13. Cracovia Maraton 2014

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze:Mi również się nie udało. Wyszło 3:00:37 - końcówka była dramatyczna :hahaha:

Czy zając na 3h w ogóle dotarł na metę w zakładanym czasie (albo czy w ogóle takowy był na trasie?). Żaden balon mnie nie minął. Trochę mnie to zmyliło.

Te liczne podbiegi - i przede wszystkim zbiegi (pewien uraz) - mnie wykończyły.
Zająca nie widziałem na starcie, potem dogoniła mnie (i przegoniła) grupa z balonami 3:00:00 na 30/31-ym km, a następnie koło 36-tego widziałem gościa z balonami, jak szedł poboczem. Nie ogarniam tematu i nie kuszę się o interpretację :)
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
PKO
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

A mnie zjeżył taki buc koło 40-45 lat. Za metą siadł przy barierkach, na których były banery. Obok stała matka z dwójką dzieci, dopingowali, między innymi tego buca, a ten jak siadł, to od razu uwagę zwrócił dziecku i matce jak to może być, że dziecko kolanem rusza baner, jego to denerwuje, bo nie może odpoczywać!

NO TY DEBILU, dzieci i ludzie Cię dopingują, jaki dajesz przykład maratończyka?
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

eliot41 pisze:W moim przypdaku i tak jest zyciowka bo to byl debiut, ale coz w tym roku trzeba poleciec ponizej 3:10 wiec juz sie zapisuje na Katowice, teraz tylko dluzsze wybiegania trzeba przycisnac :D
W Katowicach może być ciężko bo trasa chyba trudniejsza :( ale 3mam kciuki :)
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja poległem już na ok 23km i doszurałem na 3:27:06!
Wg moich odczuc to wszystko było na wielki + poza moją obecną dyspozycją :)!
Nawet trasa była w miare płaska i pogoda łaskawa <choć mogło by zacząć padać po ok 1h :bum: >!
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
jarek2806
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jabbur pisze:
Sylw3g pisze:Mi również się nie udało. Wyszło 3:00:37 - końcówka była dramatyczna :hahaha:

Czy zając na 3h w ogóle dotarł na metę w zakładanym czasie (albo czy w ogóle takowy był na trasie?). Żaden balon mnie nie minął. Trochę mnie to zmyliło.

Zająca nie widziałem na starcie, potem dogoniła mnie (i przegoniła) grupa z balonami 3:00:00 na 30/31-ym km, a następnie koło 36-tego widziałem gościa z balonami, jak szedł poboczem. Nie ogarniam tematu i nie kuszę się o interpretację :)
Biegłem z grupą na 3:00. Rozmawiałem z pacemakerem na ok.29km i mówił, że spokojnie biegniemy z minutą zapasu, a 2-3km później nagle się zatrzymał i zszedł z trasy. Nie wiem co się stało. Potem każdy musiał radzić sobie sam.
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jarek2806 pisze:
jabbur pisze:

Biegłem z grupą na 3:00. Rozmawiałem z pacemakerem na ok.29km i mówił, że spokojnie biegniemy z minutą zapasu, a 2-3km później nagle się zatrzymał i zszedł z trasy. Nie wiem co się stało. Potem każdy musiał radzić sobie sam.
Może był wynajęty do 30-tego km? Ale czasy się zgadzają, jak mnie dogoniliście miałem koło 70s do limitu
_____
KRZYSIEKBIEGA
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31.16
Życiówka w maratonie: 2:23;47

Nieprzeczytany post

Paweł R-N pisze:
a kojarzy ktoś może co się stało z tymi zawodnikami?

http://fotoo.pl/show.php?img=800486_pict0350.jpg.html

Z prawej jak udało mi się znaleźć to Paweł Nawrot. Jeszcze na 40 km był 8, a nagle na mecie jest 408 i przebiegnięcie ostatnich 2 km zajęło mu prawie godzinę.

Drugiego zawodnika nie widzę w ogóle na mecie...

Pytam dlatego, iż kibicując zainteresował mnie ten młody zawodnik (jak się okazało Paweł) - bo doskonale sobie radził biegnąc w czołówce.
Drugi zawodnik z numerem 8105 to Krzysztof Bartkiewicz
http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... 13&code=72
też zwrócił moją uwagę, bo w tamtym roku wygrał II MCI Maraton Mazury, widziałem go też na trasie na tegorocznym OMW i śladu po nim tak jak tu w tabeli wyników.

Prawdopodobnie jest to pacemaker dla elity ale nie wiem tego - mogę się mylić.

Jeżeli chodzi o mnie to odkąd ugruntowała mi się stabilizacja finansowa nie mam w ogóle motywacji by walczyć na zawodach. O ile rok i dwa lata temu miałem tzw śmieciowe umowy i tym samym miałem w sobie więcej zawziętości i determinacji i wprawdzie kończyłem maraton często pod kroplówką ale nigdy się tak nie poddawałem jak w tym roku gdzie dbam bardziej o swoje zdrowie.. więcej opisze w swoim blogu
A zszedłem na półmetku gdzie na odcinku pomiędzy 15-20km straciłem minutę i z kalkulacji mi wychodziło że nie dam rade wejść w top 6, a w końcowych wynikach wychodzi że jednak mogłem próbować walczyć...
Żyje po to, by biegać
TSte
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

jeśli dobrze kojarzę na 35km nie było punktu??
tzn był ale po przeciwnej stronie :-) było paru co pod prąd napierali, co nie jest najrozsądniejsze,
jakoś bardzo mi go tam brakowało...
waldekpl1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Paweł został na 40 km źle pokierowany i z 6 miejsca zrobiło się bodajże 408...
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tzn. że się wkurzył (nic dziwnego) i przestał biec, bo 400-tne miejsce to ostro za 3:15
_____
photon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

waldekpl1 pisze:Paweł został na 40 km źle pokierowany i z 6 miejsca zrobiło się bodajże 408...
To jest jakikolwiek brak szacunku dla zawodnika ze strony organizatora i to jeszcze jakiego zawodnika, dawno takiego amatora nie widziałem, ktoś kto tam stał i go źle pokierował powinien mieć dożywotni zakaz bycia "stewardem" na tego typu imprezach.
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

waldekpl1 pisze:Paweł został na 40 km źle pokierowany i z 6 miejsca zrobiło się bodajże 408...
Jest mi tym bardziej przykro bo specjalnie sprawdzałem potem w wynikach jak mu poszło :(
zgodnie z naturą!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ