Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS

Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

6 postów wyżej o tym napisałem ;)

Dodatkowo jest info na stronie Polara:
http://updates.polar.com/2015/03/improv ... b-service/

Nie naprawiono przy eksport/import .tcx max tempa.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
New Balance but biegowy
kerech
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,

Dzisiaj pierwszy raz biegałem z opcją virtual partner (w v800 nazywa się to race pace) muszę przyznać, że opcja całkiem sympatyczna. To na co spoglądam z zazdrością w kierunku garminów to opcja virtual racer - wgrywasz sobie swój poprzedni trening (lub pobierasz trening od kogoś innego) i masz podgląd "live" swoje poprzedniego oraz aktualnego biegu (jaka strata/przewaga).
Szkoda, że nie ma tego w polarze. Uważam, że to fajny motywator do poprawy swojego czasu na konkretnej trasie.

Czy ma ktoś przecieki, czy taka opcja jest w ogóle planowana w V800?
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A który garmin to posiada?
kerech
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

manfred pisze:A który garmin to posiada?
Na pewno
- Garmin Forerunner 910XT
- Garmin Forerunner 920XT,
- Fenix 3
Awatar użytkownika
zapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:00
Życiówka w maratonie: 03:48:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

manfred pisze:A który garmin to posiada?
forerunner 610 - niestety nowszy 620 nie ma tej funkcji :(
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu :) - testy, recenzje, porady, relacje,
Jarek72
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:24
Życiówka w maratonie: 3:21

Nieprzeczytany post

Jarek72 pisze:
div pisze:Ja też mam problemy z synchronizacją, a raczej miałem bo ostatnio już nawet nie próbowałem. Kiedyś dwa treningi mi się zgrały niepełne tzn tylko czas, próbowałem to naprawić synchronizacją przez kabel ale już tych treningów flow nie uaktualnił. Na jednym z tych treningów mi zależało żeby sobie przeanalizować tętno i od tego momentu dałem sobie spokój z synchronizacją przez telefon. Dodam, że kilka razy mi zgrało się wszystko, czasami jak chciałem zgrać kilka treningów to zgrywał się tylko ostatni a komunikat miałem "synchronizacja zakończona". Kounikat "synchronizacja nie powiodła się" też miałem ale wtedy się nic nie zgrywało. Trochę mnie też drażniło, że po zgraniu treningu przez aplikację na stronie internetowej pojawiał się on ze sporym opóźnieniem, czasami następnego dnia dopiero. Aktywność codzienna zawsze się zgrywała jak należy bardzo szybko. Mój telefon nie jest oficjalnie wspierany ale to raczej nie powinno mieć znaczenia, bluetooth4 ma i powinno działać zawsze a nie tylko czasami.
Czyli jak u mnie. Może to poprawią, bo pewnie nie tylko my mamy te problemy.

Czy w Sport Konsulting coś wiadomo na ten problemu i ewentualnych prac nad tym?
Byłem uparty i jestem po kilkunastu, może kilkudziesięciu próbach synchronizacji nieprawidłowych i w końcu zaskoczyło. Już kilka treningów wszystko przechodzi prawidłowo i z komunikatem "synchronizacja zakończona". Nie wiem co było przyczyną bo nie zmieniłem sposobu synchronizacji. Wygląda na to że ok.
kerech
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja ogólnie nie mam problemów z synchronizacją (Sony xperia Z), oprócz jednego razu. Nie chciał za cholerę przejść trening, już zacząłem się wkurzać i okazało się, że.... telefon przez przypadek sparował się z innym urządzeniem (z głośnikiem) i to zakłócało przesył.
Być może u Ciebie jest tak samo ja włączysz bluetootha to po prostu najpierw łączy Cię z innym urządzeniem?
Jarek72
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:24
Życiówka w maratonie: 3:21

Nieprzeczytany post

Dzięki, zwrócę na to uwagę
Jacgyver
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 55:21

Nieprzeczytany post

kerech pisze:Cześć,

Dzisiaj pierwszy raz biegałem z opcją virtual partner (w v800 nazywa się to race pace) muszę przyznać, że opcja całkiem sympatyczna. To na co spoglądam z zazdrością w kierunku garminów to opcja virtual racer - wgrywasz sobie swój poprzedni trening (lub pobierasz trening od kogoś innego) i masz podgląd "live" swoje poprzedniego oraz aktualnego biegu (jaka strata/przewaga).
Szkoda, że nie ma tego w polarze. Uważam, że to fajny motywator do poprawy swojego czasu na konkretnej trasie.

Czy ma ktoś przecieki, czy taka opcja jest w ogóle planowana w V800?
Ale czy nie tak samo działa zapisanie poprzedniego treningu do ulubionych i uruchomienie go podczas treningu? Wtedy mamy porównanie czasu do poprzedniego i dodatkowo zegarek może nas prowadzić po poprzedniej trasie.
kerech
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jacgyver pisze:
Ale czy nie tak samo działa zapisanie poprzedniego treningu do ulubionych i uruchomienie go podczas treningu? Wtedy mamy porównanie czasu do poprzedniego i dodatkowo zegarek może nas prowadzić po poprzedniej trasie.
Hm...sprawdzę to przy najbliższej okazji. Dzięki za podpowiedź
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wow, wczoraj nie poszła synchronizacja do polar flow na telefonie z androidem, dzisiaj trzymałem cały czas włączony ekran w zegarku i telefonie i poszło bez problemu.
Ciężko się przestawić z garmina na polar.
Jacgyver
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja w zeszłym tygodniu poprawiłem swój czas w HM o 13 minut i przez aktualizację softu na iOS trening nie załadował się w całości na Polar Flow. Straciłem zapis tego treningu. Mam tylko to co sam zapisałem sobie z zegarka. Zagotowałem. Napisałem na fejsbukowej stronie Polara komentarz do artykułu o aktualizacji softu w łagodnych słowach, żeby sprawdzili aktualizację zanim je wprowadzą i wycieli mój komentarz. Zagotowałem 2x!!!
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to niefart
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Śmiem podejrzewać, że synchro przez komórkę doprowadzą do porządku przy wprowadzeniu tych "smart" pierdoletów. O ile nie spieprzą do końca ;)
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Jacgyver
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Nie wiem co tam nie pasowało bo ani przez apkę ani przez kabel nie udało się zsynchronizować. I nie mam co teraz analizować :)
ODPOWIEDZ