Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:03
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Zakup z pierwszego wejrzenia, nie z rozsądku. 

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
Panowie i Panie mam dylemat, 910xt czy fenix 2 ? Dodam, że nie che 920 bo nie podoba mi się z designu
proszę o opinie. Biegam głownie po asfalcie, aczkolwiek w góry (na chodzenie) również będę go zabierał. Zależy mi na GPS i czasie trzymania na baterii.

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 54min
- Kontakt:
Ja bym wybrał Fenixa2. Zresztą tak właśnie wybrałem 
Można go nosić codziennie.

Można go nosić codziennie.
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Fenix ma więcej funkcji. Mówią, że 910 ma dokładniejszy GPS, ale na Feniksa narzekać nie mam powodu. Ale z 910 nie porównywałem, jedynie z 405cx i EDGE 500, które posiadam.
-
- Dyskutant
a jak z traceniem gps ? dalej tak jest czy już nie ?rowerowyninja pisze:Fenix ma więcej funkcji. Mówią, że 910 ma dokładniejszy GPS, ale na Feniksa narzekać nie mam powodu. Ale z 910 nie porównywałem, jedynie z 405cx i EDGE 500, które posiadam.
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja kupiłem swój w listopadzie. Sporo z nim spędziłem w lesie (w trochę cieplejsze niż nasz klimacie wiec były liście na drzewach) i w dużym mieście między wysokimi budynkami i nie zdarzyło się.
Wolniej od EDGE łapie fixa ale potem działa. Jak dotąd.
-
- Dyskutant
coraz bardziej przekonuje się do niego, również ze względu na wygląd. ten zdecydowanie na +rowerowyninja pisze:Ja kupiłem swój w listopadzie. Sporo z nim spędziłem w lesie (w trochę cieplejsze niż nasz klimacie wiec były liście na drzewach) i w dużym mieście między wysokimi budynkami i nie zdarzyło się.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:32
- Życiówka w maratonie: 3:27:37
Porównywałem 910 i Fenixa2 kilka stron wstecz - jeśli masz jakieś wątpliwości to pisz:)
5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
-
- Rozgrzewający Się
filip94
Panowie i Panie mam dylemat, 910xt czy fenix 2 ? Dodam, że nie che 920 igbo nie podoba mi się z desnu
proszę o opinie. Biegam głownie po asfalcie, aczkolwiek w góry (na chodzenie) również będę go zabierał. Zależy mi na GPS i czasie trzymania na baterii.
filip94 w wątku o 920
Ach te moje dylematy. Fenix 2, 910xt czy 920 ? Ciągle się nie mogę zdecydować. Wczoraj miałem dwa typy F2 i 910, teraz doszedł do dylematów jeszcze 920. Jak go oceniacie ? Opłaca się go kupować ?
Kolejny lanser który pewnie biega dwa raz w tygodniu a po zakupie biegowego kombajna zostanie ultra maratończykiem
MASAKRA
Panowie i Panie mam dylemat, 910xt czy fenix 2 ? Dodam, że nie che 920 igbo nie podoba mi się z desnu

filip94 w wątku o 920
Ach te moje dylematy. Fenix 2, 910xt czy 920 ? Ciągle się nie mogę zdecydować. Wczoraj miałem dwa typy F2 i 910, teraz doszedł do dylematów jeszcze 920. Jak go oceniacie ? Opłaca się go kupować ?
Kolejny lanser który pewnie biega dwa raz w tygodniu a po zakupie biegowego kombajna zostanie ultra maratończykiem
MASAKRA
-
- Stary Wyga
jak do biegania i wycieczek pieszych po górach to Fenix 2 tańszy , jak kasa puszcza wiadomo 3 o ile będzie dopracowany soft na początku
,ale napiszę tak jak ktoś mało biega nie wykorzysta nawet połowy funkcji
, FENIX lub 920 , mam wrażenie jak czytam co kupić , że osoby które pytają mało biegają
jak masz pojęcie o bieganiu wiesz co masz kupić , co jest Tobie potrzebne, zegarek nie biega za nas
,ale napiszę tak jak ktoś mało biega nie wykorzysta nawet połowy funkcji

jak masz pojęcie o bieganiu wiesz co masz kupić , co jest Tobie potrzebne, zegarek nie biega za nas

----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
FENIX 3 , EDGE1000
-
- Rozgrzewający Się
Jasne niech se biega i raz w roku a jak go stać (bo nie mam zamiaru zaglądać mu do portfela) to niech se kupi wszystkie trzy zegarki tylko po co ??? (taka luźna dygresyjka bez spiny bo po co?
) A jak napisał bar jak biegasz to nie zadajesz tu pytań który z zegarków za 2000 jest lepszy tylko ewentualnie dopasowujesz jeden z nich do swoich potrzeb i ich możliwościach o których możesz przeczytać na np. 144 stronach forum.A jak zaczynasz to kupno takiego zegarka to czysta głupota i to już nie dygresyjka a fakt choć dalej proszę bez spiny 

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: 3:29
Witam,
Używam Fenixa 2 od sierpnia 2014 i cały czas mam problem z prawidłowym importem aktywności do serwisu Garmin Conect. Bez względu na wybrana dyscyplinę podczas uruchamamiania aktywności na Garminie, (biegi, rower, pływanie, wędrówki piesze… ) wszystkie te aktywności są zapisywane w serwisie Garmin Connect jako „Inne”. Dopiero po zaimportowaniu mogę w serwisie zmienić na prawidłową aktywność. Czy u Was tez tak jest ? Wersja softu w zegarku 4.20 wersja Garmin Express 3.2.28.0
Rzecz w tym, że import jest błędny do Garmin Connect, wszystkie aktywności lądują jako „inne” dopiero po zaimportowaniu w Garmin Conect mogę zmienić typ aktywności np. na Bieg.
Ciekaw jestem, czy to jest kwestia tylko mojego Fenixa 2 lub konta czy u wszystkich jest tak samo.
Odpowiedź z Garmina:
„… Przepraszamy jeszcze raz za opoznienie w odpowiedzi na Panskie zapytanie. Inzynierowie w US potwierdzili juz ich stanowisko do zagloszenia wyglada ono nastepujaca: „Przepraszamy za dotychczasowy brak odpowiedzi. Mozemy potwierdzic, ze to zachowanie jest zamierzone.” Z tego wynika, ze urzadzenie tak zostalo zaprojektowane. …”
Używam Fenixa 2 od sierpnia 2014 i cały czas mam problem z prawidłowym importem aktywności do serwisu Garmin Conect. Bez względu na wybrana dyscyplinę podczas uruchamamiania aktywności na Garminie, (biegi, rower, pływanie, wędrówki piesze… ) wszystkie te aktywności są zapisywane w serwisie Garmin Connect jako „Inne”. Dopiero po zaimportowaniu mogę w serwisie zmienić na prawidłową aktywność. Czy u Was tez tak jest ? Wersja softu w zegarku 4.20 wersja Garmin Express 3.2.28.0
Rzecz w tym, że import jest błędny do Garmin Connect, wszystkie aktywności lądują jako „inne” dopiero po zaimportowaniu w Garmin Conect mogę zmienić typ aktywności np. na Bieg.
Ciekaw jestem, czy to jest kwestia tylko mojego Fenixa 2 lub konta czy u wszystkich jest tak samo.
Odpowiedź z Garmina:
„… Przepraszamy jeszcze raz za opoznienie w odpowiedzi na Panskie zapytanie. Inzynierowie w US potwierdzili juz ich stanowisko do zagloszenia wyglada ono nastepujaca: „Przepraszamy za dotychczasowy brak odpowiedzi. Mozemy potwierdzic, ze to zachowanie jest zamierzone.” Z tego wynika, ze urzadzenie tak zostalo zaprojektowane. …”
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
U mnie bieg to bieg, rower to kolarstwo itd.
Jako inne zapisuje mi tylko w pomieszczeniu /własne.
Jako inne zapisuje mi tylko w pomieszczeniu /własne.