Polar M400

Awatar użytkownika
qkis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Posiadam telefon Samsung GT-S7580 z Androidem w wersji 4.2.2. Chcąc pobrać aplikację Polar Flow otrzymuję komunikat "Twoje urządzenie nie jest zgodne z tą wersją". Czy ktoś może podpowiedzieć co i jak powinienem zrobić aby pobrać tą apkę na swojego smartfona??
PKO
mondpas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy pobierasz ją ze sklepu Google ?

Wersja Androida, którą masz jest niska i może się okazać, że nawet po zainstalowaniu
niczego nie zsynchronizujesz bo do tego potrzebny jest Bluetooth 4.0 i Android minimum 4.4.4. Kit Kat.
Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10

Nieprzeczytany post

mondpas pisze:Czy pobierasz ją ze sklepu Google ?

Wersja Androida, którą masz jest niska i może się okazać, że nawet po zainstalowaniu
niczego nie zsynchronizujesz bo do tego potrzebny jest Bluetooth 4.0 i Android minimum 4.4.4. Kit Kat.
Dokładnie tak jak mondpas napisał, więc jeśli nie możesz zrobic upgrade'a OS to zostaje Ci wymiana telefonu jeśli chcesz używać polar flow. :hej:
Spokojnie jednak bez niego można żyć, bo synchro można robić po kablu przez kompa, no chyba że koniecznie chcesz oglądać trasę którą biegłeś. W zegarku masz wszystkie pozostałe dane dostępne dotyczące treningu. Ja tam robię synchro max raz na tydzień zbiorczo ze wszystkich treningów, bo zwyczajnie nie chce mi się po każdym trenie :ble: .
Awatar użytkownika
qkis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Astraroth pisze:

Dokładnie tak jak mondpas napisał, więc jeśli nie możesz zrobic upgrade'a OS to zostaje Ci wymiana telefonu jeśli chcesz używać polar flow. :hej:
Spokojnie jednak bez niego można żyć, bo synchro można robić po kablu przez kompa, no chyba że koniecznie chcesz oglądać trasę którą biegłeś. W zegarku masz wszystkie pozostałe dane dostępne dotyczące treningu. Ja tam robię synchro max raz na tydzień zbiorczo ze wszystkich treningów, bo zwyczajnie nie chce mi się po każdym trenie :ble: .
A czy bez tej aplikacji zainstalowanej na telefonie bede mogl zgrac treningi z Polar Flow na Endomondo?
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

qkis pisze:
Astraroth pisze:

A czy bez tej aplikacji zainstalowanej na telefonie bede mogl zgrac treningi z Polar Flow na Endomondo?
Tak, będziesz mógł, można eksportować trening z PF do pliku a następnie zaimportować go do Endo.
Możesz się również posłużyć apką na telefon (chyba działa na andku 4.2) jak sync my tracks - wtedy zadzieje się to z automatu.
semich14
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pewnie że tak możesz użyć tej aplikacji ze sklepu Google play https://play.google.com/store/apps/deta ... ncmytracks. lub po przez stronę internetową robiąc to ręcznie wtedy trzeba zgrać trening do pliku i wgrać go na endomondo;)
marlak
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Może się komuś przyda i nie będzie musiał wysyłać pulsometru do wymiany usb. Informacja z Sport Konsulting po tym jak wymieniali mi gniazdo usb.

"W pana zegarku uszkodzone było Gniazdo USB, prawdopodobnie od
zbierającego się w nim potu. Teraz dostał Pan zegarek bez klapki
zatykającej port, co pozwoli ma lepsze jego odparowywanie. proszę też
przemywać zegarek pod bieżącą wodą po treningu.
Jest to oficjalne stanowisko Producenta - w tym momencie zegarki są
sprzedawane bez klapki, tylko pierwsza generacja produktu miała tą klapkę.

Sport Konsulting"
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Dziwne, że bez klapki teraz. Myślę, że niewiele to zmieni, a dodatkowo będzie się tam zbierał kurz. A gniazdo USB takie samo jak było wcześniej, czy może jakiejś lepszej jakości ?
marlak
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Wymienili usb i dostałem nowy przewód do podłączania, a czy lepszej jakości nie potrafię ocenić, zobaczymy po paru miesiącach użytkowania.
Awatar użytkownika
Maxxer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy ktoś z was korzystał z Polara jako smartwatcha? Połączyłem telefon z zegarkiem poprzez bluetooth, wszystko fajnie działa. Tylko mam jedno pytanie jak powiedzmy dostaje jakąś wiadomość dłuższą niż kilka słów to wyświetlany jest początek wiadomości a potem 3 kropki i nie da się doczytać dalej. Trzeba dopiero dokończyć czytanie na telefonie. Czy da się te wiadomości jakoś otwierać na zegarku żeby była widoczna pełna treść?
1500m: 4:19:00 (2014) 4:01:13 (2015)
3com
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

M400 obsługuje już powiadomienia z androida? Wiem że mieli to wprowadzić ale widocznie mi to umkneło. No chyba że piszesz o IOS.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

3com pisze:M400 obsługuje już powiadomienia z androida? Wiem że mieli to wprowadzić ale widocznie mi to umkneło. No chyba że piszesz o IOS.
Narazie tylko japcoki, andki jak zawsze muszą poczekać... :bleble:
mr.w7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47 min

Nieprzeczytany post

etranoosse pisze:mam pytanie, czy wam się zdarza tez ze M400 wariuje z pomiarem tętna? już któryś z kolei trening gdzie pokazuje ze na ułamek sekundy tętno skoczyło na grubo ponad 200 gdzie ja w tym czasie sobie spokojnie truchtałem.
Mam podobny problem tylko, że u mnie skok tętna jest o jakieś 15-20 uderzeń gdy biegnę po płaskim terenie i jednym tempem, utrzymuje się tak przez kilka sekund po czym spada do aktualnego tętna. Takie skoki pojawiają się co jakiś czas, ale nie koniecznie na każdym treningu. Dodam, że zwilżam elektrody na pasku. Jest to trochę irytujące, ponieważ podczas długiego treningu gdy biegnę jednym tempem tętno waha się około 10 uderzeń na km a po takim skoku tętno maksymalne jest wyższe nawet o 20 uderzeń. Czy skoki mogą być skutkiem wyczerpującej się baterii?? Jeżeli to nie bateria to co może podawać takie wahania?
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

mr.w7 pisze:
etranoosse pisze:mam pytanie, czy wam się zdarza tez ze M400 wariuje z pomiarem tętna? już któryś z kolei trening gdzie pokazuje ze na ułamek sekundy tętno skoczyło na grubo ponad 200 gdzie ja w tym czasie sobie spokojnie truchtałem.
Mam podobny problem tylko, że u mnie skok tętna jest o jakieś 15-20 uderzeń gdy biegnę po płaskim terenie i jednym tempem, utrzymuje się tak przez kilka sekund po czym spada do aktualnego tętna. Takie skoki pojawiają się co jakiś czas, ale nie koniecznie na każdym treningu. Dodam, że zwilżam elektrody na pasku. Jest to trochę irytujące, ponieważ podczas długiego treningu gdy biegnę jednym tempem tętno waha się około 10 uderzeń na km a po takim skoku tętno maksymalne jest wyższe nawet o 20 uderzeń. Czy skoki mogą być skutkiem wyczerpującej się baterii?? Jeżeli to nie bateria to co może podawać takie wahania?
Może, przebiegasz obok słupów wysokiego napięcia, jakiejs elektrowni, kazde urzadzenie elektromagnetyczne ktore wysyla fale może powodowac zakłócenia, ale nie zawsze tak jest, polar ma kodowana transmisje danych. A moze to wina baterii, a moze uzyj zelu do usg zamiast wody?
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Awatar użytkownika
mary
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Niedawno zakupiłam, testuję i byłabym w 100% zadowolona, gdyby nie świrowanie pomiaru tempa. Jeśli biegnę powyżej 5,0 min/km to jest ok - pokazuje kiedy zwalniam, kiedy delikatnie przyspieszam też pokazuje dobrze i wcale aż tak nie opóźnia pomiarów, jak się naczytałam. Ale jeśli schodzę poniżej 5,0, to na wyświetlaczu tempo od razu pokazuje wartość 4,58 i oscyluje w granicach 4,5-4,4 choć biegnę znacznie wolniej. Gdybym choć na chwilę mocno przyspieszała, to ok, mogłabym zrozumieć, ale te wartości pojawiają się nawet wtedy, kiedy przez sekundę ich nie osiągnęłam, biegam już na tyle długo, że potrafię mniej-więcej oszacować jakie mam tempo. Kiedy zwalniam - znów to samo, tylko na odwrót. Z 4,5 czy 4,58 BACH - 5,0. Kiedy zwalniam dalej, jest już powolny wzrost: 5,05... 5,1... itd. Miał ktoś tak? Dodam, że średnie tempo po biegu jest już OK.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ