Polar M400

Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Szybki90 pisze:Witam ,
Panowie mam problem z POLAR M400 , od nowości zgrane 4 treningi , niestety 5 nie mogę zgrać podłączam pod lapka z win 7 home premium 64 bit , odpalam aplikacje Polar Flow daje synchronizacje a tu błąd połączenia :(, neta mam , sterowniki mam bo wcześniejsze 4 treningi zgrane a teraz 5 nie chce się zgrać jakieś sugestie co to może być ? P.S > resetowałem lapka , połączenie z netem , zmieniałem porty USB podpięcia POLARA M400 oraz kable i dalej to samo nie mam już siły do tego.
Mi dzisiaj aplikacja do zgrywania trenów przez kabel&komp zakrzyczała że chce się aktualizować. Może masz wyłączoną aktualizację aplikacji?
Rozumiem, że nie masz możliwości zgrania treningu przez telefon do serwisu www?
PKO
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

@Astraroth - Kolego aplikacje mam zaktualizowaną a przez telefon do www nie chce mi się bawić , myślałem ,że problemu żadnego nie będzie a tu się pierwszy pojawił z M400 no nic muszę się wybrać do Serwisu Polara M400.
NEVER GIVE UP
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Spróbuj zmienić kabel, może coś z kablem jest nie tak.
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zmieniałem kabel USB wyjąłem nowy co do POLARA M400 dali teraz przywracanie systemu zrobiłem Polar Flow Sync się aktualizuje zaraz zobaczę.

Edit:
Dalej to samo czyściłem gniazdo bo może pot się tam zebrał ale to nic nie dało :( ustawień fabrycznych nie mogę tak samo zrobić. Nie wiem co to może być.
NEVER GIVE UP
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

Przeinstaluj aplikacje, powinno zadziałać. To ich badziewie do synchronizacji nie działa poprawnie, czasem się psuje. Też to przerabiałem.
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

matti775 pisze:Przeinstaluj aplikacje, powinno zadziałać. To ich badziewie do synchronizacji nie działa poprawnie, czasem się psuje. Też to przerabiałem.
Robiłem dalej to samo :(

Edit:

Synchro tel a Polar M400 treningów chodzi a po przez kabel usb , błąd połączenia w dalszym ciągu , aplikacje przeinstalowałem na lapku zaktuwalizowałem i dalej to samo :( a normalnie ładuje zegarek , kabel nowy z pudła POLARA M400 wyciągnięty. Hmmmm . . .
NEVER GIVE UP
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szybki90 pisze:
matti775 pisze:Przeinstaluj aplikacje, powinno zadziałać. To ich badziewie do synchronizacji nie działa poprawnie, czasem się psuje. Też to przerabiałem.
Robiłem dalej to samo :(

Edit:

Synchro tel a Polar M400 treningów chodzi a po przez kabel usb , błąd połączenia w dalszym ciągu , aplikacje przeinstalowałem na lapku zaktuwalizowałem i dalej to samo :( a normalnie ładuje zegarek , kabel nowy z pudła POLARA M400 wyciągnięty. Hmmmm . . .
Sprawdź jeszcze czy Ustawienia sieci w ustawieniach aplikacji plus ustawienia zapory systemu operacyjnego w lapku, bo jeśli blokowane jest połączenie wychodzące to nici z synchronizacji.
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kolego wyżej problem rozwiązany okazało się ,że gniazdo szwankować zaczyna i gdzieś styku nie było poruszałem wtyczką i chodzi ale jak długo to się okaże wadą są gniazda w tych zegarkach znajomemu wymienili już na GW właśnie.
NEVER GIVE UP
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szybki90 pisze:Kolego wyżej problem rozwiązany okazało się ,że gniazdo szwankować zaczyna i gdzieś styku nie było poruszałem wtyczką i chodzi ale jak długo to się okaże wadą są gniazda w tych zegarkach znajomemu wymienili już na GW właśnie.
Wszyscy mnie tu za kolegę biorą a jam koleżanka :hejhej: . Odnośnie złącza, to usterka masowa w tych zegarkach jeśli nie przepłukuje się regularnie wejścia. Wysyłaj do Krakowa, wymienią w ciągu dwóch dni. A - wg najnowszych wieści, dostaniesz zegarek z wymienionym złączem, ale bez zaślepki, ponoć ma to uchronić przed zaleganiem potu.
rafael88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim. Chciałbym zapytać czy ten zegarek ma funkcję budzika wibracjami? Pytam bo nie słyszę budzikow i chciałbym mieć dwa w jednym ;)
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Nie. M400 nie posiada wibracji.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Jakby ktos chcial wiedziec, przy 8% nie da sie uruchomic treningu. Ale jak juz z 10% uruchamiamy i doszlo do 8% to sie jeszcze nie wylacza, krzyczy aby naładować akumulator. Sam wyłączyłem i nie dalo sie uruchomic ponownie.

A z 10 do 8% moze bylo jakies 30minut, nie mam pewnosci ile dokładnie, na rowerze bylem bez pomiaru tętna. Oczywiście z funkcja GPS.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powiem tak ,że M400 ładnie wygląda a V800 wczoraj widziałem na oczy to zmiażdżył wyglądem no ale nie tylko wyglądem bo i funkcjami ale cena 3x większa na plus ma gniazdo ,które jest indukcyjne.
NEVER GIVE UP
michas2511
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52m14s

Nieprzeczytany post

Witam,

Ja mam inny problem z w/w zegarkiem. Nie ma problemów z synchronizacją na drodze M400-PC przez kabel. M400-smartfon przez Bluetooth również normalnie się synchronizuje. Stosuję wspominaną metodę z włączeniem i wyłączeniem aplikacji w trakcie synchronizacji. Dane z aplikacji smartfona niby są wysyłane do serwera Polar, ale na witrynie internetowej ich nie ma. Dzieje się tak zarówno przy wysyłaniu przez Wifi jak i Dane komórkowe. Może ktoś miał podobny problem i jest w stanie mi pomóc.
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pytanie do dłuzej uzywajacych czy zanotowali spadek wydajnosci akumulatora przy czestym ładowaniu 8 h treningu wystarcza zaledwie na tydzien

ponadto czy akumulator jest wymienny ?
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ