Ścina Nogi
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam , jestem biatlonistą , trenuje już spory czas
około 8 lat , ale nadal mam problem gdy podczas biegu na nartach (zawody) , jakoś w okolicy 4km ścina mi nogi . Jest to uczucie takiego wypalenia ;/ chciałbym zapytać czy macie jakieś sposoby na to ?:) Pozdrawiam i czekam na odpowiedz .

-
- Zaprawiony W Bojach
Podczas rozgrzewki wejść na wysokie tętna mówiąc po chłopsku otworzyć beztlen.Szczepano pisze:Witam , jestem biatlonistą , trenuje już spory czasokoło 8 lat , ale nadal mam problem gdy podczas biegu na nartach (zawody) , jakoś w okolicy 4km ścina mi nogi . Jest to uczucie takiego wypalenia ;/ chciałbym zapytać czy macie jakieś sposoby na to ?:) Pozdrawiam i czekam na odpowiedz .
Tompoz
Tompoz
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak trochę nie doczytałem twego postu pierw zrozumiałem że ścina cie na poczatku a ty piszesz po 4 km. W temacie przygotowania do krótkiego startu czasowo np. 10 km narciarskim biegu są 2 zasady.
1. im krótszy czasowo dystans tym dłuzsza rozgrzewka.
2. na rogrzewce otworzyc beztlen przepalic sie .
3. zacząc mimo że to krórtki mocny start z lekka rezerwą.
Tompoz
1. im krótszy czasowo dystans tym dłuzsza rozgrzewka.
2. na rogrzewce otworzyc beztlen przepalic sie .
3. zacząc mimo że to krórtki mocny start z lekka rezerwą.
Tompoz
Tompoz
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No prosze Tompoz. Jesteś multidyscyplinarny. 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Ciekawy jestem jak Tompoz otwiera beztlen?
-
- Zaprawiony W Bojach
dlatego tu trafiłem w 2003 roku......... tylko niestety spotykam tu pewne osoby które same nie wiedzą czy są potomkiem Ottona czy Mieszka i sądząc po ich wypowiedziach mają iloraz inteligencji odwrotnie proporcjonalny do VO 2 max.Adam Klein pisze:No prosze Tompoz. Jesteś multidyscyplinarny.
Tompoz
Tompoz
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Oj... niektórzy jeszcze nie dorośli do Europy i dalej machają starymi, wyblakłymi chorągiewkami i poprawiają na oczy zsunięty moherowy berecik.tompoz pisze:dlatego tu trafiłem w 2003 roku......... tylko niestety spotykam tu pewne osoby które same nie wiedzą czy są potomkiem Ottona czy Mieszka i sądząc po ich wypowiedziach mają iloraz inteligencji odwrotnie proporcjonalny do VO 2 max.Adam Klein pisze:No prosze Tompoz. Jesteś multidyscyplinarny.
Tompoz