Marta biega - komentarze ;)
Moderator: infernal
- mruta92
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 57 min
- Życiówka w maratonie: brak
Zapraszam do komentowania moich poczynań biegowych - dopiero się rozgrzewam, ale kto wie, co będzie dalej! :D
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Dalej będzie tylko szybciej. Witamy!
- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
- Życiówka w maratonie: DNF
- Kontakt:
Jesteś młoda, świetne wyniki przed Tobą, przyjdą bardzo szybko, jeśli nie zabraknie systematyczności (którą, jak czytam, masz wyniesioną z zajęć na siłowni).
Dodaj sobie link do bloga/komentarzy w podpisie.
I wklej, jeśli możesz, plan wg którego zamierzasz biegać.
Powodzenia!
Dodaj sobie link do bloga/komentarzy w podpisie.
I wklej, jeśli możesz, plan wg którego zamierzasz biegać.
Powodzenia!
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
- mruta92
- Rozgrzewający Się
Dziękuję za ciepłe przyjęcie
Systematyczność staram się wypracowywać właśnie na siłowni i hmm, w sumie też na studiach (medycyna, kierunek lekarski), więc raz postawiony cel raczej tak łatwo nie znika. Oby tylko zdrowie dopisywało!
Nie jestem pewna, czy mogę tu wklejać odnośniki do innych stron, ale zaryzykuję. Korzystam z tego:
http://www.treningbiegacza.pl/training- ... w-tygodniu
Na razie na etapie początkowym:
WPROWADZENIE DO TRENINGÓW PO OKRESIE ROZTRENOWANIA
Przede mną sobotnio-niedzielna dyszka
Systematyczność staram się wypracowywać właśnie na siłowni i hmm, w sumie też na studiach (medycyna, kierunek lekarski), więc raz postawiony cel raczej tak łatwo nie znika. Oby tylko zdrowie dopisywało!
Nie jestem pewna, czy mogę tu wklejać odnośniki do innych stron, ale zaryzykuję. Korzystam z tego:
http://www.treningbiegacza.pl/training- ... w-tygodniu
Na razie na etapie początkowym:
WPROWADZENIE DO TRENINGÓW PO OKRESIE ROZTRENOWANIA
Przede mną sobotnio-niedzielna dyszka
- wypass
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53min 56s
Witaj!
59 minut na dyszkę to dobry wynik i jeszcze lepsze rokowania...
Można wklejać obrazki, linki, odnośniki wszystko co się chce...
Pozdr!
59 minut na dyszkę to dobry wynik i jeszcze lepsze rokowania...
Można wklejać obrazki, linki, odnośniki wszystko co się chce...
Pozdr!
- Johnny Żuberek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
- Życiówka w maratonie: DNF
- Kontakt:
I pamiętaj, nie biegaj treningów tempem na dyszkę, tylko nawet o minutę/km wolniej
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Powodzenia! Przy systematyczności wyniki przyjdą bardzo szybko
Przyganiał kocioł garnkowiJohnny Żuberek pisze: I pamiętaj, nie biegaj treningów tempem na dyszkę, tylko nawet o minutę/km wolniej
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- mruta92
- Rozgrzewający Się
Dzięki (dla wszystkich kotłów i garnków również )
- neevle
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:11
Hm, wyższa, lżejsza i młodsza ode mnie... powodzenia, będę zaglądać.
5km - 20:23, 10km - 42:11, 21.1km - 1:35:58
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
Hejka
Powodzonka życzę
No i elegancko :uuusmiech: Na medycynie wybierz jeszcze ortopedię to już w ogóle będzie bajeczniemruta92 pisze:Systematyczność staram się wypracowywać właśnie na siłowni i hmm, w sumie też na studiach (medycyna, kierunek lekarski), więc raz postawiony cel raczej tak łatwo nie znika.
Powodzonka życzę
- mruta92
- Rozgrzewający Się
majak - ortopedia to bardzo ciężka zabiegówka, ciężka fizyczna praca, niewiele kobiet się na to decyduje.
Mam pytanie - czy uważacie, że dorzucenie do tego treningów siłowych, np. raz, maks 2 razy w tygodniu (na więcej nie wystarczy czasu ani siły) to dobry pomysł, czy lepiej się nie przesilać?
Mam pytanie - czy uważacie, że dorzucenie do tego treningów siłowych, np. raz, maks 2 razy w tygodniu (na więcej nie wystarczy czasu ani siły) to dobry pomysł, czy lepiej się nie przesilać?
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
Zależy jakiego rodzaju te ćwiczenia siłowe. Warto na pewno postawić na ćwiczenia sprawności ogólnej i temu poświęciłbym jeden trening w tygodniu. A tak poza tym witajmruta92 pisze: Mam pytanie - czy uważacie, że dorzucenie do tego treningów siłowych, np. raz, maks 2 razy w tygodniu (na więcej nie wystarczy czasu ani siły) to dobry pomysł, czy lepiej się nie przesilać?
- roberturbanski
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:11
Cześć Marta,
Tak jak mówi mój zacny Kolega Hotmas... Myślę, że core i ćwiczenia siłowe na nogi nie zaszkodzą, a wręcz pomogą. Przy trzech treningach biegowych to chyba spokojnie do zrobienia :uuusmiech: Będę zaglądał, powodzenia... :uuusmiech:
Tak jak mówi mój zacny Kolega Hotmas... Myślę, że core i ćwiczenia siłowe na nogi nie zaszkodzą, a wręcz pomogą. Przy trzech treningach biegowych to chyba spokojnie do zrobienia :uuusmiech: Będę zaglądał, powodzenia... :uuusmiech:
-
- Zaprawiony W Bojach
Wiesz, chodziło mi o to, że gdybyś wybrała ten kierunek to byłabyś jakże cennym źródłem informacji no i forumowm lekarzem i doradcąmruta92 pisze: ortopedia to bardzo ciężka zabiegówka, ciężka fizyczna praca, niewiele kobiet się na to decyduje.
Ja do Twojego planu dodałbym troszkę więcej rozciągania, zarówno przed jak i po treningu
- kris_brazylia
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43,29
- Kontakt:
Witam!
Powodzenia w dazeniu do celu! Jesli regularnie biegalas to za 6 miesiecy spokojnie Dasz rade przebiec polmaraton ponizej 2h. Ja po 12 tygodniach biegania dalem rade przebiec polmaraton w 1h43min, wiec Ty po 6 miesiacach z zamknietymi oczami dasz rade ....
Powodzenia w dazeniu do celu! Jesli regularnie biegalas to za 6 miesiecy spokojnie Dasz rade przebiec polmaraton ponizej 2h. Ja po 12 tygodniach biegania dalem rade przebiec polmaraton w 1h43min, wiec Ty po 6 miesiacach z zamknietymi oczami dasz rade ....
Blog: [URL]viewtopic.php?f=27&t=33873&p=1073365#p1073365[/URL]
[b]10km:[/b] 43'29" (18.06.2014) trening
[b]21km:[/b] 1h38'48" (08.06.2014) Florianopolis
[b]10km:[/b] 43'29" (18.06.2014) trening
[b]21km:[/b] 1h38'48" (08.06.2014) Florianopolis