trening 34
07.05.2015 czwartek
temperatura: około 18 stopni
niebo zachmurzone, parno, niewielki deszczyk
dystans: 10,13km
czas: 1:03:54
śr. tempo 6:11min/km
najszybszy - 5:58min/km
najwolniejszy - 6:24min/km
śr. tętno - 137
tętno max - 148
Już chyba dawno nie biegało mi się tak komfortowo i przyjemnie. Biegałem ze znajomym i tez do jego tempa się dostosowałem.
Cały czas gadaliśmy i w zasadzie nie zauważyłem kiedy ta godzinka minęła. Ciąg dalszy poznawania okolicznych lasów i tak jak poprzednia oczywiście troszkę pobłądziliśmy. Tempo wolne, ale tak miało być. Nie licząc, krótkiej przerwy na załatwienie potrzeby w krzaczkach to nie ma o czym pisać.
Powoli krystalizują się moje biegowe plany na drugą połowę roku. Startem docelowym będzie Półmaraton Kościański, który odbędzie się 8 listopada. Możliwe też, ze w ramach przygotowań pobiegnę też Półmaraton w Szamotułach ( 18 października ), a także jakąś dyszkę jak będzie coś w okolicach. Na pewno pobiegnę też w Biegu Niepodległościowym na dystansie 11km( 11 listopada ) w mojej miejscowości.
Przygotowania do Półmaratonu Kościańskiego zaczną od początku czerwca i jeśli dobrze policzyłem to do stary będzie wtedy dokładnie 23 tygodnie.
Czas na jaki chciałbym się przygotować określę po starcie na 10km, która odbędzie się ostatniego dnia maja. Na pewno chciałbym złamać przynajmniej 1h45min.
Główne założenia są takie:
- 4 treningu w tyg
- max 55km w tygodniu
Nad planem, który będę realizował cały czas się zastanawiam. Prawdopodobnie będzie to plan niemiecki na łamanie 1h45min lub coś na wzór planu niebieskiego Danielsa.