ta ze to taki travers ale z softem od peak + widget od profilu wysokosci?. Nie ma chyba pipsztoka z antena wiec sugeruje to konstrukcje traversa (i pewnie bebechy tez).

No nic, czekam na jakies recki :)

edit: dziwne, peak more outdoor ;P
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ