Tez mnie to ciekawi czy sosik zdoła utrzymać tak wysoką formę do wiosny, a to właśnie wtedy powinna być najwyższa. Wydaje mi się, że po ciężkiej maratońskiej harówce przyszła świeżość i świetna dyspozycja, no ale na fali się nie da zbyt długo utrzymać wiec wtedy gdy będzie potrzebna może braknąć. Ale jest też druga opcja, że forma jest ustabilizowana i będzie tylko rosnąć

Trzeba wziąć też pod uwagę, że sosik jest "początkujący". Chodzi mi o przerwę którą miał, wcześniej treningi szły bardzo dobrze, przerwa go spowolniła ale teraz nadrabia i forma szybko rośnie.
Ja mam jednak wątpliwości co do planu treningowego (ze stopki). Czy tego wszystkiego tam nie za dużo, trzy mocne treningi specjalistyczne (interwały, progi, rytmy) i tylko dwa biegi spokojne, które są jednak dość długie, trochę mi brakuje krótszych typowo regeneracyjnych biegów. Taki 20km BS to też można traktować jako akcent. Oczywiście patrze na to przez pryzmat siebie, swoich możliwości i treningów. Bardzo mnie ciekawi realizacja tego planu i odczucia treningowe sosika - ciekawe czy noga będzie dalej tak ochoczo zapodawać jak zmęczenie się zacznie nawarstwiać.