Krokomierz do aplikacji Endomondo
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć,
do biegania na dworze użwam Endomondo w telefonie Sony Z1 Compact i pulsometru Geonaute (bluetooth), niestety powtarzające się infekcje górnych dróg oddechowych i zalecenie lekarza, żebym dał sobie spokój na jakiś czas z bieganiem, oznaczają, że będę musiał biegać wyłącznie na bieżni. Niestety nie mam wówczas informacji o przebytych kilometrach. Szukam jakiegoś rozwiązania, które pozwoliłoby połączyć endomondo z krokomierzem. Czy w ogóle istnieje taka opcja, bo na razie nie udało mi sie nic znaleźć?
do biegania na dworze użwam Endomondo w telefonie Sony Z1 Compact i pulsometru Geonaute (bluetooth), niestety powtarzające się infekcje górnych dróg oddechowych i zalecenie lekarza, żebym dał sobie spokój na jakiś czas z bieganiem, oznaczają, że będę musiał biegać wyłącznie na bieżni. Niestety nie mam wówczas informacji o przebytych kilometrach. Szukam jakiegoś rozwiązania, które pozwoliłoby połączyć endomondo z krokomierzem. Czy w ogóle istnieje taka opcja, bo na razie nie udało mi sie nic znaleźć?
.
- spens
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Kontakt:
Ewentualnie foodpod na BT ale nie jestem pewien czy Endo bedzie wspolpracowalo z nim.
Facebook / Endomondo / Garmin Connect
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
-
- Dyskutant
Foodpod na BT fajna sprawa ale nie wiem, czy będzie działać z Endomondo, tym bardziej, że już mam podłączony pulsometr. Co do opcji przebytego dystansu w Endomondo, to sprawdziłem w opcjach i chodzi Ci chyba o tzw. wpis ręczny. Przetestuję jak to działa.
.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 50
Zadziałać by zadziałał, bo pulsometr wykorzystuje BT low energy. Sam w tej chwili używam jednocześnie pulsometru i słuchawek po BT i wszystko śmiga. Ale niestety Endo nie ma obsługi footpoda. Z tego co kojarzę to Sports Tracker chyba posiada obsługę fp.Munzer pisze:Foodpod na BT fajna sprawa ale nie wiem, czy będzie działać z Endomondo, tym bardziej, że już mam podłączony pulsometr.
- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
- Życiówka w maratonie: DNF
- Kontakt:
Wg tej strony:
http://www.thisisant.com/directory/filter/168/~/~/
Z1 Compact obsługuje ANT+. Możesz więc mieć pulsometr na BT, a footpoda na ANT+ - powinno zadziałać (jeśli nie endo, to któraś z innych apek biegowych).
http://www.thisisant.com/directory/filter/168/~/~/
Z1 Compact obsługuje ANT+. Możesz więc mieć pulsometr na BT, a footpoda na ANT+ - powinno zadziałać (jeśli nie endo, to któraś z innych apek biegowych).
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA

ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA

-
- Dyskutant
Ok, dzięki. Skoro Endomondo nie obsługuje krokomierza to sprawa zamknięta bo nie bardzo mi się uśmiecha instalowanie i obsługa kolejnej apki. Będzie musiał mi wystarczyć zadany dystans w opcjach.
.
-
- Zaprawiony W Bojach
Przecież na stronie Endo masz opcje edytuj i wstawiasz sobie przebiegniety dystans z bieżni.
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i
unikam kłótni."Oscar Wilde
unikam kłótni."Oscar Wilde