Chętnie zobaczę jakieś ślady z biegów po lasach liściastychmałymiś pisze:..............albo dokupić jakiś zajefajny dodatkowy czujnik do fenixa który trzeba bedzie wyłączać, bo inaczej ślad się zaciągnie w trybie dżizus mode lub od kolegi.........jedz_budyn pisze:@małymiś jak pogoda w weekend? Będzie burza bo jadę pobiegać w góry :p
małymisu, Twoje argumenty "wydają się być legalne!"małymiś pisze:Właśnie! Koledzy tu zachwalają że Ambit działa jako stacja burzowa! i chuopcy garminowcy tylko mogą pozazdrościć.jedz_budyn pisze:@małymiś jak pogoda w weekend? Będzie burza bo jadę pobiegać w góry :p
I jak chcą wiedzieć czy będzie burza to muszą kupić sobie Ambita...lub inny zegarek z barometremalbo dokupić jakiś zajefajny dodatkowy czujnik do fenixa który trzeba bedzie wyłączać, bo inaczej ślad się zaciągnie w trybie dżizus mode lub od kolegi....
Może Wy macie większe potrzeby w zakresie techno i dlatego musicie tam coś kombinować cały czas.... macie inne słuchawki do słuchania death metalu w biegu i na kanapie?
Wgrałem wybrane kafle, zmieniłem nazwę pliku ale nie potrafię ich uruchomić. Ani instrukcja ani menu o tym nie stanowią.MikeSpy pisze:Niestety nie pomogę, ale spróbuj po prostu wgrać wybrane kafle przez Mapsource.
Mapę możesz sobie dodać do aktywności jako jeden z ekranów. Opcjonalnie mapa powinna się pojawiać jeśli wybierzesz tryb Nawigacji.jaroslavo pisze:Wgrałem wybrane kafle, zmieniłem nazwę pliku ale nie potrafię ich uruchomić. Ani instrukcja ani menu o tym nie stanowią.MikeSpy pisze:Niestety nie pomogę, ale spróbuj po prostu wgrać wybrane kafle przez Mapsource.
Próbowałem właśnie w ten sposób dodając nowy ekran ale tam nie ma wyboru mapy!fascik pisze:Mapę możesz sobie dodać do aktywności jako jeden z ekranów. Opcjonalnie mapa powinna się pojawiać jeśli wybierzesz tryb Nawigacji.jaroslavo pisze:Wgrałem wybrane kafle, zmieniłem nazwę pliku ale nie potrafię ich uruchomić. Ani instrukcja ani menu o tym nie stanowią.MikeSpy pisze:Niestety nie pomogę, ale spróbuj po prostu wgrać wybrane kafle przez Mapsource.
Naciskasz dłużej przycisk Menu - Settings - Activity - Run - Data Pages - przechodzisz do Add Page. W następnym menu przechodzisz do pozycji Map. Zatwierdzasz czerwonym przyciskiem (Start/Stop).jaroslavo pisze: Próbowałem właśnie w ten sposób dodając nowy ekran ale tam nie ma wyboru mapy!
Wielkie dzięki fascik, zadziałałofascik pisze:Naciskasz dłużej przycisk Menu - Settings - Activity - Run - Data Pages - przechodzisz do Add Page. W następnym menu przechodzisz do pozycji Map. Zatwierdzasz czerwonym przyciskiem (Start/Stop).jaroslavo pisze: Próbowałem właśnie w ten sposób dodając nowy ekran ale tam nie ma wyboru mapy!
Jak odpalisz sobie aktywność Run i złapiesz fixa to przerzucając ekrany powinieneś mieć mapę. Jeśli ekran jest, jest pozycja na ekranie a nie ma mapy to coś poszło nie tak przy wgrywaniu map...
... i po bólujaroslavo pisze:Wielkie dzięki fascik, zadziałałofascik pisze:Naciskasz dłużej przycisk Menu - Settings - Activity - Run - Data Pages - przechodzisz do Add Page. W następnym menu przechodzisz do pozycji Map. Zatwierdzasz czerwonym przyciskiem (Start/Stop).jaroslavo pisze: Próbowałem właśnie w ten sposób dodając nowy ekran ale tam nie ma wyboru mapy!
Jak odpalisz sobie aktywność Run i złapiesz fixa to przerzucając ekrany powinieneś mieć mapę. Jeśli ekran jest, jest pozycja na ekranie a nie ma mapy to coś poszło nie tak przy wgrywaniu map...
MikeSpy pisze:Zrobiłem dziś mały test na spacerku z synem. Co sie stanie jesli mamy staly odczyt predkosci i odleglosci z footpoda a nie bedziemy go mieli ze soba, lub zrobimy "skip" przy starcie? Bedziemy mieli narysowana sciezke (pokazuje poprawie pozycje w zegarku) ale w Garmn Connect prędkość i odleglosc "zero". Przy bezposrednim imporcie z Fenixa do endomondo ta sama sytuacja. Po exporcie do GPX z GC i imporcie do Endo tego pliku nagle pojawia sie predkosc i odleglosc.
Powinni dac prosta zasade, ze jak zrobimy skip footpoda a nie zrobimy skip GPSUu to pokazuje dane z GPSu. Oczywiscie mozna raz dwa przelaczyc to w trakcie aktywnosci, tylko po co tyle klikac