Wspinacze mają przewagę w takim ultra nie ze względu na ekspozycję, a z powodu mocnych nóg. Ci z artykułu spędzili na nogach 3-4 doby? Im bardziej stromo i długo tym lepiej dla nich. Stawiam, że owy wspinacz będzie szybciej na mecie niż niejeden szybki "płaski" biegaczKatarina pisze:Adam Klein pisze:
Oczywiście, chcieliśmy tylko pokazać przykład zawodnika, czym się zajmuje, że jest aktywny ale wcale nie bardzo biegowo aktywny. Zresztą w Triathlonie biegania jest w końcu mniejszość.
Bo wychodzi 4x mniej km? Złudne. Tu odcinek "biegowy" czasowo ma spore szanse potrwać dłużej niż rowerowy. Przebiegnięcie mnicha średnio daje obraz możliwości na graniówce, wspinacze mają te przewage, że raczej ekspozycji się nie ulękną. Bo ta choć nie aż tak znaczna na trasie to dla niejednego może już być problematyczna.
PS i po co ta promocja biegania bez przygotowania?
Komentarz do artykułu Harda Suka, czyli polska wersja Norseman, Swissmana
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jak zwał tak zwał, mam na myśli ludzi opisanych w artykule. Ludzi będących w ścianie kilkanaście godzin i więcej, to są ultrasi. Nie takich którzy powiszą na sznurku pół godziny.
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Moja żona swego czasu regularnie chadzała na ściankę i według jej opinii wspina się głównie nogami trzymając cztery litery przy ścianie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Może dlatego trenuje się na drążku, bo ludzie całe życie używają nóg do noszenia ciężaru swojego ciała, a rączki raczej słabe są.
Nie chcesz chyba powiedzieć że tego Fitz Roya zrobili na pazurach przez 2 doby?
Nie chcesz chyba powiedzieć że tego Fitz Roya zrobili na pazurach przez 2 doby?
-
- Wyga
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
Brawo!!! W Artura to akurat wierzyłam na 100%.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A już się zastanawiałem czasem co sie teraz z Arturem dzieje. Gratulacje dla całej trójki. Ciekawy jestem jakie były międzyczasy
- Pedro
- Zaprawiony W Bojach
Artur, jesteś nieźle "pojechany". Artur jak wino, dla mnie najlepszy sportowiec amator w naszej ojczyźnie.
A osobiście to dzięki, temu Człowiekowi rozpocząłem 14 lat temu swoja przygodę z bieganiem...
Mega gratulacje dla całej trójki śmiałków.
A osobiście to dzięki, temu Człowiekowi rozpocząłem 14 lat temu swoja przygodę z bieganiem...
Mega gratulacje dla całej trójki śmiałków.
Pedro
-
- Dyskutant
- Kontakt:
ZIMOWY ULTRAMARATON KARKONOSKI 2018 - http://www.mojeultrabieganie.pl/2018/11 ... -2018.html
ŁEMKOWYNA ULTRA TRAIL 2017 - http://www.mojeultrabieganie.pl/2018/01 ... trail.html
ŁEMKOWYNA ULTRA TRAIL 2017 - http://www.mojeultrabieganie.pl/2018/01 ... trail.html