Beskidy Ultra Trail 2014

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
kamilv
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:53
Życiówka w maratonie: 3:40:00

Nieprzeczytany post

rockduck pisze:Problemem było to, że mnie i mojego kumpla jedna z osób na punkcie poprowadziła na trasę dużego BUTa z którego nie ściągnięto oznaczeń :)
Czy to może było w Brennej?

Ja mam z Brennej mgliste wspomnienie, czy wolontariusz powiedział naszej grupce "trzymajcie się taśm i zielonego szlaku" czy tylko "taśm i szlaku". Mały BUT szedł prosto drogą zielonym ale na rozwidleniu nie było tam żadnych taśm w zasięgu wzroku, za to na lewo w lesie świeciły odblaskowe taśmy (dużego BUTa, ale o tym nie wiedzieliśmy) i tam poszliśmy. Szlak też był tyle że czarny, ale to w ciemności zauważyliśmy później, zresztą nie bardzo pamiętaliśmy jakim kolorem mamy iść. Ja sobie dołożyłem koło 5k w sumie.

Owszem, wina orgów, ale mogłem temu zapobiec. Teraz bym sobie wcześniej wbił w łeb że tam się trasy rozwidlają, a już na pewno spojrzał na mapę w tym miejscu. Zresztą później już byłem czujny i zawróciłem kilku gości co w innych miejscach przecięcia tras chcieli polecieć dużym BUTem.
PKO
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W Brennej wywalił nas przez most, tyle że za wcześnie, potem trochę bieglismy bez szlaku aż w końcu ucieszeni ze mamy taśmy polecielismy prosto na Salmopol mijając Ustroń.

Przeważnie trasę znam całkiem dobrze tylko połączenie nocy, oznaczenia Beskidu Śląskiego i sugestii wolontariusza aby trzymac się tej trasy skończyło się tym że w Bielsku miałem 47 km co nie zmienia faktu że specjalnie stratny nie byłem bo na mecie przysłowiowego psa z kulawą noga nie było :p
Awatar użytkownika
TriSzerpa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: kiepska
Życiówka w maratonie: kiepska

Nieprzeczytany post

rockduck pisze:W Brennej wywalił nas przez most, tyle że za wcześnie, potem trochę bieglismy bez szlaku aż w końcu ucieszeni ze mamy taśmy polecielismy prosto na Salmopol mijając Ustroń.

Przeważnie trasę znam całkiem dobrze tylko połączenie nocy, oznaczenia Beskidu Śląskiego i sugestii wolontariusza aby trzymac się tej trasy skończyło się tym że w Bielsku miałem 47 km co nie zmienia faktu że specjalnie stratny nie byłem bo na mecie przysłowiowego psa z kulawą noga nie było :p
Dokładnie w tym samym miejscu pomyliłem trasę, całe szczęście trafiłem na lokalnych żuli, którzy zdziwieni,że jakiś pajac biegnie przez wiochę powiedzieli,że nikogo przede mną nie było i się zawróciłem :)
Generalnie w tym roku Organizatorzy biją się w pierś i zapewniają, że będzie dobrze zorganizowane i wszystko ok, więc może warto dać im drugą szansę :)
Awatar użytkownika
jakubecek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:27:34

Nieprzeczytany post

Ja postanowiłem w tym roku nie ryzykować i zrezygnować ze startu. Nie zmienia to faktu, że wszystkim startującym oraz organizatorom życzę udanej imprezy.
Awatar użytkownika
arebuk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 39:30
Życiówka w maratonie: 3:12:36

Nieprzeczytany post

Jedzie może ktoś z uczestników z Katowic lub okolic 3.X w piątek popołudniu?? Szukam transportu w jedną stronę.
Awatar użytkownika
kliniasty
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No to koledzy mnie trochę postraszyli tym brakiem oznaczenia trasy, a to ma być mój pierwszy ultra:)
Na całe szczęście połowę trasy znam jak własną kieszeń , bo biegam tam na co dzień, ale od Brennej do Skrzycznego chyba jednak postudiuję mapę dokładniej;D
A jak wyglądały w zeszłym roku punkty żywieniowe??
Awatar użytkownika
comar
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

I już po Beskidy Ultra Trail. Impreza świetna, organizacyjnie rewelacja.

Trasa 60 km bardzo fajnie dobrana, aczkolwiek zbieg ze Skrzycznego to już byla masakra dla moich nóg.

Mój debiut w ultra uznaję za udany, znaczy się ukończyłem :) w przyszłym roku napewno też wystartuje.
Obrazek
Awatar użytkownika
kliniasty
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Podobnie jak kolega wyżej, organizacyjne mistrzostwo! Najwidoczniej wpadki z zeszłego roku wzięte do głębokiej analizy i wyszło świetnie!A co do samej trasy, to sama końcówka ze Skrzycznego to jakaś mega rzeźnia !! :) ale przeżyłem , teraz liżę rany , a za rok startuję ponownie...
Świat jest za duży, żeby być małym...
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na ostatnim zbiegu zacząłem się zastanawiać, czy może ktoś chce mnie zabić ;-) To zapamiętam na długo. Tym bardziej, że to był najlepszy odcinek trasy w moim wykonaniu.
O organizację nie martwiłem się ani przez chwilę bo wiedziałem, że w tym roku staną na głowie żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik.
Jeszcze raz wielkie dzięki dla Organizatorów i Pokojowego Patrolu.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
arebuk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 39:30
Życiówka w maratonie: 3:12:36

Nieprzeczytany post

Superrr impreza!!! Wielkie brawa dla organizatorów, wszytko grało jak należy, trasa fantastyczna, obawiam się że za rok będzie walka o miejsca na listach startowych.
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wrzuciłem na profil ale dodam też tu :D
Lekcja odrobiona wzorowo. Chociaż po tym co widziałem i przeżyłem w weekend nawet głupio odnosić się do ubiegłorocznej edycji. Organizacja świetna i to nie przez to, że sponsorów wielu, pakiety rozbuchane itp. tylko dlatego, że było widać i czuć na każdym kroku ogromne zaangażowanie w to, żeby wszystko szło gładko. Trasa oznaczona bardzo dobrze i czytelnie, obsługa i punkty na medal. Nie tylko sprawnie ale przede wszystkim z ogromną dawką ciepła i życzliwości ze strony wolontariuszy (brawo Patrolowcy!). Organizacja biura/gleby/starty-mety zachęcała żeby tam być, chłonąć atmosferę i cieszyć się weekendem. Dla każdego miejsce przy ognisku coś ciepłego do zjedzenia i wypicia - iście góralska gościnność. Jak ktoś już pisał - teraz serio można się obawiać problemów z zapisaniem w limicie na edycję 2015. Sama trasa momentami wymagająca i trudna technicznie ale też dająca dużo satysfakcji. Minimum asfaltu bardzo cieszy Medal świetny, buff wyjątkowy. Do zobaczenia za rok i wielkie dzięki!
Awatar użytkownika
kamilv
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:53
Życiówka w maratonie: 3:40:00

Nieprzeczytany post

Przyłączam się do wszystkich możliwych pochwał dla tegorocznego BUTa! Naprawdę mega impreza pod każdym względem.

Tutaj relacja i kilka fotek w wykonaniu ultramaratońskiego turysty :oczko: :bum:
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

Spotkałem kilku BUTciarzy w sobotę rano w Bielsku koło Zapory. Całkiem żwawo jeszcze biegli. :)

Uwaga do organizatorów - wciąż po lesie walają się wasze taśmy - posprzątajcie po sobie.
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jarek_bb pisze:Spotkałem kilku BUTciarzy w sobotę rano w Bielsku koło Zapory. Całkiem żwawo jeszcze biegli. :)

Uwaga do organizatorów - wciąż po lesie walają się wasze taśmy - posprzątajcie po sobie.
Jarek, a jeśli org. nie czytają tego wątku? Lepiej bezpośrednio do nich napisać.
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do mnie również doszły słuchy że impreza była bardzo udana. Znam chłopaków i zawsze powtarzam że tylko pasja a nie inne wytyczne mogą zaowocować sukcesem.
Ja sam w przyszłym roku prawdopodobnie wystartuję.
Jeśli chodzi o oznaczenie to wygląda to tak:
- syf został po Beskidzkiej 160 na raty, gdzie w okolicach Wapienicy również przebiegała trasa
- w zamian na darmowe wpisowe kilku osobników ściągało resztki oznaczeń
- poza tym impreza zakończyła się oficjalnie w niedziele a nie w sobotę, więc nie trafione są oskarżenia w stronę orgów w tej sprawie
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ