skarpety na zylaki

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam pytanie kieruje do osób chorujachych na zylaki.. oprócz cepoów i compresorsport jakich używacie??w domu,praca???
Pytam sie poniewaz szukam skarpet do pracy,dom... dobrze bylo jak ktos kupił w necie dajcie namiary..

pozdrawiam :hej:
PKO
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

a to lekarz Ci coś takiego zalecił?
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

małymiś pisze:a to lekarz Ci coś takiego zalecił?
jezeli ktos choruje powinnien nosi skarpety kompresyjne zalezy jaki ucisk...
Awatar użytkownika
Sammi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powinien Ci lekarz pomierzyć i sam zalecić jaki ucisk i jakie dokładnie wymiary. Nie polecam zamawiać przez neta, bo się okaże po zakupie, że za ciasne, albo słabo uciskają.
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja miałem operacje na obie nogi (żyły wewnętrzne) i poza okresem po operacyjnym nie noszę - ale jak miałem nosić to np takie : http://www.medisupport.pl/

cepy, czy kompresport to bardziej zabawki dla biegaczy niż narzędzie lecznicze.
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

małymiś pisze:ja miałem operacje na obie nogi (żyły wewnętrzne) i poza okresem po operacyjnym nie noszę - ale jak miałem nosić to np takie : http://www.medisupport.pl/

cepy, czy kompresport to bardziej zabawki dla biegaczy niż narzędzie lecznicze.
ja czuje ulge..jak nosze..tylko sa dosych drogie i wole zamowic tansze
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

są drogie? te opaski na łydkę compresportu zaczynają się od 139 zł potem cena idzie prawie pod 200zł i to właściwie bez wyboru stopnia kompresji.

ja używałem tych medi (jakieś 2-3 lata temu) i one chyba właśnie kosztowały około 200 PLN - jakość i cechy są jednak lepsze. no i to były pończochy i one były przygotowywane pod wymiar z ekstra tkaniny. Jeśli chodzi Ci o zdrowie to jednak jest warte tego - ale najpierw zapytaj naczyniowca jaki masz mieć stopień kompresji.

A wcześniej miałem jakieś włoskie (około 80 PLN) i wtedy stwierdziłem, że jednak mnie nie stać na tanie, bo się za szybko rozciągają i tracą swoje właściwości. pamiętam, że się mega śmiałem jak zobaczyłem że teraz sprzedają te bajery biegaczom jako panaceum na różne braki treningowe...
sojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mi lekarz zalecił jakieś tam, wymierzył, wypisał receptę, że niby robione na wymiar i kazał wysłać. No i wysłałem i zapłaciłem 220 zł. A znajomy z powodzeniem używa dużo tańszych: http://www.pani-teresa.com.pl/PL-H34/
Awatar użytkownika
Sammi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

małymiś pisze:A wcześniej miałem jakieś włoskie (około 80 PLN) i wtedy stwierdziłem, że jednak mnie nie stać na tanie, bo się za szybko rozciągają i tracą swoje właściwości. pamiętam, że się mega śmiałem jak zobaczyłem że teraz sprzedają te bajery biegaczom jako panaceum na różne braki treningowe...
Tanie nie znaczy złe. :oczko: Moja mama nosi przepisane (i wymierzone, nie kupowane na oko) przez lekarza za 45 zł (jedna pończocha) i bardzo chwali. Także niekiedy można dużo przepłacić, ale nie zawsze.

Także Jarku, nie kupuj przez neta, moja mama też chciała kupić internetowo, ale jej stanowczo odradziłam.
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no przez neta to można te z compresportu kupić ;-) jasne, że tanie nie znaczy złe. :nienie: ja mam tylko porównanie dwóch firm (i mam nadzieję, że więcej nie będę musiał ich kupować). jeśli jest tani i dobry produkt to super.
Awatar użytkownika
Krzysztof92
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ja parę miesięcy temu miałem mega żyłaki :D, ale masaże mi bardzo pomogły :), często masuję łydki i już moje nogi wyglądają w miare normalnie :D
" I'm at war with the world cause I
Ain't never gonna sell my soul "
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ