Nacięgniety czy Naderwany miesień dwugłowy uda ?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
MariNerr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wystarczy załączyć Google i masz wszystko jasne: http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/u ... 41926.html. Jak widać, miesiąc nic nie robienia, żeby się to samo naprawiło i zaraz nie nawracało.
Do tego poszukaj sobie, co to jest powięź i możesz sobie wyobrazić na czym ten mięsień teraz się głównie trzyma.
kiss of life (retired)
PKO
hulk_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Obawiam się ,że miesiąc nic nie da ,bo miałem juz podobnie i czułem to 8 tyg. pozniej przestało boleć ,zacząłem znowu grać miesiąc było dobrze aż do teraz ,niestety ;/
hulk_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dalej się z tym gów*** borykam mialem 3 msc przerwy zabiegi ,masaże ,fala uderzeniowa ,zagrałem jeden mecz 20 min i znowu boli pod pośladkiem nie jest to znowu naderwanie ale tak jakby ponaciągane ,ktoś ma jakąś radę już nie mam siły do tego dwugłowego ,a sport to jest coś co mi daję siłę w życiu ...
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Sprawdz czy to nie od kregoslupa- ponaciagaj delikatnie kregoslup (moze zwis na drazku),
jak ulzy no to bedzie zrodlo bolu!
hulk_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ale to ile mam wisieć na tym drążku ,bo rozciągam się na drążku ,ale myślę ,że nie tu leży przyczyna.
edek103
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:10
Życiówka w maratonie: 3:36:19

Nieprzeczytany post

Przeciez juz pisali Ci.....najpierw faza gojenia i wytworzenia blizny. Potem faza rozciagania i WZMACNIANIA miesnia. To wzamcnianie jest podstawą musi trwać pare tygodni. Wzmacnianie i rozciąganie i wzmacniania.......zero mocnego biegania a tym bardziej gry w piłke. Niestety w ciagu roku ponad 50% urazów nawraca. Cierpliwosci zycze.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ