Pobiera np przez WiFi, miałem betę 6.32. Przez GE nie sprawdzałem.Pasikonik454 pisze:Pojawiło się nowe oprogramowanie 6,5 w wersji pełnej a nie beta
https://www8.garmin.com/support/downloa ... 3#Instruct
ale zegarek automatycznie nie pobiera gdy ma wgraną betę, jak wrócić do normalnego oprogramowania?
Garmin Fenix 3/3HR
-
blas
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
-
blas
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
"Łączące Threshold" - tak przetłumaczyli Próg mleczanowy?Svolken pisze:Przed bieganiem Po bieganiu Pułap tlenowy 46
Łączące Threshold 5:16/km 164 bym
A....i jeszcze mi powiedział, że mam 62 godziny odpoczywać. Chyba go pogieło :D
Dlatego nie używam wersji PL w większości elektroniki.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Nie, w ogóle nie tłumaczyli. Jest po angielsku, Lactate Threshold. To co napisał kolega svolken to chyba jego tłumaczenie albo googleblas pisze:
"Łączące Threshold" - tak przetłumaczyli Próg mleczanowy?
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Nie google tylko kretyński słownik w telefoniekuczi pisze:Nie, w ogóle nie tłumaczyli. Jest po angielsku, Lactate Threshold. To co napisał kolega svolken to chyba jego tłumaczenie albo googleblas pisze:
"Łączące Threshold" - tak przetłumaczyli Próg mleczanowy?
-
blas
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
Zrobiłem test Lactate Treshold i nie wyszedł! Komunikat Not Detected.
Nie byłem w stanie wejść na maksymalne tętno czyli ostatni próg 175 - 185(moje max).
Tutaj zapis testu https://connect.garmin.com/modern/activity/1007624546
Test wygląda tak:
1. 10min truchtu w niskim tętnie, zegarek tego pilnuje
2. 3x po 4min w kolejnych progach tętna wyznaczonych przez test. Wygląda na to, że nie są to nasze ustawione progi tętna.
3. 2x po 3min w dwóch ostatnich progach. U mnie ostatni odcinek był ciężki i tętno wzrosło tylko o ok 2ud, zabrakło 2-3ud/min żeby wejść w ostatni próg 175-185.
Czyli test lepiej zrobić na jako takiej świeżości.
Ja zrobiłem będąc tylko po śniadaniu, po 1h basenu, na który pobiegłem i test zrobiłem wracając, biegnąc z małą kamizelką. Warunki nie były optymalne.
Zauważyliście, że panująca waaadza ma wpływ na nasze zegarki? Mój się zmienił w Gumową Kaczkę - Rubber Ducky...od wersji 6.50.
Nie byłem w stanie wejść na maksymalne tętno czyli ostatni próg 175 - 185(moje max).
Test wygląda tak:
2. 3x po 4min w kolejnych progach tętna wyznaczonych przez test. Wygląda na to, że nie są to nasze ustawione progi tętna.
3. 2x po 3min w dwóch ostatnich progach. U mnie ostatni odcinek był ciężki i tętno wzrosło tylko o ok 2ud, zabrakło 2-3ud/min żeby wejść w ostatni próg 175-185.
Ja zrobiłem będąc tylko po śniadaniu, po 1h basenu, na który pobiegłem i test zrobiłem wracając, biegnąc z małą kamizelką. Warunki nie były optymalne.
Zauważyliście, że panująca waaadza ma wpływ na nasze zegarki? Mój się zmienił w Gumową Kaczkę - Rubber Ducky...od wersji 6.50.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Też się zbieram do tego testu ale jakos mi nie po drodze z planem. Jeżeli chodzi o "kaczkę" to tez się zastanawiam o co chodziblas pisze:Zrobiłem test Lactate Treshold i nie wyszedł! Komunikat Not Detected.
Test wygląda tak:
2. 4x po 4min w kolejnych progach tętna wyznaczonych przez test. Wygląda na to, że nie są to nasze ustawione progi tętna.
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
W zipie z betą masz zawsze drugi plik z poprzednią wersją stabilną.Pasikonik454 pisze:Ok, dzięki.
Na FB znalazłem linki do plików z oprogramowaniem 6,5, jestem w trakcie instalacji
Jak by ktoś chciał https://www.facebook.com/GarminFenix3/
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

- Svolken
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Też to zauważyłem i sparowałem na nowo.blas pisze:Zauważyliście, że panująca waaadza ma wpływ na nasze zegarki? Mój się zmienił w Gumową Kaczkę - Rubber Ducky...od wersji 6.50.
- blazko
- Zaprawiony W Bojach

Jakoś nie było mi po drodze z testem, ale sam LT fenix wyznaczył mi przy dwóch treningach. Po raz pierwszy gdy robiło 8k biegu ciągłego (ustaiwił się na 174ud przy maxie 197) i potem się skorygował na 175 podczas treningu interwałowego, gdzie biegałem 3x3km po ok 3:50 z przerwą w truchcie 3min.blas pisze:Zrobiłem test Lactate Treshold i nie wyszedł! Komunikat Not Detected.
Test wygląda tak:
Strefy które na podstawie tego progu zostały ustalone pasują do tego co bym na podstawie samopoczucia określał jako np. z5. W sumie zaskoczenie na plus.
A tymczasem czekam na nowy egzemplarz z serwisu :/
-
bar72
- Stary Wyga

Change History
Changes made from version 6.42 to 6.52:
Added support for CIQ 1.2.2.
Added Intensity Minutes widget (Settings > Widgets). Note: requires a connection to a Heart Rate Strap to accrue Vigorous minutes.
Restored support for the (optional) manual entry of Sleep mode (Settings > Activity Tracking).
Fixed a potential issue with display of day/month on the watch face. (Requires display update 3.01)
Fixed a potential issue with the vibration setting getting affected after a software update.
Fixed a potential issue with the Floors climbed goal being reported as 0.
Fixed a potential issue with the backlight coming on for Smart Notifications, after placing the watch in 'Do Not Disturb' mode.
Fixed a potential issue where the unit would crash when using paddle sport activities within a multisport profile.
Fixed an issue where steps were not showing up on the last sport widget for a walking activity.
Made other minor UX bug fixes and improvements.
Changes made from version 6.42 to 6.52:
Added support for CIQ 1.2.2.
Added Intensity Minutes widget (Settings > Widgets). Note: requires a connection to a Heart Rate Strap to accrue Vigorous minutes.
Restored support for the (optional) manual entry of Sleep mode (Settings > Activity Tracking).
Fixed a potential issue with display of day/month on the watch face. (Requires display update 3.01)
Fixed a potential issue with the vibration setting getting affected after a software update.
Fixed a potential issue with the Floors climbed goal being reported as 0.
Fixed a potential issue with the backlight coming on for Smart Notifications, after placing the watch in 'Do Not Disturb' mode.
Fixed a potential issue where the unit would crash when using paddle sport activities within a multisport profile.
Fixed an issue where steps were not showing up on the last sport widget for a walking activity.
Made other minor UX bug fixes and improvements.
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
FENIX 3 , EDGE1000
-
Petavit
- Wyga

W wersji testowej 6.52 wróciła możliwość włączenia trybu snu.anatom pisze:Mysle, ze mozna sie cieszyc, ze postawili mocno na f3 widac, ze zalezy im na jego rozwoju.
Obecnie soft i cala masa zmian i dodatkow jest ogromniasta co mnie osobiscie cieszy
Jeszcze zeby tylko wrocil wlacznik i wylacznik trybu nocnego bo tego mi teraz brakuje bardzo.
Ustawienia /Śledzenie aktywności /Go To Sleep / tak, nie
-
maxnet
- Wyga

- Życiówka na 10k: 54min
- Kontakt:
Szkoda tylko, że tak ukryta.