Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Fenix2 o ile sie nie myle tez daje kadencje z reki jak nie masz footpoda ani HRMrun :) W kazdym razie jak machalem wioslem przy kajakowaniu to mi zapisal kadencje :P (custom). Nie widac jej na wykresie w endo ani GC ale mam Avg Run Cadence: 29 krok/min w "dynamika biegu" :)
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
PKO
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

małymiś pisze:
jedz_budyn pisze:@małymiś jak pogoda w weekend? Będzie burza bo jadę pobiegać w góry :p
..............albo dokupić jakiś zajefajny dodatkowy czujnik do fenixa który trzeba bedzie wyłączać, bo inaczej ślad się zaciągnie w trybie dżizus mode lub od kolegi.........
Chętnie zobaczę jakieś ślady z biegów po lasach liściastych :)
Ślady z Ambitów u znajomych po biegach w liściastych nie wyglądają wcale lepiej niż F2 :)
Ostatnio zmieniony 21 sie 2014, 17:12 przez jedz_budyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

kiedyś McDonald dodawał do zestawów XXL krokomierze. Generalnie jak się przejechałem samochodem to już ze 300 kroków było. I tak niestety jest z niektórymi danymi z tych naszych holterków za kupę kasy.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

małymiś pisze:
jedz_budyn pisze:@małymiś jak pogoda w weekend? Będzie burza bo jadę pobiegać w góry :p
Właśnie! Koledzy tu zachwalają że Ambit działa jako stacja burzowa! i chuopcy garminowcy tylko mogą pozazdrościć.

I jak chcą wiedzieć czy będzie burza to muszą kupić sobie Ambita...lub inny zegarek z barometrem ;-) albo dokupić jakiś zajefajny dodatkowy czujnik do fenixa który trzeba bedzie wyłączać, bo inaczej ślad się zaciągnie w trybie dżizus mode lub od kolegi....

Może Wy macie większe potrzeby w zakresie techno i dlatego musicie tam coś kombinować cały czas.... macie inne słuchawki do słuchania death metalu w biegu i na kanapie?
małymisu, Twoje argumenty "wydają się być legalne!" :bum:
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
jaroslavo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Koledzy, zainstalowałem sobie w Fenix 2 mapy za pomocą Mapinstall ale nie potrafię ich uruchomić albo uaktywnić. Jak mogę to zrobić?
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niestety nie pomogę, ale spróbuj po prostu wgrać wybrane kafle przez Mapsource.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:Niestety nie pomogę, ale spróbuj po prostu wgrać wybrane kafle przez Mapsource.
Wgrałem wybrane kafle, zmieniłem nazwę pliku ale nie potrafię ich uruchomić. Ani instrukcja ani menu o tym nie stanowią.
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jaroslavo pisze:
MikeSpy pisze:Niestety nie pomogę, ale spróbuj po prostu wgrać wybrane kafle przez Mapsource.
Wgrałem wybrane kafle, zmieniłem nazwę pliku ale nie potrafię ich uruchomić. Ani instrukcja ani menu o tym nie stanowią.
Mapę możesz sobie dodać do aktywności jako jeden z ekranów. Opcjonalnie mapa powinna się pojawiać jeśli wybierzesz tryb Nawigacji.
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

fascik pisze:
jaroslavo pisze:
Mapę możesz sobie dodać do aktywności jako jeden z ekranów. Opcjonalnie mapa powinna się pojawiać jeśli wybierzesz tryb Nawigacji.
Próbowałem właśnie w ten sposób dodając nowy ekran ale tam nie ma wyboru mapy!
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jaroslavo pisze: Próbowałem właśnie w ten sposób dodając nowy ekran ale tam nie ma wyboru mapy!
Naciskasz dłużej przycisk Menu - Settings - Activity - Run - Data Pages - przechodzisz do Add Page. W następnym menu przechodzisz do pozycji Map. Zatwierdzasz czerwonym przyciskiem (Start/Stop).

Jak odpalisz sobie aktywność Run i złapiesz fixa to przerzucając ekrany powinieneś mieć mapę. Jeśli ekran jest, jest pozycja na ekranie a nie ma mapy to coś poszło nie tak przy wgrywaniu map...
jaroslavo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

fascik pisze:
jaroslavo pisze: Próbowałem właśnie w ten sposób dodając nowy ekran ale tam nie ma wyboru mapy!
Naciskasz dłużej przycisk Menu - Settings - Activity - Run - Data Pages - przechodzisz do Add Page. W następnym menu przechodzisz do pozycji Map. Zatwierdzasz czerwonym przyciskiem (Start/Stop).

Jak odpalisz sobie aktywność Run i złapiesz fixa to przerzucając ekrany powinieneś mieć mapę. Jeśli ekran jest, jest pozycja na ekranie a nie ma mapy to coś poszło nie tak przy wgrywaniu map...
Wielkie dzięki fascik, zadziałało :)
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jaroslavo pisze:
fascik pisze:

Wielkie dzięki fascik, zadziałało :)
... i po bólu ;) Miłej zabawy.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zrobiłem dziś mały test na spacerku z synem. Co sie stanie jesli mamy staly odczyt predkosci i odleglosci z footpoda a nie bedziemy go mieli ze soba, lub zrobimy "skip" przy starcie? Bedziemy mieli narysowana sciezke (pokazuje poprawie pozycje w zegarku) ale w Garmn Connect prędkość i odleglosc "zero". Przy bezposrednim imporcie z Fenixa do endomondo ta sama sytuacja. Po exporcie do GPX z GC i imporcie do Endo tego pliku nagle pojawia sie predkosc i odleglosc.

Powinni dac prosta zasade, ze jak zrobimy skip footpoda a nie zrobimy skip GPSUu to pokazuje dane z GPSu. Oczywiscie mozna raz dwa przelaczyc to w trakcie aktywnosci, tylko po co tyle klikac :)
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:Zrobiłem dziś mały test na spacerku z synem. Co sie stanie jesli mamy staly odczyt predkosci i odleglosci z footpoda a nie bedziemy go mieli ze soba, lub zrobimy "skip" przy starcie? Bedziemy mieli narysowana sciezke (pokazuje poprawie pozycje w zegarku) ale w Garmn Connect prędkość i odleglosc "zero". Przy bezposrednim imporcie z Fenixa do endomondo ta sama sytuacja. Po exporcie do GPX z GC i imporcie do Endo tego pliku nagle pojawia sie predkosc i odleglosc.

Powinni dac prosta zasade, ze jak zrobimy skip footpoda a nie zrobimy skip GPSUu to pokazuje dane z GPSu. Oczywiscie mozna raz dwa przelaczyc to w trakcie aktywnosci, tylko po co tyle klikac :)

może to klikanie i wyszukiwanie czujników to odwlekanie w czasie :)
A w międzyczasie zegarek szuka satelit i potem się wydaje że tak szybko znalazł :bum:
rolba
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

http://www.dcrainmaker.com/2014/08/garm ... bvirb.html

Dla tych co się wahają. Może niższa cena kogoś skusi.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ