Brooks Pureflow 2

wojtasendo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pytanie o buty jak wyżej. Waga 78-80 kg, wzrost 178 cm, bieganie 3 razy w tygodniu po asfalcie max 15 km. Dadzą radę?
PKO
philll
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam trójki, są rewelacyjne! Następne buty biegowe to też będą Pure Flow!!
Obrazek
Funky Monk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hej,

Śmigam w pure flow 2, już drugi sezon, biegam w nich wszystko jak leci

WADY

- przy dużym przebiegu cholewka się już mocno rozbiła, i nie trzyma wystarczająco stopy, ale po 1,5K km to chyba normalne.
- Sznurówki się rozwiązują, ale mam tak w każdych butach, no i przecież podwójne sznurowanie rozwiązuje sprawę.
- Cholewka zaczęła puszczać przy 1,2 K, więc buty średniotrwałe, aczkolwiek jak na but przejściowy to uważam że nie jest źle, ale do 2K to raczej nie dotrwają.

ZALETY

- Waga (będzie jakieś 260 g dla r 46)
- drop 4 mm, będzie pan zadowolomy, ale walenie z pięty raczej mocno utrudnione.
- podeszwa jak na 1,5 K bardzo trwała, trochę ściera się na przodostopiu.

Ogólnie gorąco polecam.
Awatar użytkownika
lukaszb
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Również polecam te butki. Przesiadłem się na nie z żelazek (Mizuno Wave Rider 15) i to był szok (na początku dla łydek - ból, potem ogólnoustrojowy - że but nie musi przeszkadzać w bieganiu). A w telegraficznym skrócie:

- moja para ma obecnie ponad 2 200 km przebiegu i zużycie jest nieznaczne (jedynie przetarcia na szczycie zapiętków - powstały gdy biegałem bez wkładek; chyba stopa była nieco głębiej i achillesami odrobinę je naruszyłem - pojawiły się ranki na girach wtedy); ogólnie cholewka cała,
- sznurówki faktycznie czasem się rozwiążą, jeśli za lekko je zawiązać, jednak podwójny węzeł załatwia temat,
- na plus sporo miejsca na palce,
- na plus niski drop,
- amortyzacja była na początku nienarzucająca się, obecnie jest super, bo się sklepały kompletnie - akuratnie na okazję przejścia niedługo na jeszcze niższą amortyzację przy drop 0 mm,
- bardzo lekkie i przewiewne, szybko schną, gdy wpadniesz w jakiś zbiornik wodny na trasie,
- lekko na minus - bieżnik symboliczny i słabo jest na błotku, czy zmrożonym śniegu i lodzie (są oczywiście wersje tej serii Brooks z odpowiednią podeszwą).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ