biegacz.pl

Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Quote: from biegacz pl on 11:51 pm on Jan. 26, 2005
Z góry dziękuję za wszystkie rady i uwagi  

No cóż, jak się prosisz to napiszę.

1.Ceny
Nie poruszam tej sprawy  tylko jako jakiś sknera. Ani tym bardziej jako facet, który chciałby wyłudzić dla siebie jakieś upusty.:nienie:
Ale wasze ceny odstają od polskich realiów. :ojoj:
Taniej Asicsy można kupić u Bednarka a Asicsy i Mizuno w Sport-studio i to po uwzględnieniu Waszego 5% lojalnościowego rabatu.

Nike'i też można kupić w normalnych sklepach taniej. Żeby nie być gołosłownym- Nike Pegasus kupiłem w Decathlonie za 330zł, to była normalna cena!. W przecenie chodziły u nich po 250zł.

Do realiów cenowych dostosowana jest tylko cena Nike Storm Pegasus.

Biegacze mają jeszcze możliwość korzystania z zakupów na zawodach. Przy większych imprezach można kupić Asiscy, NB czy Nike'i.

Jeśli nie chcecie szybko i efektownie zniknąć z rynku, musicie uwzględnić realia rynkowe.:ech:

2.Informacje o butach.
Brak, przynajmniej dla mnie, podstawowej. Czyli, czy dany model jest dla supinatorów czy pronatorów czy osób stawiających stopę w trakcie biegu normalnie.
A zdanie:"W celu uzyskania dodatkowych informacji na temat tego modelu, skontaktuj się z doradcą sportowym naszego sklepu ", mnie nie jest potrzebne. Wszystkie informacje włącznie z dodatkowymi powinny być na stronie www.

3.To już tak z mojego osobistego punktu widzenia.Sprawa dla kogo promocje, upusty cenowe.Niby ktoś deklaruje, że chce jakieś obniżki robić rzekomo dla biegaczy a w rzeczywistości, przynajmniej ja,  tak to widzę,nieważne dla kogo, byleby tylko, jak najwięcej mieć osób, w jakiejś tam swojej bazie.

Tak mi się marzy aby kiedyś, jakiś sklep dawał upusty cenowe dla każdego kto:
-jest zawodnikiem klubowym
-jest amatorem, który staruje w jakiś zawodach, biegach. Jest w necie kilka stron gdzie można by czyjeś przechwałki zawsze zweryfikować, jak chociażby strona Jarosława Kosonia

Nie na zasadzie wstępowania," lojalek":oczko: , członkostwa ale, jak jesteś, to się tobie należy.
:)
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
PKO
pajdo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

czesc Sandra biegamy zazwyczaj nad Malta ....przyjdz w sobote o 10.00 przed stok na Malcie tam mamy takie oficjalne spotkania biegowe i wspolnie sobie biegamy......  szczegóły na www.kbmaniac.republika.pl   koniecznie zajrzyj!!

pozdrawiam
pajdo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

co do cen na biegacz.pl ..mam nadzieje ze sklep w Poznaniu wplynie na zaostrzenie konkurencji i walke o klienta ..teraz mamy jednego monopoliste Runnersworld z cenami zdecydowanie powyzej mozliwosci wielu ludzi....swoja droga ta kiedy bedzie tak ze zeby cos kupic nie trzeba bedzie czekac na jakies zawody zeby tam kupic cos tanszego ... czy nie moze byc w sklepach czegos w rodzaju wyprzedazy zeszlorocznej kolekcji!?  
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

....swoja droga ta kiedy bedzie tak ze zeby cos kupic nie trzeba bedzie czekac na jakies zawody zeby tam kupic cos tanszego ... czy nie moze byc w sklepach czegos w rodzaju wyprzedazy zeszlorocznej kolekcji!?  
... wychodzi na to że ten sklep póki co można sobie odpuścić :(
[i]poranne biegi nikomu nie zaszkodziły[/i]
biegacz pl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam forumowiczów,
Dzięki za uwagi. Zostanie stworzony w sklepie specjalny dział - "strefa niskich cen" - będą tam dostępne kolekcje zeszłoroczne, czyli dużo tańsze. Nie wiem czy teraz, bo ciężko gdziekolwiek kupić zeszłoroczne kolekcje.Oczywiście nigdy nie dojdziemy do cen  Decathlonu - bo to sklep "masowy ze wszystkim". Mogą sobie pozwolić.

Będzie również możliwość zbiorowego zakupu przez biegaczy zrzeszonych w klubach biegowych. Warunki handlowe ustalane będą indywidualnie. Jak będzie podany do nas numer, to po prostu dzwońcie. Dogdamy się.

Proszę również zwrócić uwagę przy porównywaniu cen na model - bo nie można porównywać ceny Kayano "X" z "XI". Pochodzą z różnych kolekcji.

Jak widzicie bierzemy pod uwagę cenne uwagi forumowiczów. Pozdrawiam wszystich :)
Piotr
[b]www.biegacz.pl[/b]
sklep dla biegaczy i lekkoatletów
MariusZ_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from biegacz pl on 7:27 pm on Jan. 30, 2005
Proszę również zwrócić uwagę przy porównywaniu cen na model - bo nie można porównywać ceny Kayano "X" z "XI". Pochodzą z różnych kolekcji.
To nie jest takie proste, he, he...
Żeby było trudniej, to Kayano np. X są inne wiosną niż jesienią - niestety.
Miły ten Wasz zapał i chciałbym się mylić (bo lepiej coś robić niz narzekać), ale czarno ten biznes widzę. No chyba, że lokalizacja to Berlin.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mylisz się, jesteśmy u progu bardzo szerokiej popularyzacji biegania. W samym Poznaniu spokojnie biega kilkaset osób.
Jesteśmy na początku tego co już jest w innych państwach. I taki sklep dzięki wyjściu do klienta tylko przyczyni się do większej popularyzacji biegania.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from biegacz pl on 7:27 pm on Jan. 30, 2005
Oczywiście nigdy nie dojdziemy do cen  Decathlonu - bo to sklep "masowy ze wszystkim". Mogą sobie pozwolić.

Będzie również możliwość zbiorowego zakupu przez biegaczy zrzeszonych w klubach biegowych. Warunki handlowe ustalane będą indywidualnie. Dogdamy się.

Decathlon wcale nie jest tani. Normalnie, ma ceny podobne, jak w innych sklepach. W miarę atrakcyjny jest tylko w czasie wyprzedaży (pod względem cen, bo z asortymentem to już różnie bywa)
Bednarek czy Studio-sport nie są sklepami masowymi ale są we wszystkich butach tańsi od Was.:taktak:

Rzeczywiście buty z różnych kolekcji różnią się cenowo od siebie. I tak u Bednarka różnica pomiędzy Asics Kayano IX a
Asics Kayano X wynosi 10zł (słownie: dziesięć złotych).:ojoj:
Zamiast określenia "dogadamy" się wolałbym: przy wysokości zamówienia ...... upust cenowy wynosi......procent

Tak mi chodziło po głowie, że moglibyście zapakować te butki i objeżdżać z nimi co większe imprezy biegowe aby zaistnieć w świadomości biegaczy.:usmiech:

No bo jakiś dostęp do netu, to ma co piąty Polak. Czyli tym samym co piąty biegacz. Ale często jest to dostęp ze szkoły, pracy czy kogoś znajomego. Czyli bylibyście w stanie dotrzeć,( teoretycznie, bo nie każdy kto biega zaraz jest bywalcem jakiejś strony poświęconej bieganiu) może do 10 procent biegaczy z info, że istniejecie.:ech:
No i teraz mam parę pytań nie do Ciebie Piotrze a do Twojego szefa czy szefów.

Tylko po co, mielibyście jechać na imprezę, na której byłoby 1000-2000 potencjalnych waszych klientów. Którym to moglibyście zaprezentować swoją ofertę, umożliwić dobranie butów (mam nadzieję, że ci doradcy sportowi wiedzą czy różni się pronacja od supinacji). Każdy mógłby jeśli nie na imprezie, to poprzez pocztę zakupić butki.
Tylko jak pojawilibyście się na takich zawodach, to byłaby tam pewnie też konkurencja, a wówczas ze swoimi cenami, delikatnie pisząc, nie wyślibyście na zbyt mądrych ludzi.:nienie:

Po co, ma ktoś kupować buty u Was, jeśli u internetowej konkurencji może prawie każdy wasz model Asicsa czy Mizuno kupić taniej?:niewiem:

Czy naprawdę musieli założyć tak szybki zwrot kosztów, jakie ponieśli na rozkręcenie tego biznesu?:lalala:
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
MariusZ_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Arti on 9:52 am on Jan. 31, 2005
Mylisz się, jesteśmy u progu bardzo szerokiej popularyzacji biegania. W samym Poznaniu spokojnie biega kilkaset osób.
Jesteśmy na początku tego co już jest w innych państwach. I taki sklep dzięki wyjściu do klienta tylko przyczyni się do większej popularyzacji biegania.
Arti, najważniejsze jest wyjście z progu ;)
Tak w ogóle, to internet ma to do siebie, że koszty działalności tamże mogą (oczywiscie jeśli sie chce i potrafi) być dużo niższe niż w sklepie pod dachem. Oczywiście są to banały, ale właśnie dlatego zupełnie nie rozumiem po co - nazwę wprost - bogacz.pl zasłania się dużymi sklepami sieciowymi. Chyba, że biznesmeni liczą na dobre serce szerokiego grona biegaczy, którzy będą kupować drożej. Ja tam nikomu nie żałuję, ale wolę dać na biedne dzieci.
Pozdrawiam.
pajdo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

nie zgodze sie ze decathlon nie jest tani ... jest a w takim sklepie zawsze jest cos przecenione..a jest tego mnostwo jak na polskie warunki ... mialem okazje byc zarowno w sklepach we francji jak i w amsterdamie ... co roku zbieram pieniadze i jade na zakupy (niekoniecznie sprzet biegowy .. pikla nozna czy t-shirty itd. ceny bardzo niskie ) ...

We Francji maja swoja firme DOMYOS dostarczajaca do decathlona i ceny sa nieporownywalnie nizsze niz innych firm)
Awatar użytkownika
Gustavo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

YEAH POZNAŃ RULEZ!
:)
Przegrany niegdy nie wygrywa,
tak jak zwycięzca nigdy nie poddaje się.
Awatar użytkownika
Maasa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Śmiać mi się chce noey sklep jest kolesia z runnersworld i wykradł on wszystkie kontakty i poszedł na drugą strone ulicy do koleszków więc o głosowaniu gdzie ma być ten sklep zapomnijcie, a poza tym to tam wyboru nie ma i jest drogo!!!!!!!!!! TU CHODZI TYLKO O KASE!!!!!!!!!1
Awatar użytkownika
Francuz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odnośnie postu Pajdo, to muszę przyznać,że Domyos jest rzeczywiści tani i dobrze się biega w ich ciuchach. No i ceny mają przyjazne. W zeszłym roku kupiłem T-shirta "oddychającego" za 8E i spodenki za 10~-i to w Paryżu:). Używam do teraz-rewelka! Może kiedyś przywędruje to do nas............. Gdyby się ktoś wybierał do Psris, to specjalistyczny Decathlon dla biegaczy jest w centrum handlowym przy La Defense(parter visavis sklepu Disneya) i przy stadionie Stade de France jest ogromny Decathlon ze wszyskim. Pozdrawiam. Jakby co, to przeceny mają w styczniu i sierpniu, a wtedy ceny lecą w dół do 70% i Domyos jest wtedy taniocha:)
KB MANIC POZNAŃ
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ