bieganie w upale

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

FREDZIOWI coraz gorzej idzie oszukiwanie .
Jak mawiali przedwojenni policjanci  , kazdy kasiarz pozostawia charakterystyczny sznyt ;)
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
lezan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Stewardessa, po pierwsz jak biegasz 5- 10 min to juz biegasz mimo ze niektorzy twierdza inaczej. Polecam Ci bieganie z rana, nwet jesli jest juz ok 30 stopni to bedziesz to odbierac jako mily chlodek. Organizm sie bedzie aklimatyzowal. Na poczatku pij czesto, gdy sie przyzwyczaisz to bieg 10 km w upale bez picia nie bedzie sprawial Ci trudnosci. Inie zrob czesto tu omiawianego bledu poczatkujacych tzn nie staraj sie biegac za szybko. A gdy bedziesz leciec do Sydney to napisz do mnie przedtem na adres z profilu.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
Awatar użytkownika
gregoz68
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To ja właśnie twierdzę, że 5 minut biegania to nie bieganie. I niestety swojej opinii na ten temat zmienić nie zamierzam. :) A poza tym moja wypowiedź stanowiła dla naszej nowej koleżanki "zawieszonej w przestworzach" raczej formę zachęty. Inaczej mówiąc tzw. "ostrogi" i tyle. Pozdrawiam!
gregoz
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak gregoz68, tak - przy innych osobach, można powiedzieć, że Twoje bieganie, to także nie bieganie tylko tempo ślimaka z górki i jakieś śmieszne przebieżki - tylko czy o to chodzi? Jak widzisz z reakcji, takie gadanie nie stanowi zachęty
Awatar użytkownika
AKITA SAN
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wojtek,myślisz że szybko się ujawni nasz kasiarz?:hahaha:Może tym razem pójdzie w zaparte?!Dowodów nie ma...
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ale styl go zdradzil !
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
AKITA SAN
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Za styl jeszcze chyba nikogo nie posadzili;)
A przydałoby się czasami.
Tak się zastanawiam;jak go zmusić do zeznań?!
Awatar użytkownika
stewardesa
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Hej wrocilam.Niestety Lezan nie bylam w Sydney ale w Bankoku wiec tam goraco i pada. A dlaczego chcesz Sydney. A ta krytyka to mnie zmobilizowala. Dzieki mam jeszcze jedna motywacje zeby biegac. I nie jestem idiotka wiem ze dopiero zaczynam ale kazdy nawet ten kto krytykuje kiedys musial zaczac. Pozdrowienia
Pozdrowienia z przestworzy!!!
astutus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Stewardesa no i jak Ci poszedl/idzie ten trzeci tydzien treningu 5/2,5 ? Bo ja wlasnie skonczylem 2gi i marnie widze 3ci :P
Astutus
Awatar użytkownika
lezan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from stewardesa on 10:26 pm on June 13, 2004
A dlaczego chcesz Sydney.
Bo mieszkam niedaleko od Sydney. Mam nadzieje ze nie bedziesz tak nieuchwytna jak Monka, ktora jest chyba tylko wirtualna postacia. W kazdym razie mam nadzieje sie z Toba spotkac w Aus.
Frosty
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Quote: from stewardesa on 2:46 pm on June 8, 2004
Czesc! Dopiero zaczynam ale jestem pelna dobrych mysli! Robie tydzien 5min./2,5min. Niestety w krajach w ktorych teraz przebywam obecnie jest ok. 40st. w cieniu a bedzie tylko cieplej wiec biegam na biezni w silowni. I w zwiazku z ty moje pytanie - czy wyniki na biezni przeloza sie na "normalne" bieganie? A jesli nie to czy powinnam biegac na zewnatrz? (Co szczerze mowiac wcale mi sie nie usmiecha) Bede wdzieczna za odpowiedz, porade, zachete, cokolwiek. Ps. Bardzo spodobala mi sie ta strona i forum. To cos dla mnie
Zazdroszczę Ci - tu ledwo do 20 dochodzi. Moje zdanie jest takie, że przy 37 stC nie ma niepotrzebnych strat ciepła hihihi - uwielbiam upały
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
stewardesa
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

oj tak dlugo mnie nie bylo. Przepraszam ze nie odpisywalam. Wiec najpierw do astutusa - sama jestem b. zdziwiona ale idzie mi super - biegam zgodnie  zplanem - teraz juz robie 8min/2min. i jest naprawde dobrze , na tyle ze pod koniec pozwlam sobie przyspieszyc tempo choc nie wiem czy powinnam.
Teraz do Lezana - Sydney na razie nie mam i nie bede miala az przez caly lipiec a bardzo zaluje bo bardzo mi sie tam podoba no i pogoda teraz napreawde fajna na bieganie. Ale jak tylko bede miala lot to dam znac.
A wirtualna nie jestem tylko niestety tyle latam ze naprawde rzadko mam dostep do sieci.
A Frosty chyba nie wie co to sa prawdziwe upaly bo gdyby wiedzial to nie chcialby biegac w takiej temp. jakiej ja tu doswiadczam!!! Teraz jest 45st. w cieniu !!! Chlodniej jest tylko o 4 rano ale ja o 4 rano jestem detka wiec nie ma mowy. Pragne do Polski gdzie tylko 20st. Pozdrwoeinia !!!
Awatar użytkownika
lezan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jesli Ci sie uda tu byc 8 sierpnia to MUSISZ wziac udzial w dorocznym City to Surf- byc jedna z 60 tysiecy osob biegnacych, truchtajacych czy idacych z Hyde Parku do Bondi Beach to jest niezapomniane przezycie.
astutus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Stewardesa, zaczalem chyba mniej wiecej tak samo jak Ty :). po 2gim tygodniu mysalem, ze bedzie bardzo zle, ale teraz robie tez 5ty, 8/2 i total luzik ;> Okazalo sie, ze biegalem nie tak jak trzeba i zamiast delikatnego przyzwyczajania, chcialem sie zajechac. Po tym jak to zmienilem juz jest naprawde super (podziekowania dla SMS'a).  
Kondycje jednak jest najprosciej podbudowac, gorzej z nogami, dalej biegam jak slonik, ciezko i czuje nogi, zwlaszcza przednia czesc lydek, troche rowniez kolana (a biegam w dobrym obuwiu i na trawie!). No ale wzmocnic nogi to pewnie kwestia paru miesiecy, zeby tak sprezyscie i lekko biegac, ja niestety zawsze zanidbywalem konczyny dolne, tlumaczac sobie, ze sa b.dobrze zbudowane i ich nie musze cwiczyc. Teraz mam takie dysproporecje ze wiecej wycisne na plaskiej lawce, niz zrobie przysiad ze sztanga :]. Mam 186 cm wzrostu, waze 98 kg i z cala pewnoscia nogi beda potrzebowac wiecej czasu niz pluca, aby sie przyzwyczaic do biegania.
Astutus
Awatar użytkownika
stewardesa
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Chcialam tylko dodac tak dla informacji ze bieglam w koncu w terenie a nie na biezni i zauwazylam kolosalna roznice - nbie wiem czy to dlatego ze chyba bieglam szybciej czy po prostu dlatego ze jestem nieprzyzwyczajona. Ale biega sie cudownie - chcialabym codziennie doswiadczac londynskiej pogody
ODPOWIEDZ