Qba Krause Dziękuję za szybkie i profesjonalne podjęcie tematu!
Co do mojego jedzenia produkty które najczęściej pojawiają się w moim jadłospisie:
Śniadanie:: Kanapki z chleba razowego, czasami kawałek gotowanej kiełbasy (np. śląskiej bądź parówki)
Przekąska: Jabłko, jogurt lub niskokaloryczny batonik z ziarnami
Lunch: Przeważnie ryż + kurczak + warzywa mrożone z patelni (smażone na oliwie)
Przekąska: Jabłko lub banan
ObiadokolacjaZestaw z ryżem, makaron, brokuły bądź kalafior (jem mało ziemniaków), spaghetti z mięsem mielonym bądź penne z brokułami
Kolejności posiłków:
Zmiana ranna:
4:30 - pobudka
7:30 - śniadanie
10:00 - przekąska
12:00 - lunch
16:00 - Przekąska
19:00-20:00 - Obiadokolacja (staram się żeby była zawsze po treningu i na 3h przed zaśnięciem)
22:00 - 23:00 - sen
Zmiania wieczorna
10:00 - pobudka
10:30 - śniadanie
11:00 - 12:00 trening
13:00 - lunch
16:00 - przekąska
18:30 - obiadokloacja
21:00 - przekąska
22:30 - kolacja (kanapki jak na śniadaniu)
02:00 - sen
Pracuję zmianowo, więc mojemu organizmowi trudno złapać jakikolwiek rytm dnia. Ogólnie staram się ograniczać do 2000 kcal, i przynaję że czasem pozwolę sobie na troszkę więcej (2 piwa na weekend, kiełbaska z grilla, paluszki wieczorem - oczywiście wszystko w granicach rozsądku).
Ogólnie chcę też zaznaczyć że nie jestem i nigdy nie będę profesjonalistą w sporcie - ćwiczę i biegam tylko dla swojego zdrowia i dobrego samopoczucia!
Dzięki za ćwiczenia - postaram się je wykonywać, choć nie ukrywam że czasami krucho u mnie z czasem - w pracy jestem 9h dziennie a jak wiadomo później są też obowiązki względem domu no i piękniejszej połówki ale jak pisałem postaram się wykonywać je przynajmniej te 2 razy w tygodniu.
Mam jeszcze pytanie trochę z innej beczki - czy warto wykonywać plany treningowe z aplikacji endomondo? Ja właśnie kończę 5km w 15 tygodni (wiem że długo ale jak napisałem nie chcę robić czegoś na hurra). Docelowo chciałbym przebiec 10 km w sierpniu tego roku a w październiku zrobić czas poniżej 45 min (wiem że to kiepski wynik no ale trzeba zbudować jakieś podstawy)
Co do płynów przeważnie piję wodę (około 1,5 L dziennie, latem więcej) i jako że bardzo lubię pozwalam sobie też na colę w wersji zero (wiem że to błąd no ale każdy z nas ma coś na sumieniu).
Tutaj link do mojej historii treningów -
http://www.endomondo.com/workouts/user/10301048
To chyba wszystko, dzięki za poświęcony czas i odpowiedzi - pozdrawiam i udanej reszty weekendu!