U mnie też jakoś tak jakby lepiej. Tempo ładnie sobie falowało jak przyspieszałem i zwalniałem. Dokładność GPS nawet 8 metrów czasami. Ale średnio to jakieś 11-12 m. Potem zrzucę trening do GC to zobaczę jak wyrysował ścieżkę.jedz_budyn pisze:Tez miałem time zone 15... Ale zanim zainstalowałem time zone zrobiłem trening biegowy na sofcie 4.0 bez foot poda i kurczę tempo chwilowe jakies takies stabilne, na 16 km miałem dwa przypadki w gęstym liściastym ze mogło o 20 sek zaniżać na chwile, a tak to było idealnie.
Jak u Was?
Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
- fascik
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- lebki
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 44:02
- Życiówka w maratonie: 3:50:51
Przyszykowali nam poprawkę na MWfascik pisze:U mnie też jakoś tak jakby lepiej. Tempo ładnie sobie falowało jak przyspieszałem i zwalniałem. Dokładność GPS nawet 8 metrów czasami. Ale średnio to jakieś 11-12 m. Potem zrzucę trening do GC to zobaczę jak wyrysował ścieżkę.jedz_budyn pisze:Tez miałem time zone 15... Ale zanim zainstalowałem time zone zrobiłem trening biegowy na sofcie 4.0 bez foot poda i kurczę tempo chwilowe jakies takies stabilne, na 16 km miałem dwa przypadki w gęstym liściastym ze mogło o 20 sek zaniżać na chwile, a tak to było idealnie.
Jak u Was?

Moje treningi http://www.endomondo.com/embed/user/workouts?id=2228429
http://connect.garmin.com/modern/profil ... Lebkichler
- fascik
- Stary Wyga
no właśnie i ja mam już ciepło w gaciach przed 36. MW. ;P Tunel zrobi tak jakbyś zgubił fixa w trakcie normalnego treningu - powinien łapać tempo i dystans z czujnika w zegarku (jeśli nie będziesz miał HRM-a na klacie). Potem jak złapie fixa po wyjściu z tunelu to zacznie przeliczać wg GPS-u. Miałem tak kiedyś jak mi zgubił fixa w lesie - dystans i tempo leciało z HRM-a.lebki pisze:Przyszykowali nam poprawkę na MWfascik pisze:U mnie też jakoś tak jakby lepiej. Tempo ładnie sobie falowało jak przyspieszałem i zwalniałem. Dokładność GPS nawet 8 metrów czasami. Ale średnio to jakieś 11-12 m. Potem zrzucę trening do GC to zobaczę jak wyrysował ścieżkę.jedz_budyn pisze:Tez miałem time zone 15... Ale zanim zainstalowałem time zone zrobiłem trening biegowy na sofcie 4.0 bez foot poda i kurczę tempo chwilowe jakies takies stabilne, na 16 km miałem dwa przypadki w gęstym liściastym ze mogło o 20 sek zaniżać na chwile, a tak to było idealnie.
Jak u Was?W niedzielę wielki test. Obawiam się trochę tego biegu w tunelu i jak potem zestawi się sygnał. Nie zamierzam ścierać skóry na klacie HRM'em, więc GPS musi wystarczyć
Z resztą można to przetestować samemu - wyjdź na zewnątrz, złap fixa GPS pomaszeruj trochę na zewnątrz, potem wejdź do domu i nawet maszeruj w miejscu ale machaj ręką z zegarkiem tak jakbyś biegł. Cyferki tempa i dystansu powinny się zmieniac. Potem wyjdź na zewnątrz i dalej machaj nie patrząc na fixa GPS. Powinien go złapać automagicznie. Kiedyś robiłem w ten sposób test i procedura działa. Co do jej dokładności w czasie offline GPS nie wypowiadam się bo na to nie patrzyłem.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:32
- Życiówka w maratonie: 3:27:37
Też się właśnie zastanawiam co Garmin wymyśli po wybiegnięciu z tunelu. Mam nadzieję, że nie nakreśli skoku przez pół warszawy tempem 0:30/km. Trzeba zobaczyć jak namalowały trasę inne Garminy podczas połówki, bo tam też biegło się tunelem
5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Bez obaw
zanim garmin się zorientuje ze nie ma satelit zdążysz wybiec z tunelu 

- fascik
- Stary Wyga
Czytali -http://www.magazynbieganie.pl/gps-od-cz ... okladnosc/ ?
Z sensem napisane. Pozwala zrozumieć pewne kwestie GPS i dokładności. Co nie zmienia faktu, że F2 i tak daje ciała ;D

Z sensem napisane. Pozwala zrozumieć pewne kwestie GPS i dokładności. Co nie zmienia faktu, że F2 i tak daje ciała ;D
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47,30
Nowy zegareczek przyszedł z serwisu. Z pierwszej serii dostałem teraz już 3N. Pewnie nic to nie zmieni, ale mam czyste sumienie - niech Garmin odczuję te narzekania, a najbardziej zwroty - to może zastanowi się nad powrotem do sirfstarów.
-
- Wyga
Panowie, jestem po pierwszych treningach z Suunto Ambit3, mój Garmin pojechał do zwrotu. Co mogę powiedzieć o pracy gps? Człowiek taki jak ja, który przez pół roku walczył z garminem jest w ciężkim szoku że gps może działać poprawnie, dokładnie rysować trasę i szybko łapać fixa. Jak ktoś może wypróbować to polecam bo to naprawdę szok. Zalet i wad zegarka nie będę wymieniał zaakcentuję tylko, że poza gps ogromne wrażenie robi wyświetlacz - to zupełnie inna klasa i współpraca z telefonem ( na razie tylko z urządzeniami opartymi na ios ).
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
no tak, wyświetlacz mogli w garminie poprawić na taki z naszej epoki
reszta mi odpowiada 
dziś trening szybkości w mieszanym terenie i gps - ślad - tempo - rewelacja.

dziś trening szybkości w mieszanym terenie i gps - ślad - tempo - rewelacja.
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
U mnie też dziś rewelka
pobieglem sobie w las na czuja, dobiegam do dziwnie kończącej sie ścieżki, taka jakby podmokłą łączką. Ryzykować czy nie... Patrzę na mapke a tu cześć cieku wodnego z pobliskich stawow. Nawet nie próbowałem sie przeprawiac tylko nawrót i w inna strone
juz nie wspomnę ze byl to trening w 3 różnych narastajacych po sobie zakresach tętna i garmin ladnie informiwal wibracjami o wychodzeniu z widelek kiedy ja sobie sluchalem muzyke w najlepsze :-P

If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- fascik
- Stary Wyga
Hmm to może ten update 4.00 dużo jednak zmienił? ;D
BTW ktoś jutro leci 36 MW? Może po biegu jakieś wspólne zdjęcie zadowolonych/niezadowolonych (niepotrzebne skreślić) userów F2? ;D
BTW ktoś jutro leci 36 MW? Może po biegu jakieś wspólne zdjęcie zadowolonych/niezadowolonych (niepotrzebne skreślić) userów F2? ;D
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Z przyjemnością ale za daleko dla mnie ;P Będę w Poznaniu 

If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- lebki
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 44:02
- Życiówka w maratonie: 3:50:51
Ja będę. Strefa na 3:45. Właśnie wypoczywam niedaleko starego miastafascik pisze:Czytali -http://www.magazynbieganie.pl/gps-od-cz ... okladnosc/ ?![]()

fascik pisze:Hmm to może ten update 4.00 dużo jednak zmienił? ;D
Moje treningi http://www.endomondo.com/embed/user/workouts?id=2228429
- fascik
- Stary Wyga
ja właśnie się spakowałem i się "czilałtuję" przy bro. To będę Cię gonił - bo ja w strefie 3:55 ;Dlebki pisze:Ja będę. Strefa na 3:45. Właśnie wypoczywam niedaleko starego miastafascik pisze:Czytali -http://www.magazynbieganie.pl/gps-od-cz ... okladnosc/ ?![]()
Z sensem napisane. Pozwala zrozumieć pewne kwestie GPS i dokładności. Co nie zmienia faktu, że F2 i tak daje ciała ;D![]()
fascik pisze:Hmm to może ten update 4.00 dużo jednak zmienił? ;D
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Zawsze sie możecie w trakcie zamienić strefami