bieganie a odchudzanie

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33'
Życiówka w maratonie: 3h10

Nieprzeczytany post

Tylko odchudanie na śniadanie z Kondradem Gacą.
New Balance but biegowy
joannaaa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej;) nie da się ukryć, że jedynym zdrowym i skutecznym sposobem na pozbycie się kilku/kilkunastu/kilkudziesięciu kg jest zbilansowana dieta i ruch. Osobiście też staram się zrzucić parę kilo, które jakiś czas temu się do mnie 'przykleiły' i nie chcą się ze mną pożegnać, a ja z nimi bardzo;D

Jako, że po pracy jestem ledwo żywa, biegam rano, co w sumie też chyba wychodzi na plus ponieważ pobudzam metabolizm na cały dzień i spalam trochę tłuszczyku z samego rana. Choć odnośnie biegania o poranku słyszałam różne opinie, od razu mówię, że nie biegam na czczo (zjadam wafla ryżowego z dżemem/pół banana lub garstkę rodzynek).

Jeśli chodzi o suplementy diety, proszę Was nie kupujcie ich jeśli nie macie poważnych niedoborów, a jeśli tak to czytajcie ich skład uważnie. Czy nie lepiej jest wypić kubek zielonej herbaty a do śniadania dodać cynamonu/imbiru/kardamonu (każdy z nich pobudza przemianę materii) niż pakować w siebie chemię?? Co prawda nie jestem dietetykiem a fizjoterapeutką ale trochę się znam i przestrzegam.

Powodzenia, pozdrawiam i życzę wytrwałości!:)
owcash
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tylko tak napomnę, jako osoba stosująca suplementację.

Jest to dobre, ale na późniejszym etapie odchudzania. Przy 8kg nie ma sensu tak naprawdę. Jednocześnie trzeba dementować - nie wszystkie suplementy są złe i nie wszystkie szkodzą.

Oczywiście pomijam te reklamowane typ raspberry oczywiście, slimy i inne typowo targetowane na kobiety. Dobre są termogeniki, boostery metabolizmu oraz preparaty diuretyczne (pozbywające się wody podskórnej) - jednak jak wcześniej wspomniałem - to się stosuje na bardziej zaawansowanych etapach, kiedy kilogramy już nie chcą spadać zbyt chętnie.
biegajacywojtek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja biegam codziennie rano bez śniadania. Dzięki temu schudłem 8 kilo od czasu gdy zacząłem biegać (3-4 miesiące). Nie stosuję żadnej diety, a tym bardziej jakiś śmieciowych tabletek czy plastrów odchudzających :hej:
ODPOWIEDZ