piotrek90 pisze:O Glonassa ma. Jak wyglądają wskazania GPS?
No ma i podobno włączenie go poprawia dokładność pomiaru. Jak dla mnie do tej pory (3 treningi) jakość tych wskazań jest super, sczególnie pod względem powtarzalności pomiaru tych samych odcinków mojej trasy. Jednak z tego co wiem 910 też jest bardzo dokładny, więc gdyby to miało być decydującym czynnikiem to bym się pewnie nie przesiadał.
jedz_budyn pisze:Gps wygląda jak w każdym tego typu urządzeniu, w tej kwocie cudów nie znajdziesz w dokładności.
To chyba nie jest kwestia kwoty, tylko dokładności GPS dla celów cywilnych (jakieś 3m błędu w poziomie o ile się nie mylę).
Za to z zupełnie innej beczki - mam 920-tkę w wersji z puslometrem (HR-RUN) i zauważyłem, że już drugi raz z rzędu po treningu nie zapisały się dane o długości kontaktu z podłożem, kadencja i oscylacja pionowa. Nie są mi te dane super potrzebne, ale jednak ich brak mnie zaintrygował i po krótkim śledztwie znalazłem przyczynę - otóż, przypiąłem czujnik do paska odwrotnie (do góry nogami). W tej pozycji czujnik działa jako pulsometr, ale nie działają pozostałe pomiary. Niby rozwiązał się problem, ale powstało kolejne pytanie. Z opisu DC rainmakera zrozumiałem, że 920-tka ma te czujniki wbudowane i mierzy te wartości nawet bez paska, ale jak jest pasek to bierze je z paska (pewnie pasek mierzy je dokładniej), ale czy najdokładniejszy do pomiaru kadencji nie jest Foot Pod? Byłem przekonany, że dane o kadencji są pobierane z niego i żyłbym w tm przekonaniu gdybym przypadkiem nie założył źle pulsometru. Czy jest jakiś sposób, żeby powiedzieć zegarkowi, że kadencję ma brać z Foot Poda? Czy mój Foot Pod w ogóle jest używany przez zegarek do czegokolwiek (wyświetla mi się komunikat, że jest podłączony, a potem ikonka buta u góry wyświetlacza)?