ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

Miś Franek jest przeciwnikiem ale moze wujek ma moc sprawczą i go jakos namówi :hej: kciałabym :bum:

katka mojemu bratu ciepła woda do opalania nie jest absolutnie potzrebna :nienie:

cava tesciówka rulezzzz :hej: :hej: :hej:
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

moje będą biegły :spoczko: może wpłyną na twojego :hej: :hahaha:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Katekate, ten facet chce Cie zajechac, nie daj sie :oczko:
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

katekate pisze:dzis Damian zarządził 2x10' tempem 4,21 ale nie dałam rady, zrobiłam 2x7,20
kłóciłam się z nim, że za dużo i za szybko, wsciekałam się :bum: trzeba to poprawic, znaczy ten trening :tonieja: wogóle to uważam, że 2 takie szybkie treningi to za dużo :hahaha:
ja tam sie nie znam, ale mam wrazenie, ze jak robisz jakis akcent szybkosciowy, to potem albo robisz dzien przerwy, albo nastepnego dnia tylko spokojnie bieganie. A nie 2 akcenty dzien po dniu.
niezły ten Damian, że zdaje ci takie obciążenia, szczególnie że chyba dopiero zaczynasz z takim treningiem (?).
ostatnio mialam w planie 2 x 10' po 4:25, ale nieco to zmodyfikowałam, bo nie chce sie zajechac przed sobotnim startem. łatwe to nie jest.
nic to, fajnie, że Ci się podoba, bo na pewno przy stałym treningu tego typu zobaczysz wyniki :)
ale pamietaj o regeneracji. grunt to systematyczność i cierpliwość, nie próbować za dużo na raz, nawet jak ci się wydaje, że dajesz radę :)
Obrazek
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

katekate pisze:kasia co oznaczają te cyfry w fartleku? :tonieja:
zapewne minuty :)
ASK pisze:Katekate, ten facet chce Cie zajechac, nie daj sie :oczko:
yhy. uwazaj na niego ;-)
kasia41 pisze:Matiko jak sprawują się nowe buty???
na razie mam za sobą tylko 2 treningi w tych butach, więc wielkich przemyslen nie mam. jest ok - wygodne, dynamiczne, leciutkie, a jednoczesnie nie dają uczucia twardości podłoża czy wrazenia, że biegam boso ;-) Powinno być dobrze :)
Obrazek
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

matiko, dziś miałam robic co innego, a akcent zrobić w piatek, ale on sie uparł, bo gdzies tam wyjeżdżał, wyszło na łapu capu :lalala: poza tym chciał mnie sprawdzić i wiemy juz obydwoje, że nie moge latac TAK szybko, dlatego będzie jeszcze modyfikacja treningu, bo wcale mi sie dziś nie podobało :ojoj: tłumacze mu jak krowie na rowie,że za duzo, za szybko, ale on jest optymistą życiowym :spoczko: w dodatku juz mnie namawia na triathlon :hahaha: :hahaha:
teraz tylko w piatek spokojnie jakies 7 i niedziela start
komentarze
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

katekate pisze:ale on jest optymistą życiowym :spoczko: w dodatku juz mnie namawia na triathlon :hahaha: :hahaha:
ło matko!!! ja się panicznie boję takich huraoptymistów, ale ja zawsze w życiu byłam ostrożna i w związku z tym pewnie nie wykorzystuję 100% swoich możliwości ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

na szczęście mam swój własny rozum,uffff ;-) poza tym za słabo pływam ;-)
komentarze
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

franklina pisze: cava tesciówka rulezzzz :hej: :hej: :hej:

Daj spokój.
Tak nam się wczoraj pochorowała, że naprawdę miałam stracha, że skończy się jakimś szpitalem.
Jak z wycieńczenia usnęła, to co raz chodziłam zaglądać czy żyje.
Już jej jakby lepiej, ale ja to chyba mam zawał :trup:

To znaczy zawał mam na 100% i to drugi, :hej: widziałyście może jak wczoraj Rafałek Majka znów wygrywa górski etap TDF?
Pierwszym razem to chyba sam nie ogarniał, a wczoraj pojechał jak gwiazdor normalnie.
Oczka puszczane do kamer i wyznania miłości do swojej dziewczyny mnie rozwaliły po prostu.
Dawno nie widziałam takiej czystej, zwierzęcej radości jazdy .
Cudowny kolarz a jeszcze na dodatek gwiazdor.
Mój mąż to aż się popłakał.
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cava, oczywiście, że widziałyśmy. Aż miałam ochotę wpisać na forum : "MAJKA 2xRULES!!!" ale się wstydziłam.

Ja dziś faretlek 6 razy po 2' z przerwą 2', łącznie z rozgrzewką i schłodzeniem wyszło coś pod 9 km . Szybkie odcinki, jak się okazało, biegłam po 4:50, no jeden (drugi) się machnął 4:15 :orany: . Lubię takie treningi najbardziej. :bum:
Moim głównym celem obecnie jest przygotowanie do maratonu we Wrocławiu 14.09. Nie nastawiam się na jakiś czas, chcę go przebiec tempem luźnego wybiegania, czyli na samopoczucie, żeby był relaks, obecnie to tempo 6:10. Ale z drugiej strony chciałabym, żeby nie trwało to zbyt długo. Czy dobrze rozumem, że takie interwały i tempówki pomogą mi przyspieszyć tempo luźnych wybiegań?
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ASK pisze:Cava, oczywiście, że widziałyśmy. Aż miałam ochotę wpisać na forum : "MAJKA 2xRULES!!!" ale się wstydziłam.

E tam wstydziła, ja bym przygalopowała dzielić się radością.
Kocham tych chłopaczków jak syneczków. :hejhej:
Swoją drogą jakie to dziwne, tyle lat NIC, a tu nagle mamy stado młodych kolarzy najwyższej klasy.
Bo przecież I Kwiatek pokazał w tym roku na klasykach ekstra klasę i jak dobrze pracują dla zespołów Huzarski, Paterski, Niemiec.

A jakby nie pech Kwiatka na brukowym etapie TDF, to może byłyby już 3 etapy wygrane przez polaków.

I tak przyziemnie sobie myślę, że to objaw niczego innego, jak bogacenia się Polaków. I zaczynamy zbierać tego efekty w sporcie.
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A mi się marzy, żeby teraz dzieciaki masowo ruszyły na rowery!!!
Za chwile Tour de Pologne, jeśli Majka przyjedzie, można z tego zrobić niezłą akcję medialną promującą kolarstwo, a masy mogą za tym pójść, bo rower jest jednak bardziej dostępny niż np. skocznie narciarskie.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

brawo ASK, piękne tempowki, mówiłam ci już, że biegamy tak samo ;-)

kurde, a ja nie wiem, co na świecie słychać, nie oglądam tv, radia nie słucham, jakoś czasu mi szkoda, za to od 16tej siedzę w kinie!! :-)
komentarze
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ASK pisze:6 razy po 2' z przerwą 2' (...). Szybkie odcinki, jak się okazało, biegłam po 4:50
czy to znaczy 6 razy po 2 minuty biegu w tempie 4:50/minutę, a pomiędzy nimi 2 minuty przerwy (i co w przerwie, trucht, marsz)?
go get 'em tiger
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak, w przerwie wolniejszy bieg, czy trucht
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ