Czuć ciepło, gdy mróz dookoła, widzieć jasność pośród ciemności... W mroku dostrzegać gwiazdy nadziei, a w chłodzie doszukiwać się źródeł termalnych... :uuusmiech: Takie coś daje mi wczesno ranne bieganie przy -15 stopniach . Niedzielne wybieganko zaliczone najpierw w samotności i ciemności a później z przyjaciółmi :uuusmiech: . Dobre kilometry już za mną . Po drodze monolit z cyfrą, 29 więc i pierwsza myśl jak mi przyszła to, że dzisiaj robię 29 km . Teraz porządne sadzone jajeczko i relaksik .
Witajcie drodzy kochani biegacze w pierwszym tygodniu nowego roku :uuusmiech: . No to zaczynamy kolejne 365 dni z dawką motywacji, którą będę was codziennie raczył . Ok no to biegniemy z tematem: Siłą człowieka jest zdolność wyrabiania nawyków, ale i przełamywania schematów. Wielu z was ma nawyk swoich pierwszych startów w zawodach dopiero na wiosnę a ja wam proponuję przełamać ten schemat i zapraszam na nasz BIEG DLA ORKIESTRY. Startujemy już w niedzielę 10 stycznia o godzinie 11.00 z Plaży Miejskiej w Grudziądzkim Rudniku. Będzie to tylko 5 km bez pomiaru czasu, ale za to, w jakim szczytnym celu i z jakimi fajnymi ludźmi . Impreza odbywa się w ramach 24 Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy oraz ogólnopolskich biegów „Policz się z cukrzycą”. Czekamy jeszcze na ostatnie wpłaty i listę zamykamy przy 600 opłaconych. W razie wolnych miejsc będziemy informować. To ja na razie zmykam na poranne bieganie, bo przede mną i nami wiele pracy w tym tygodniu w związku z organizacją imprezy. Pozdrawiam Andrzej.
Bieg dla Orkiestry – codziennie nowe informacje codziennie nowy sponsor
Witamy na pokładzie firmę z wielkim sercem, który wesprze nasz bieg w ramach 24 Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy- Piekarnia Ciastkarnia Bogdan Jarząb. https://www.facebook.com/PiekarniaJarzab/timeline
Jest to przodująca na naszym rynku firma istniejąca od 1991 roku z długimi tradycjami rodzinnymi w branży piekarniczej, która oferuje najlepsze wyroby zawsze świeże takie jak pieczywo, ciastka, ciasteczka, torty… Serdecznie Witamy i Dziękujemy.
BIEG DLA ORKIESTRY – NUMERY STARTOWE
Pomimo że na tym biegu nie będzie pomiaru czasu, bo to bieg charytatywny bez ścigania za to z przesłaniem, czyli wszyscy razem dla WIELKIEJ ORKIESTRY ŚWIĄTECZNEJ POMOCY to numery dla wszystkich oczywiście będą. Zostały zaprojektowane i wykonane przez zaprzyjaźnioną z nami firmę MAT BUD http://phu-matbud.pl/kontakt.html Tak jak w ubiegłym roku numer z oryginalnym podpisem Jurka Owsiaka, który będzie w foliowych koszulkach, aby się wam nie zniszczył i był zarazem pamiątką do medalu za wasz trud i dobre serce. Przyczepiamy go z przodu otrzymanymi agrafkami tak, aby był widoczny podczas dotarcia na metę. Numer otrzymamy w BIURZE ZAWODÓW po podpisaniu listy zawodników z oświadczeniem o braku przeciwskazań zdrowotnych. Pozdrawiam Andrzej Dolewski.
Nie straszna mi za oknem zima , czyli powtórka z rozrywki . Wczoraj na minusie i dzisiaj 15 stopni też . Mimo to poranne kilometry zaliczone i głowa dotleniona, więc można działać.
Bieg dla Orkiestry z Heliosem
Kina Helios nie trzeba nikomu przedstawiać, bo każdy z nas miał już możliwość w nim być a jeżeli jeszcze nie to szczęśliwcy taką możliwość będą mieli. Helios udziela się w każdej naszej biegowej imprezie, więc i tym razem ufundował wejściówki na seanse filmowe oraz filmy DVD. Wrzucamy je do puli nagród, jakie będą w LOTERI FANTOWEJ podczas imprez towarzyszących biegowi. Warto za tym zabrać z sobą troszeczkę pieniążków, bo każdy los w cenie 5 zł wygrywa czy to bogatszą niespodziankę czy mniej, ale zawsze. Do tego będą wypieki naszych biegaczy na pokrzepienie i jeszcze inne niespodzianki… Pozdrawiam Andrzej Dolewski.
Nasze mocne strony to nie ustawanie w pracy nad ich poszerzaniem . Tak, więc kochani trenujemy dalej a okazja już jutro w świąteczną środę :uuusmiech: . Spotykamy się z chętnymi i rano o 09.00 przed plażą bo jest takie zapotrzebowanie i są chętni oraz o godzinie 18.00 przy rondzie Popiełuszki i biegamy dla zdrowia . Wiadomo dobrze dotleniony organizm to lepszy sen a przed snem to i dobry nawet no wiecie ten tego riki tiki tak… Pozdrawiam i życzę miłego dnia Andrzej.
WALNE ZEBRANIE SPRAWOZDAWCZO-WYBORCZE AKADEMII BIEGANIA GRUDZIĄDZ
W rękach człowieka, który wyznaje pewne wartości i wyznacza sobie szlachetne cele, bogactwo i władza mogą stać się pozytywną siłą. To taka mała agitacja mojej skromnej osoby pod kątem wyborów na zarząd naszego stowarzyszenia. Kończy się statutowa kadencja naszego zarządu, więc czas na walne zebranie i ponowne wybory. Zapraszam wszystkich biegaczy z Akademii Biegania na zebranie w dniu 13 stycznia 2016 roku o godzinie 18.00 do sali konferencyjnej na Marinie. Obecność oczywiście obowiązkowa w miarę waszych możliwości czasowych.
Mój biegowy ANIOŁ nie ptak - nie odlatuje do ciepłych krajów . Pilnuje mnie , czy mróz, czy skwar! abym z każdego treningu wrócił bezpiecznie do domu . Kolejne dobre kilometry w dobrym minusie zaliczone jak i dobre śniadanko . Teraz ZIMO czekam również na śnieg
Nie ma, że dzisiaj wolne od pracy , bo święto :uuusmiech: . Odstawiamy głupoty na bok i zajmujemy się konkretami . Zapraszam na poranny i wieczorny trening z Akademią Biegania :uuusmiech: a na efekty nie przyjdzie wam długo czekać . Godzina 09.00 Plaża Miejska i 18.00 przy rondzie koło Practicera to dla tych, którzy chcieliby dołączyć do sporej ekipy przemierzającej ścieżki wokół osiedla Lotnisko i dodatkowo Parku Miejskiego. Nie trzeba być w Akademii Biegania, aby wspólnie pobiegać :uuusmiech: . My zapraszamy wszystkich a jak się spodoba to zostaniecie i poznacie jeszcze bliżej fajne osoby, z którymi zabawa nie tylko biegowa to czysta przyjemność . Widać to zresztą na fotkach, które często umieszczam z imprez, w jakich nasi biegacze biorą udział . Prawda jest taka, że jeśli chcemy mieć życie, jakie nie każdy może mieć musimy robić rzeczy, których inni nie chcą robić, więc i poznawać nowe osoby z różnych środowisk o różnych charakterach, różnej osobowości a nie tylko ograniczać się do garstki tych, których znamy . Osobiście dzięki bieganiu poznałem naprawdę wielu wspaniałych ludzi :uuusmiech: , z którymi również się zżyłem a i niektórzy zostali moimi przyjaciółmi :uuusmiech: . Były to osoby, które pewnie kiedyś mijałem na ulicy i twarze nic mi o nich nie mówiły . Teraz jest inaczej. Już z daleka „ morda” mi się uśmiecha widząc moich znajomych. No dobrze, bo znowu wychodzi ze mnie filozof. Życzę miłego dnia Andrzej.
BIEG DLA WOŚP Z EDENEM
To możliwość spełniania marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące . Firma Eden http://www.eden.pl wspiera WOŚP już od kilku lat w tym główny kilkutysięczny bieg w Warszawie ”Policz się z cukrzycą”. Tym razem również wspiera nasz lokalny Bieg dla Orkiestry, z czego jesteśmy niezmiernie dumni i wdzięczni :uuusmiech: . Dzięki firmie będziemy mogli cieszyć się fajnymi technicznymi biegowymi koszulkami specjalnie przeznaczonymi na bieg wośp, w których moglibyście pobiec i bufkami, które przydadzą się biegaczom nie tylko w zimie, ale przez cały okres, gdy biegają. Wrzucamy je do puli losów w LOTERI FANTOWEJ ( będzie około 200 koszulek i 300 kominów-bufek). Zabierzcie z sobą pieniążki, bo każdy los w cenie 5 zł wygrywa. A może wam się trafić również coś bardziej wartościowego jak np. seria zabiegów za 500 zł w BeautifulSkin Nowoczesna Kosmetologia Grudziądz , Floating Grudziądz Beata Skowron, i wiele innych … Oczywiście w loterii może wziąć udział każdy biegający i niebiegający a losów może kupić sobie tyle na ile będzie chciał przeznaczyć pieniążków dla WOŚP. Pozdrawiam Andrzej Dolewski Prezes Akademii Biegania Grudziądz .
BIEG DLA ORKIESTRY-INFORMACJA OD ORGANIZATORA- LIMIT MIEJSC WYCZERPANY
Zgodnie z wcześniejszymi informacjami o określonych limitach osób, jakie mogą wystartować w biegu informuje, że osiągnęliśmy limit 600 opłaconych biegaczy ( początkowy zgodnie z regulaminem wynosił 500 i dwukrotnie został zwiększony ) . W związku z powyższym nie mamy już na bieg wolnych miejsc a osoby, które nie opłaciły w określonym czasie, czyli 7 dni od zapisania i nie później niż do 6 stycznia prosimy o nie wpłacanie pieniążków na konto. Pozdrawiam i do zobaczenia w niedzielę. Andrzej Dolewski Prezes Akademii Biegania Grudziądz.
Kiedy inni świętują my biegacze walczymy z kolejnymi kilometrami, jakie przychodzi nam pokonywać podczas treningów . Jednak nie są to zmarnowane kilometry , ale takie, które powodują w naszym organizmie wybuch endorfin :uuusmiech: . Hormony szczęścia, jakie widać na naszych licach to to, co nas wyróżnia z tłumu . Dziękuję za dzisiejsze poranne bieganie najpierw w samotności a później z lożą szyderców , ale warto było, bo gadaliśmy o cyckach i nawet nie zauważyłem jak 25 km mi zeszło . Teraz musze walnąć skruchę i rachunek sumienia . Zapomniałem o wieczornym wspólnym bieganiu w ramach Akademii Biegania . Byłem zajęty robieniem prezentacji na środowe Walne Zebranie Sprawozdawczo Wyborcze, że nie zauważyłem jak wskazówki zegara się obracają i dopiero wpis Agnieszki na fejsie gdzie powiedziała ze jest zmotywowana do działania mi to uświadomiły, że dałem ciała dolnego, czyli dupy . Za to na usprawiedliwienie mam to, że prezentacja prawie 100 stron, więc zebranie będzie treściwe i twórcze. Dajcie znać jak było na bieganku po Parku Miejskim. Dobranoc –Andrzej.
BIEG DLA ORKIESTRY Z RUDNICKIM KORSARZEM
„ Ludzie sukcesu zawsze szukają możliwości niesienia pomocy innym. Nieudacznicy zawsze pytają: A co mi za to dasz?.” – Brian Tracy. Nasz „ Rudnicki Korsarz”, czyli Pan Jacek wspiera nasze imprezy organizowane przez Akademię Biegania od samego początku. Nie mogło go również zabraknąć w „Biegu dla Orkiestry”. Nie dość, że na ognisko zaparzy gorącej herbatki to również użyczy nam pomieszczeń w swojej restauracji na loterię fantową i sprzedaż ciast to również dorzuca do puli nagród, jakie będzie można wygrać kupując los za 5 zł ( to się nie zdarza, ale na wośp TAK – KAŻDY LOS WYGRYWA) 4 WOUCHERY DLA 2 OSÓB NA OBIADY W RESTAURACJI RUDNICKI KORSARZ ORAZ 2 ZAPROSZENIA NA ZABAWĘ KARNAWAŁOWĄ DLA 2 OSOB, która już 22 stycznia. Oj będzie się działo w ta niedzielę. Tyle nagród to jeszcze nigdy nie mieliśmy, więc weźcie z sobą worek pieniążków. Pozdrawiam Andrzej Dolewski Prezes Akademii Biegania organizator biegu.
APEL DO LENIWYCH .
Mówicie, że nie macie czasu na bieganie na spacer, na kawę ze znajomymi, dobrą książkę, rozmowę z przyjaciółmi... a co robicie? Leżycie przed telewizorem, gdy nie pracujecie i tak spędzacie życie... CZAS TO ZMIENIĆ . Zapraszam na wspólne treningi z Akademią Biegania również i w tym roku. Nie bójcie się wyzwań tego, że nie podołacie. Każdy z nas kiedyś zaczynał od zera . W naszej grupie jest tyle osób o różnym wytrenowaniu, że towarzystwo znajdzie się zawsze. Spotykamy się w środy o godzinie 18.00 przy rondzie Popiełuszki ( w okresie jesień-zima) oraz w soboty o godzinie 09.00 przed plażą miejską w Rudniku :uuusmiech: . W imieniu swoim jak i naszych biegaczy serdecznie wszystkich zapraszamy. UDOSTĘPNIJCIE POST SWOIM NIEBIEGAJĄCYM ZNAJOMYM NIECH W ROKU 2016 SIĘ OGARNĄ I WEZMA ZA SWOJE ZDROWIE – Andrzej.