teraz sa adresy mailowe "chwilówki" więc to żadna robota.embe pisze:Potem "reklamiarz" chcąc wrócić musi założyć następny adres e-mail, a to już podwójna robota.
Atak botow!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
- embe
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:52
- Życiówka w maratonie: 3:23:30
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Kiedyś już tak było i to jest dla jednej osoby trochę roboty, wolę tego uniknąć.embe pisze: zwłaszcza że nie będzie natychmiastowego dostępu do forum, tylko trzeba czekać na akceptację admina
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33'
- Życiówka w maratonie: 3h10
Nie koniecznie podwójna robota, sa e-maile tworzone w 10minutembe pisze: Banować IP i konkretny mail. Potem "reklamiarz" chcąc wrócić musi założyć następny adres e-mail, a to już podwójna robota.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hehehe, stworzenie maila na gmail zajmuje moze ze 3-4min
- spietrza
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:50
- Kontakt:
Email tworzymy jest w ciągu 2 sekund.Sam możesz taki stworzyć wpisz po prostu tymczasowy mail i znajdziesz pełno. Bot dobrze zaprogramowany to tysiące kont w ciągu kilku minut.
Po drugie pytanie zabezpieczające na forum to nie jest zabezpieczenie jeśli zawsze istnieje jedynie jedno pytanie i jedna odpowiedź. Co to za problem do bota wrzucić parametr stały? Jeśli forum miało by niepowtarzalne pytania lub captcha z prawdziwego zdarzenia (dla nowicjusza to jest robota na 5 minut) problem bota by nie istniał.
Po drugie pytanie zabezpieczające na forum to nie jest zabezpieczenie jeśli zawsze istnieje jedynie jedno pytanie i jedna odpowiedź. Co to za problem do bota wrzucić parametr stały? Jeśli forum miało by niepowtarzalne pytania lub captcha z prawdziwego zdarzenia (dla nowicjusza to jest robota na 5 minut) problem bota by nie istniał.
Triathlon to moje hobby
- embe
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:52
- Życiówka w maratonie: 3:23:30
Ale nadal istnieje czynnik ludzki, który captcha ma w nosie. Dlatego uważam, że jedno zabezpieczenie to mało. potrzebna jest kombinacja dwóch zabezpieczeń: jedno na ludzi, jedno na boty.
Albo zostawiamy jak jest i wtedy będziemy czytać o szambach dębowych i parkietach betonowych (czy jakoś tak...)
Albo zostawiamy jak jest i wtedy będziemy czytać o szambach dębowych i parkietach betonowych (czy jakoś tak...)
Adam: oceń z czym jest więcej roboty - z moderacją rejestracji użytkowników czy z nieustannym czyszczeniem forum ze śmieciAdam Klein pisze:Kiedyś już tak było i to jest dla jednej osoby trochę roboty, wolę tego uniknąć.embe pisze: zwłaszcza że nie będzie natychmiastowego dostępu do forum, tylko trzeba czekać na akceptację admina
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Oceniłem, że relacja jest jak 10:1. 1 to czyszczenie śmieci.
-
- Zaprawiony W Bojach
no ej, ja lubię sobie od czasu do czasu coś pokasować, czuję się wtedy taki ważny i jestem potem spokojniejszy w domu
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Haha, padłem :DQba Krause pisze:no ej, ja lubię sobie od czasu do czasu coś pokasować, czuję się wtedy taki ważny i jestem potem spokojniejszy w domu
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Qba, podbuduj swoje ego i pousuwaj trochę spamu
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Może trzeba wprowadzić jakieś ograniczenie z dostępem do tego działu? Np. napisanie ileś tam postów i dopiero po sprawdzeniu przez moderatora, czy te wypowiedzi są merytoryczne przyznawać dostęp do zakładania tematów? Bo generalnie boty sobie chyba najbardziej upodobały działy związane z blogami. Masakra jakaś dzisiaj jest.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
To co wychwyce to dzielnie raportuje. Najczesciej z tapatalka z tym ze nie wiem czy tapatalkowy system raportowania wspolgra z forumowym.