To jest dobry moment :uuusmiech: , aby wstać rano, kiedy wiesz, że jesteś zdrowy . Więc nie ma wymówek i migania się od treningu . Widzimy się o godzinie 09.00 przed plażą miejską w Rudniku :uuusmiech: . Nie zapomnijcie również o zabraniu wszystkiego, co niezbędne przy morsowaniu . Pozdrawiam i życzę miłego dnia Andrzej.
Wszyscy nasi biegacze pod szyldem Akademii Biegania wykształciło sobie dzięki naszym wspólnym treningom takie cechy, po których dają się poznać z daleka . Są tacy, co łokciem zahaczą i tacy, co jak gazela biegają . Jednak zawsze przemy do przodu i to jest nasza wspólna cecha . Jak zawsze spora ekipa na bieganie niezłe na morsowanie i ciągle ktoś nowy do nas dołącza :uuusmiech: . Sauna również pękała w szwach. Tak trzymać! . Dziękuje za dzisiejsze przedpołudnie :uuusmiech: . Do zobaczenia jutro na czarnym szlaku i dziękuje za pierwsze pieniążki, jakie od was dostałem na dzieciaki z Bąkowa. Andrzej.
Co tu dużo gadać my niedzielni biegacze wiemy, że nie ma wielkich osiągnięć bez wielkich oczekiwań wobec siebie . Piątek świątek czy niedziela my nie odpuszczamy i o dziewiątej rano zawsze się stawiamy wiedząc, że piaszczysty czarny szlak musi zostać pokonany . Dzięki za towarzystwo :uuusmiech: . Dzięki Piotr i Marzanna za super zastawiony bufet na trasie :uuusmiech: . Pozdrawiam i miłego popołudnia życzę, lecz najpierw porządne śniadanie mi się należy :uuusmiech: . Andrzej.
Szczęśliwe chwile powinno się fotografować , żeby w potrzebie móc do nich wrócić pamięcią podnosząc zmęczone treningiem ciało . Kolejny biegowy tydzień za mną z kilometrażem dość sporym, bo 194 kilometry w tym dzisiejsze niedzielne 35 :uuusmiech: . Budowanie formy trwa na całego nie tylko na biegowych ścieżkach, ale również na crossficie w CrossGym Grudziądz czy w Floating Grudziądz u Beaty Skowron. Pewnie nadchodzący tydzień będzie jednym z trudniejszych , bo nie skorzystać z suto zastawionego świątecznego stołu i oprzeć się tym wszystkim rarytasom polskiej kuchni nie będzie łatwo . Pozdrawiam wszystkie PANIE, które przygotowują dla nas WIGILIJNĄ strawę. Andrzej.
Prawda nie do wszystkich musi przemawiać . Wystarczy, że przemawia do większości . A ta jest taka, że zaczynamy poniedziałek :uuusmiech: . Na szczęście ten tydzień będzie wyjątkowy za sprawą choinki, prezentów, pierogów no i mojej ulubionej sałatki z majonezem rodzimej firmy . Mógłbym wymieniać jeszcze długo, za co lubię święta jednak znajdą się zapewne tacy, co mają inne zdanie . Wracając jednak do tygodnia to nie obejdzie się kochani bez biegania . W końcu musimy sobie zrobić miejsce na te 12 potraw jak również trzeba też nadmiar balastu zrzucić już po . Oczywiście zapraszam na nasz środowy i sobotni trening oraz jakże by inaczej niedzielny gdzie kontynuujemy budowanie formy przed Sylwestrem . Boże jak ten czas leci toż to zaraz 2016 rok . Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Andrzej.
BIEG DLA ORKIESTRY WITA PO RAZ KOLEJNY NASZEGO SPONSORA
Firma "CAD Bis" Biuro Projektowe powstałe we wrześniu 2006 roku zajmuje się projektowaniem oraz nadzorem budów w zakresie sieci i instalacji sanitarnych, tj. wodociągowych, kanalizacyjnych (sanitarnych i deszczowych), gazowych, centralnego ogrzewania, wentylacji i klimatyzacji oraz specjalistycznych np. sprężonego powietrza. Siedziba firmy znajduje się w Grudziądzu przy ul. Waryńskiego 2/34. W tym roku SERCE naszego sponsora jest naprawdę szczodre i odnoszę wrażenie, że i bieganie naszego darczyńcy jest czymś, co sprawia wielką przyjemność. Dziękujemy. Prezes Akademii Biegania Andrzej Dolewski.
POKAŻEMY, że biegniemy w szczytnym celu dla dzieci na sprzęt dla oddziałów pediatrycznych, dla seniorów oraz ich godnej opieki medycznej :uuusmiech: . Bądźmy poza podziałami politycznymi . Jako organizator Biegu dla Orkiestry były funkcjonariusz niejednokrotnie pomagający WOŚP na szczęście już na emeryturze nie boje się, że ktoś mnie zwolni a nawet więcej . Odważyłem się powiększyć limit do 650 osób z 500 początkowych, więc zamawiamy medale dla 600 osób opłaconych, więc pokażemy, na co stać drugi sort . Pozdrawiam Andrzej Dolewski Prezes Akademii Biegania.
Witamy dzisiaj ZIMĘ , czyli najkrótszy dzień roku w 2015 . Na szczęście teraz z sekundy na sekundę z minuty na minutę z godziny na godzinę dzień będzie dłuższy, więc byle do wiosny . Miejmy nadzieje, że i troszeczkę śniegu zobaczymy , bo marzy mi się pobieganie w mroziku i głębszym śniegu dla odpowiedniej podbudowy na wiosenne starty . Jutro widzimy się na naszym akademiowym bieganiu o godzinie 18.00 póki, co jeszcze bez zasp . Nie zapomnijcie o małej dyszce podarowanej z dobrego serca dla naszych dzieciaków z Bąkowa :uuusmiech: . Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Andrzej.
Obraz namalowany DOBRYM DNIEM taki właśnie dzisiaj był :uuusmiech: . Pomimo że to pierwszy dzień astronomicznej zimy ja czułem w powietrzu tylko wiosnę :uuusmiech: i całe dzisiejsze otocznie porównywałem do obrazów Moneta potrafiącego uchwycić pejzaże w szczególnej chwili poprzez ich ulotność… Ranek jak zawsze rozpoczęty ponad dwudziestokilometrowym bieganiem po lesie w towarzystwie kolegi Wojtka :uuusmiech: do tego przedpołudniowa wizyta relaksacyjna w Floating Grudziądz u Beaty Skowron już trzecia z kolei. Muszę wam powiedzieć, że teraz już na pewno jestem przekonany o jej skuteczności . Odleciałem patrz zasnąłem głębokim snem po pięciu minutach od zanurzenia w cieplutkiej wodzie z leczniczą solą EPSOM, która unosiła moje ciało na powierzchni a wszystko w kapsule odcinającej mnie od świata zewnętrznego . Tym razem wyobraziłem siebie na zawodach biegowych w stylu terenowa masakra biegnąca z góry i pod górę w błocie i wodzie, prześlizgującego się pod kłodami drzew czy wspinającego się po linie. Tak na marginesie taki pomysł jest już omawiany z Dyrektorką MORiW Izabelą Piwowarską i chcielibyśmy zrobić 10 kilometrowe zawody terenowe w naszym mieście może na jesieni . Zawsze to jakieś urozmaicenie od klepania asfaltu . Tak, więc ten obraz towarzyszył mi podczas relaksacji w kapsule Floating i gdyby nie dzwonki kończące godzinną sesję pewnie bym je ukończył . Naprawdę wychodziłem z niej jak po kilkugodzinnym spaniu :uuusmiech: . Kto bardzo zmęczony czy chodzący w napięciu, zestresowany z nawałem pracy na głowie, obowiązkami, przed ważnymi egzaminami to polecam taką odskocznię od rzeczywistości . No tak a to dopiero połowa mojego dnia a tyle się jeszcze działo. Było też spotkanie organizacyjne odnośnie Biegu dla Orkiestry a do załatwienia sporo i sporo też wokół niego się dzieje. Po raz już chyba trzeci zwiększyliśmy limit do 600 opłaconych i rzutem na taśmę domówiliśmy dzisiaj medali a zainteresowanie z dnia na dzień coraz większe. Więc kto jeszcze nie opłacił to najwyższy czas przed końcem roku tego dokonać, bo takiego serca medalu nikt oprócz grudziądzkich uczestników nie będzie w Polsce miał. Niestety podwieczorka nie zdążyłem zjeść , bo już trzeba było biec na kolejny trening do Sylwii i Dawida, czyli crossfit w CrossGym Grudziądz. Bez wycisku, potu się nie obeszło, ale o to w tym chodzi. Teraz tylko kolacja, małe szperanko po necie i sen a jutro NOWY DZIEŃ – DOBRY DZIEŃ –DOBRANOC.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Możemy biec przez życie samu, ale kiedy spotykamy kogoś, kogo towarzystwo warto docenić, musimy zwolnić, a przynajmniej powinniśmy . Dzisiaj przedświąteczne prawie, że wigilijne bieganie, czyli środowy trening z Akademią Biegania :uuusmiech: , więc nie zabraknie osób do towarzystwa :uuusmiech: . Pamiętajcie o zbiórce po 10 zł na Bąkowo i do zobaczenia o godzinie 18.00 przy średnicówce. Andrzej. Dostałem informacje że ok 8-10 miejsc jest wolnych na Sylwka u Korsarza więc kto chętny to zgłoście się do niego.
Jak zawsze pozwoliliśmy sobie zapracować na miłe wspomnienia! :uuusmiech: Ploteczki, dyskusje, co też będzie się działo w te święta a wszystko na biegowo w ramach naszego treningu z Akademią Biegania :uuusmiech: . Fajnie tak spędzać z wami czas złożyć życzenia świąteczne i urodzinowe dla naszych telewizyjnych bliźniaków Marcina i Wojtka :uuusmiech: . Rano oczywiście zaliczone porządne bieganie z Wojtkiem, czyli nowa trasa wałem w kierunku Chełmna pod wiatr , jakaś wioska nam nieznana i przystanek rodem z PRL-u , dzięki czemu udało się ustalić dalszy kierunek biegu i tak jakoś zeszło 35 km, do którego dorzuciłem jeszcze 12 km z AB. Dziękuje i życzę miłej nocy :uuusmiech: . Widzimy się oczywiście w sobotę na świątecznym bieganiu i morsowaniu. Andrzej.
Witajcie drodzy kochani biegacze w ten szczególny dzień :uuusmiech: . Niech czas Świąt Bożego Narodzenia będzie pełen atmosfery radości, wytchnienia i zatrzymania od codziennego pędu. Życzę, by Św. Mikołaj przyniósł Wam i nam wszystkim najpiękniejszy prezent – dużo zdrowia, co by was kontuzje omijały, wytrwałości w dążeniu do swojego celu, motywacji do odejścia od stołu i założenia „trampek”, wielu pięknych biegowych znajomości, trzymania wagi, dobrej pogody do biegania, szybkości, życiówek…Wesołych Świąt! od Akademii Biegania Grudziądz i Prezesa Andrzeja.
Na zbliżające się Święta pragniemy złożyć wszystkim uczestnikom zbliżającego się wielkimi krokami „Biegu dla Orkiestry” życzenia przeżywania Bożego Narodzenia w zdrowiu, radości i ciepłej rodzinnej atmosferze. Kolejny zaś rok niech będzie czasem pokoju oraz realizacji osobistych zamierzeń. Widzimy się już w nowym roku 10 stycznia 2016 w Grudziądzu nad Jeziorem Rudnickim. Andrzej Dolewski Prezes Akademii Biegania.