Pomoc w ocenie planu i diety oraz jakieś porady. I nie odsyłajcie mnie na forum kulturystyczne

Bieganie bardzo lubię, siłownię (domową) użytkuję dla wyglądu. Do tej pory skupiałem się prawie wyłącznie na biegach pod kątem maratonu, teraz biegam jedynie dla przyjemności.
Mój cel to zwiększenie masy mięśniowej oraz zejście z 20% body fat do 10%.
Obecnie biegam 3x w tygodniu (niestety czasem 2):
1. Bieg w II zakresie do 1h
2. Bieg na pograniczu I i II zakresu (ten czasami mi wypada) do 1h
3. Bieg w I zakresie (do 1h) oraz siła biegowa - szybkie biegi pod górkę, skipy, sprinty.
Do tego dorzucam domową siłownię 4x w tygodniu
1. Pompki 5 serii po 3 ćwiczenia (przerwa między ćwiczeniami 1,5 - 2min) (przerwa między seriami 10min)
Jedna seria to: pompki zwykłe (35 powtórzeń), pompki z nogami na podwyższeniu (25 powtórzeń) oraz pompki wąskie (złączone dłonie (15 powtórzeń). Razem 5x (35+25+15) = 375
2. Ćwiczenia na biceps, barki, nogi
Biceps (3 serie x10 powtórzeń na każdą rękę hantlem 20kg, przerwy jak przy pompkach). Seria I nachwytem, Seria II chwyt młotkowy, Seria III w oparciu łokcia o kolano, ale hantlem 6kg).
Barki - 4x 10powtórzeń z przerwą 1,5min hantlami po 20kg każdy
Nogi - 4 serie po 4 ćwiczenia (po 10 powtórzeń) - I ćw. przysiady sumo z hantlem 20kg, II ćw. wspięcia na palce na jednej nodze (każda 10 powt.), III ćw. - martwy ciąg na jednej nodze (to się nazywa chyba rumuński) hantlem 20kg (każda noga x10), IV ćw. wykroki 2x20kg (10x noga)
3. Pompki (tak samo jak w pkt 1)
4. Biceps, barki, nogi (jak w pkt 2)
Prawie codziennie robię również brzuszki (150-200 powtórzeń, raz w tygodniu 300-400 powtórzeń). Dwa rodzaje brzuszków - klasyczne z opadem tułowia bez dotykania podłogi plecami, drugi rodzaj to unoszenie nóg (bez dotykania podłogi) leżąc na podłodze.
Diety rozpisywać chyba nie będę, ale przy moich 183cm wzrostu mam obecnie 84kg (było 80-82).
Nie stosuję żadnych supli, a dziennie zjadam około 200g białka, 150g tłuszczu i 400g ww w 5-6 posiłkach. Stosuję się do zaleceń, że rano b+w, okołotreningowo dużo węgli, przed spaniem białko.
Chcę zwiększyć masę mięśniową, ale zmniejszyć tłuszcz, więc wagowo będzie podobnie. Czy połączenie biegania i siłowni (ćwiczę to w inne dni) w tej formie pozwoli osiągnąć mój cel? Dodam, że mam duży problem z przybraniem masy w nogach, nie wiem, jak tego dokonać oraz prosiłbym o jakieś ćwiczenia na skośne brzucha. Czy takie ćwiczenia oraz zapotrzebowanie energetyczne pozwolą mi na przybranie masy z jednoczesną utratą tłuszczu? Ćwiczę tak od około 1-2 miesięcy, mięśni jest więcej (ale nie w nogach), ale tłuszcz na bardzo podobnym poziomie. Proszę o porady i jakieś przykłady z doświadczenia.
Dzięki.