sosik "Marjan Bjorgen" - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

Gratulacje! Wspaniały wynik i bardzo ciekawy opis.
sosik pisze:maraton - 3:09:18, półmaraton - 1:26:47, 10 km - 39:44, 5 km - 18:43
^^^^^^^^^^^^

Ale stopkę to już sobie zmień ;-)
PKO
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

Bacio - minutę po poście zmieniłem, ale dziękuję za czujność.
Tobie zdrowia życzę i spokonego biegania, bo fajnie się czyta Twoje relacje z biegów.
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
grabarz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:25
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak jesteś zadowolony, to fajnie. Gratuluję wyniku. Chociaż uważam, że masz możliwości pobiec 37/38.
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Grabarz - ja też wiem, że mam możliwości na złamanie 38 minut, ale to w idealnych warunkach.
Czyli lecę na płaskim z pejsem na pierwszej piątce o 5 rano na bieżni, bez słońca i wiatru :). No i oczywiście na treningu, bo na zawodach mam stresa, a nie stać mnie na terapeutę :hahaha:

Areq
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 34:51
Życiówka w maratonie: 2:59:33

Nieprzeczytany post

Niestety, w tym terminie płaskiej dyszki z atestem tu nie mieliśmy, a i wyrwać się na zawody gdzieś dalej nie zawsze można, więc biegamy to co jest na miejscu.Gratuluję jeszcze raz :usmiech: Najważniejsze że sam jesteś zadowolony. Z każdymi zawodami będzie lepiej, mniejszy stres i większa pewność Siebie. Zresztą jakby tej górki dziś nie było, to myślę że po 3:50 weszło by Ci to lekko do końca.
10Km (II Myślenicki bieg uliczny 13.03.2016) - 34:51
Półmaraton (II Cracovia Półmaraton Królewski 24.10.2015) - 1:17:14
Maraton (XIII Cracovia Maraton 18.05.2014) - 2:59:33
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dokładnie Arku, tak jak piszesz.
Tobie się należą największe gratulacje, bo poleciałeś super ( w M40 Cię dogonię ;) ). Amatorzy tak mają, że muszą wybierać zawody.

Awatar użytkownika
szymon_szym
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:52:14

Nieprzeczytany post

Gratuluję biegu. Masakryczna trasa :bum:
Trzymam kciuki za półmaraton, ale może spróbuj nie nakręcać się na te zawody i polecieć je bez presji. Wiem że łatwo się mówi, ale warto się zdystansować.
I nie bądź taki skromny, bo po międzyczasach wygląda, że dobrze dobrałeś tempo i nie miałeś wcale za dużo zapasu w drugiej połowie, po górce.
Załapałeś się ma pudło?
Areq
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 34:51
Życiówka w maratonie: 2:59:33

Nieprzeczytany post

Ja myślę, że z twoim zapałem do treningów, możesz mnie dogonić dużo szybciej, chociaż będę uciekał :hejhej: Ciekawa połówka się na Królewskim zapowiada :usmiech:
10Km (II Myślenicki bieg uliczny 13.03.2016) - 34:51
Półmaraton (II Cracovia Półmaraton Królewski 24.10.2015) - 1:17:14
Maraton (XIII Cracovia Maraton 18.05.2014) - 2:59:33
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szymon starałem się nie przesadzić z tempem. Co do miejsca, to jestem 13 open i 4 w kategorii, ale tu chyba nie było medali.

Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wielkie gratulacje! Przyznam, że trochę się zastanawiałem, czy biegnąc wg założonych 3:50 nie zaatakujesz podbiegu za bardzo po kozacku co zaważy potem na drugiej części dystansu. Ale masz kurcze metronom w nogach jednak i miechy w płucach :-)

Bardzo doceniam to co napisałeś na blogu, o rzadkich startach i każdorazowych nerwach przed nimi. Odnajduję w tym siebie (stary chłop i w sumie chodzi o pietruszkę a tętno +30 już na starcie. :-) Może rzeczywiście bez planowania kiedyś pojedź sobie raniutko do wspomnianego Rzeszowa albo gdzie indziej i podejdź do tematu z marszu.

Do swojego biegu mam mieszane uczucia. Plan na 43 położyłem w sposób koncertowy, więc albo był od czapy, albo dyspozycja dnia była słaba. Ponieważ już na drugim kilometrze wiedziałem że jest pozamiatane, więc zafundowałem sobie 8 kilometrów cierpienia psychicznego :) Z pozytywów: życiówka poprawiona o 30 sekund i 50 open (5. w M40). Hehe, nigdy nie przypuszczałem, że biegając 70-110 km miesięcznie grozi mi pomiar brutto w większym biegu - chyba rzeczywiście wszyscy pojechali do Krynicy :-)
.
grabarz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:25
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No tak, właśnie chodzi mi o idealne warunki. Płaska trasa, w miarę dobra pogoda i można lecieć.
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Dobrą miarą poziomu wyniku na nietypowej trasie (inna długość, ukształtowanie, anomalne warunki) jest spojrzenie w klasyfikację i ocena po wartości zawodników, którzy są bezpośrednio przed jak i za nami. Akurat dobrze znam ludzi, którzy byli przed jak i za Pawłem, wiem co i jak biegają i nie wyciągam z zakamarków swojego "widzimisie" twierdzenia, że Paweł pobiegł na poziomie 38.30, podobnież jak nigdy tu nie pisałem ile Paweł pobiegnie ze swojego treningu bo wróżbiarstwo mnie średnio zajmuje a i samą metodologię sosikowego treningu uważam za wątpliwą i mało skuteczną. Niemniej wynik z tego treningu zrobiony dobry i Paweł powinien być zadowolony. Nie wiem skąd biorą się opinię, że każdy kto ciężko trenuje musi nabiegać kosmiczny wynik i od razu przeskoczyć kilka poziomów. Toż to oczywista bzdura, trzeba jednak odróżniać dobry trening od ciężkiego bo przecież nie każdy ciężki jest dobry (jak i nie każdy ciężki zły), gdyby było inaczej to na każdym biegu wszyscy ciężko trenujący robiliby kosmiczne życiówki a poziom biegania amatorskiego byłby równie kosmiczny.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Ciężki trening to jedno. Tu pełna zgoda. Nie każdy ciężki jest dobry. Ale mihumor zobacz na jego tempa na progach i tysiaczkach!!! Tego się nie wyczaruje. Albo ma się moc biegania 1km po 3:25, albo nie. Jeśli jest taka moc, to musi się to przełożyć, bardziej albo mniej na zawody. Jak się to rozmija o dwa poziomy, to jest coś nie tak. Ale z drugiej strony, ja to zaczynam coraz bardziej rozumieć. Jest fun na treningach i taki jest chyba cel. Albo inaczej, sosik specjalnie tak na zawodach biega, żeby nas wkurzać i prowokować takie komentarze :bum: Następnym razem poleci w 40 min. i będzie czekał jak się będziemy pienić.
dzikigor
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Sosik gratulacje! życiówka to życiówka :hejhej: .nawet zrobiona na "nietypowej" trasie -ten argument mihumora do mnie nie trafia ( a tak lubie czytac jego opisy :hahaha: ) kolega przed nim tez machnął konkretna życiówke-gratulacje .
po czasie to wydaje mi się że Sosik z tego podbiegu sobie zszedł :hejhej: .
zgadzam się z brujeria w jego opisie sytuacji treningu Sosika . :lalala:
Jeszcze raz gratulacje.
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki.
Co do zbiegu, to ja kompletnie nie umiem tego robić :bum:. Dodatkowo strasznie "ciągnie" mnie w dół. Owszem na codzień często mam zbiegi, ale nie takie strome i kręte.
Ważne, że kolejne doświadczenia startowe zdobyte i liczę, że to zaprocentuje na kolejnych zawodach.
Dzisiaj za to się zdziwiłem, strasznie lekko się biegło :lalala:. Może to dobry znak :)

Co do dyszki, to może uda się pobiec 11 listopada w Rzeszowie. Jak nie, to sobie machnę na zakończenie sezonu na bieżni w Wieliczce :hej:

New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ