Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Tak, to jest taki sam jak podałem wyżej.
Pytanie, czy te sensory są tej samej wielkości i uchwyt będzie pasował?
Pytanie, czy te sensory są tej samej wielkości i uchwyt będzie pasował?
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- div
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Latem do maratonu trenowałem Hansonem, teraz do HM oparłem trening na Danielsie. Interwały/wytrzymałość biegałem na bieżni i lapowałem ręcznie, jak nie mogłem biegać na bieżni to robiłem to na jakiś swoich zmierzonych odcinkach, niedaleko mam też mało uczęszczaną drogę z dobrze oznaczonymi słupkami drogowymi. Minus taki, że musiałem tego pilnować sam ale przynajmniej miałem podgląd na tempo odcinka.ijon pisze:To jak robisz coś szybszego? Zdaje się, że biegasz wg Hansonów, a tam jest zawsze jakiś interwał.div pisze:Ano właśnie dla mnie to zbyt irytujące i nie korzystam z tych predefiniowanych treningów.ijon pisze:Okropnie irytujące, nie wspominając, że zamiast 1200m interwału szybkiego robić muszę jakieś 1230/1250 (bo po automatycznym przełączeniu przez kilka sekund wyświetla się ekran z wynikiem poprzedniej fazy i nie da się wtedy zrobić lapa ręcznego - trzeba biec dalej...).
Wczoraj robiłem trening progowy (5x1.6km) który sobie mogłem ustawić na timer interwałowy i tam wszystko się robi automatycznie i potem jest to widoczne. Ale dzisiaj sobie uświadomiłem, że będę miał parę treningów interwałowych o różnych długościach (np 4min+2x3min+3x2min) i tu już bez zdefiniowanego treningu fazowego się nie obejdzie, a żeby mieć jakikolwiek podgląd na to co zrobiłem i jakim tempem to pewnie skorzystam z Twojej metody lapowania po zniknięciu podsumowania.
36:20 1:19:45 2:53:10
-
- Rozgrzewający Się
Witam,smoła pisze:To jest ten sam.
Ja kupiłem w www.sportkonsulting.pl (szybko pewnie i w normalnej cenie)
PS. Taka tam ciekawostka:
Bateria (2025) w nadajniku H7 ma żywotność równo 6 m-cy.
Właśnie mi padła, po 104 treningach, czyli 142 godz. pracy (w tym 2 x 8h - "nocny pomiar tętna") do statystyk nie wliczałem rozgrzewek.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Można w jakiś sposób sprawdzić poziom baterii w czujniku HR i footpod?
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Dyskutant
- Życiówka w maratonie: 2:56:56
Pamiętacie może czy V800 sam wyznaczał na podstawie jakiegoś testu albo własnych obliczeń HRmax? Bo mi się zdaje, że tak ale nie pamiętam w jaki sposób. Bo domyślnie przypisuje wg wzoru 220-wiek. Tylko, że coś mi się zdaje, że jak zaczynałem korzystać z tego urządzenia to on mi wyznaczył w jakiś sposób po swojemu HRmax.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:39:21
- Życiówka w maratonie: 03:01:54
A niby jak ma zmierzyć albo wyznaczyć??? Co najwyżej w szczegółach osobistych użytkownika mógłby podać "najwyższe zmierzone tętno to xx"; ale tak to nie działa. By default wpisane jest wg wzoru, ale wartość można dowolnie zmienić.krzysi pisze:Pamiętacie może czy V800 sam wyznaczał na podstawie jakiegoś testu albo własnych obliczeń HRmax? Bo mi się zdaje, że tak ale nie pamiętam w jaki sposób. Bo domyślnie przypisuje wg wzoru 220-wiek. Tylko, że coś mi się zdaje, że jak zaczynałem korzystać z tego urządzenia to on mi wyznaczył w jakiś sposób po swojemu HRmax.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Info od Polar o planowanym wprowadzeniu powiadomień, alertów na V800 z telefonów iOS - pierwszy kwartał 2015 r.
W drugim kwartale ma to być dostępne również dla telefonów z Android oraz planowane jest zwiększenie funkcji np. o kontrolę muzyki.
Więcej:
http://updates.polar.com/2015/01/polar- ... ng-at-ces/
W drugim kwartale ma to być dostępne również dla telefonów z Android oraz planowane jest zwiększenie funkcji np. o kontrolę muzyki.
Więcej:
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
Zajmują się pierdoletami, a rozpoznawanie stylów pływania, układanie treningów, export do plików .fit leży i kwiczy...keiw pisze:Info od Polar o planowanym wprowadzeniu powiadomień, alertów na V800 z telefonów iOS - pierwszy kwartał 2015 r.
Więcej:
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
- Rozgrzewający Się
Takie pytanie, bo nie mogę znaleźć. Mam kilku znajomych którzy też korzystają z Polar Flow, jak ich znaleźć ?
Widzę tylko tych którzy udostępnili trening jako publiczny. Jak znaleźć kilku znajomych ? Jeśli nie chcemy ogólnie udostępniać naszych treningów, tylko dla siebie.
Widzę tylko tych którzy udostępnili trening jako publiczny. Jak znaleźć kilku znajomych ? Jeśli nie chcemy ogólnie udostępniać naszych treningów, tylko dla siebie.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50:47
Nie ma mechanizmu wyszukiwania profili. Jeśli chcesz kogoś obserwować, ten ktos musi Ci wyslac linka do profilu np. taki https://flow.polar.com/training/profiles/5191691, a Ty musisz wysłać prośbę o dodanie do obserwowanych. Po akceptacji wszystko powinno zadziałać. Dodatkowo warto zajrzeć w ustawienia/prywatność w swoim profilu i ustawić poszczególne opcję według życzenia.golgol4 pisze:Takie pytanie, bo nie mogę znaleźć. Mam kilku znajomych którzy też korzystają z Polar Flow, jak ich znaleźć ?
-
- Wyga
Więcej o alertach można przeczytać tutaj: http://www.dcrainmaker.com/2015/01/smar ... 0a300.htmlpehop pisze:Zajmują się pierdoletami, a rozpoznawanie stylów pływania, układanie treningów, export do plików .fit leży i kwiczy...keiw pisze:Info od Polar o planowanym wprowadzeniu powiadomień, alertów na V800 z telefonów iOS - pierwszy kwartał 2015 r.
Więcej:
Zostały one zaprezentowane na targach CES 2015 w USA. Polar chce konkurować na dużym rynku w USA i niestety musi konkurować nie tylko z Gamrinem, ale także z Google i Samsungiem, które coraz bardziej wchodzą w zegarkowy biznes. Pisał kiedyś o tym Ray na swoim blogu (chyba przy okazji wycieczki do Finlandii do siedziby Polara), stad do naszych biegowych zegarków przedostają się funkcje, które do tej pory były zarezerwowane dla smartwatchy. Tak czy inaczej na CES 2015 było dużo prototypów i producenci starają się przekonać ludzi ze technologia która oferują jest im w ogóle potrzebna
-
- Rozgrzewający Się
Sam zegarek chyba spełnia większość funkcji, przynajmniej tych niezbędnych.
Do rozbudowy moim zdaniem jest sam serwis Polar Flow. Wcześniej tylko na Endomondo siedziałem i niestety jakieś przyzwyczajenia zostały. Chociażby planowanie trasy i integracja ludzi, udostępnianie swoich wyników na portalach społecznościowych, dzięki temu samo Endomondo zyskało dużo zwolenników bo to niezła reklama.
Teraz nie ma możliwości prezentowania swoich treningów na FB, a wiadomo że to potężne narzędzie marketingowe i reklamowe.
Do rozbudowy moim zdaniem jest sam serwis Polar Flow. Wcześniej tylko na Endomondo siedziałem i niestety jakieś przyzwyczajenia zostały. Chociażby planowanie trasy i integracja ludzi, udostępnianie swoich wyników na portalach społecznościowych, dzięki temu samo Endomondo zyskało dużo zwolenników bo to niezła reklama.
Teraz nie ma możliwości prezentowania swoich treningów na FB, a wiadomo że to potężne narzędzie marketingowe i reklamowe.
-
- Wyga
Jeśli ktoś ma trenera to ciekawa opcja do śledzenia postępów:
https://flow.polar.com/coach
http://updates.polar.com/2015/01/polar- ... -trainers/
https://flow.polar.com/coach
http://updates.polar.com/2015/01/polar- ... -trainers/
-
- Zaprawiony W Bojach
Próbowałem "się zaprosić" jako swój trener i nie działa. Do dupy z tym.
Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.