Dieta podczas rekonwalescencji

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, kilka dni temu miałem bardzo poważny wypadek samochodowy i teraz leżę połamany. Zastanawiam się co najlepiej jeść żeby nie nabrać za dużo tłuszczu, ograniczyć proces zaniku mięśni i przede wszystkim maksymalnie przyspieszyć proces regeneracji organizmu. Jak w takim przypadku wyglądają propprcje białka, węglowodany, tłuszcze? Czy są może jakieś triki przyspieszające gojenie się złamań? Mi póki co przychodzi na myśl tylko nabiał, galaretka i ryby morskie. Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki.
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przepraszam, nie potrafię pomóc, chciałem Ci tylko życzyć jak najszybszego powrotu do zdrowia. trzymaj się ciepło.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

By nie złapać tłuszczyku unikaj słodyczy, skrobi, pieczywa i innych produktów mącznych, ogranicz kasze wywal wszelkie słodkie napoje. Nie mam pojęcia czty ktokolwiek robił badania wpływu diety na regeneracje pourazową kości ale "mądrość ludowa" podpowiada że wywary mięsno-kostne są wskazane. Popularne nóżki zy flaki będą jak znalazł, picie rosołu z mięsa na kościach ew. z pomidorami czy innym dodatkiem smakowym jeśli nie pomoże to nie zaszkodzi a zaspokoi głód i nie odłoży się w sadło.
A teraz najważniejsze NICZEGO NIE PRZYŚPIESZAJ, spokojnie się wykuruj przejdź rechabilitacje i gdy będziesz na sto procent pewny że jest ok powoli zacznij truchtać.
Pozdrawiam i życzę rychłego powrotu do formy
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję Qba za miłe słowa :) Kfadam dzięko za pprady. Faktycznie muszę przestać jeść słodycze i drożdżówki :) A co do biegania to póki co moim marzeniem jest pójść do toalety na własnych nogach. Sport to raczej daleka przyszłość.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

dieta bogata w wapń, witaminę D, fosfor, magnez, potas-przyśpieszająca zrost kostny, zaleca się 3-4 posiłki bogate w wapń-nie tylko z mleka, ale warzyw
jesli masz mozliwośc skorzystania z rehabilitacji, to jak najbardziej, ćwiczenia ipsi i kontralateralne, masaż oraz zbawienne pole magnetyczne przyśpieszające gojenie złamań
życze szybkiego powrotu do zdrowia
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A w jakich warzywach jest najwięcej wapnia? Rehabilitanta będę miał już za kilka dni - na razie w domu bo muszę leżeć w łóżku.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

leniwcze, google się kłania :oczko: http://dieta.mp.pl/zasady/show.html?id=73823
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
MariNerr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Jak przyśpieszyć zrastanie się kości?
Kilka sugestii zebranych w jednym miejscu.

Szybkiego powrotu do aktywności...
kiss of life (retired)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ