Na filmikach w necie widać, że z bucika spokojnie można zrobić naleśnika.jabbur pisze:Ni pies ni wydra. Ani elastyczne, ani amortyzowane - pomacalem w sklepie i podziekowałem
Buty minimalistyczne
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 34:36
- Życiówka w maratonie: 2:53:22
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Gdzie te Merrelle można obejrzeć ?
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Bardzo ciekawy podcast o poprawnym doborze obuwia, funkcjonowaniu stopy podczas biegu etc. Warto posłuchać!
http://paleorunner.podbean.com/e/dr-ray ... rformance/
Jeszcze link do art. naukowego dyskutującego wpływ biegania w minimalach na stopy - "The effect of minimal shoes on arch structure and intrinsic foot muscle strength"
http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 4614000374
http://paleorunner.podbean.com/e/dr-ray ... rformance/
Jeszcze link do art. naukowego dyskutującego wpływ biegania w minimalach na stopy - "The effect of minimal shoes on arch structure and intrinsic foot muscle strength"
http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 4614000374
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
april fools' day
btw. tej podeszwie przydałyby się małe poprawki
btw. tej podeszwie przydałyby się małe poprawki
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- szelma
- Zaprawiony W Bojach
Więc tak - zapisałam się na EcoTrail w Brukseli, a więc 18 km po parkach i laskach na obrzeżach belgijskiej stolicy. Żadne moje obecne buty nie mają ani trochę porządnego zęba w podeszwie, więc chciałabym coś nowego nabyć, trochę trailowego. Pytanie tylko co. Propozycje wszelakie przyjmę chętnie
Może być jakiś tam drop, nie musi zaraz być 0, podeszwa z warstwą pianki jednak, but na stopę raczej szerszą niż węższą. Mniemam, że ekstremalnego trailu tam nie będzie, więc bieżnik nie musi być bardzo agresywny. Z tego, co patrzyłam po tutejszych sklepach online, w dobrej cenie są na przykład Salomony X-Scream, Merrelle Allout Fuse, Pearl Izumi EM Trail N1, Faasy 300 TR. New Balance WT10v2, mimo że wizualnie bardzo mi się widzi, odpada, bo za mało podeszwy i NB są na mnie ogólnie za wąskie (próbowałam WR00 i musiałabym tak z ćwierć stopy sobie odciąć z boku).
Polecicie coś, odradzicie coś, pomożecie?
Będę niezmiernie wdzięczna za wszelkie rady!

Polecicie coś, odradzicie coś, pomożecie?

- szelma
- Zaprawiony W Bojach
O, właśnie, Inovy. Patrzyłam, ale poraża mnie gama Inovów - nie mam zielonego pojęcia, które by można było wybrać. Nie dość, że różne rodzaje, to potem jeszcze te liczby - jako dziecko komunizmu mam problem z nazbyt dużym wyborem
I one są na różnych kopytach robione, co nie?

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
Nie znam wszystkich butow ale to raczej NB slynie z roznych kopyt. Wedlug mnie trailroc na tzw. normalny teren beda wystarczajace natomiast co do miekkosci musisz wybrac cos dla siebie. 4 to klasyczne zelazko, 0 to klasyczny minimal. Ja biegam narazie w 2 i sa OK.szelma pisze:O, właśnie, Inovy. Patrzyłam, ale poraża mnie gama Inovów - nie mam zielonego pojęcia, które by można było wybrać. Nie dość, że różne rodzaje, to potem jeszcze te liczby - jako dziecko komunizmu mam problem z nazbyt dużym wyboremI one są na różnych kopytach robione, co nie?