Łódź Maraton Dbam o Zdrowie - 13.04.2014

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

WiLdEcaRd pisze: pobieranie jakichkolwiek opłat za tak wspaniała formę spędzania czasu jaką jest Bieg jest absurdem.
za sam bieg oczywiście nie można pobierać opłat, ale to są zawody...

dla amatorów głupie zawody o pietruszke... ale może właśnie takie mają być :hej:
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
PKO
Awatar użytkownika
WiLdEcaRd
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1h8min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mariuszbugajniak pisze:
WiLdEcaRd pisze:
mariuszbugajniak pisze:Na ten temat fajnie wypowiedziały się władze DoZ Maratonu na konferencji prasowej...

Nie mam 100000zł na koncie, ale wiem, że trzeba płacić, bo... "wszystko kosztuje" i zgadzam się, że chce coś dobrego, nawet jeśli musze zapłacić...
Na stronie maratonu naliczyłem 17 sponsorów,był bym wdzięczny gdybyś zdołał mi wytłumaczyć dlaczego oni wspomagają maraton i jaka jest ich funkcja.
Piszesz ze wszystko kosztuje,ja własnie wychodzę biegać i tak chcę coś dobrego ale tu mam dla ciebie niesamowitą wiadomość "nic mnie to nie kosztuje " ;)
A na pewno nie 180zł za które mam znakomite nowe buty na koleine setki kilometrów,no chyba ze zapisał bym się w zeszłym roku.
Nie obraz się ale pobieranie jakichkolwiek opłat za tak wspaniała formę spędzania czasu jaką jest Bieg jest absurdem.
Wiesz, ja nikogo nie bronie i nikogo też nie atakuje. Taki świat jest naszych czasów, tak ewoluował...

Płaciłem 80zł w tamtym roku. Wczoraj 120km w jedną stronę dojechał odebrać pakiet, jutro tyle samo na start. Też spory koszt, większy niż wpisowe.

Kiedyś denerwowałem się, że za wszystko chcą kase. Nic na to nie poradze, to i się tym nie przejmuje...
Msza racje,w takim razie życzę udanych zawodów i dobrego wyniku.
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: DNF
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie do końca rozumiesz, o czym piszesz ;-)
Powiedzmy, że lubisz, i jesz tylko marchew. Zdrowo, ekologicznie, spoko. Kosztuje Cię to tyle, co energetyczny wydatek na podlewanie grządki. Tyle, że Ty wytykasz ludziom, którzy wejdą na obiad do Wierzynka, że płacą za coś, co Ty masz za darmo. :hahaha:
Mylisz systemy walutowe, Twoje dreptanie po lesie to nie ten kaliber;-)
Impreza kosztować musi, wiesz, jakiego rzędu opłaty ponosi organizator choćby z uwagi na logistykę? Zajęcie pasa ruchu na drodze gminnej na długości 50m kosztuje 150zł za dobę. Na podkrakowskiej wsi! Pomyśl o kosztach w dużym mieście i pomnóż kwotę co najmniej 844 razy.
Nikt nie każe Ci startować w biegu masowym, nikt nie każe płacić wpisowego. Butów za dwie stówki też mogłeś sobie oszczędzić, Michał Smalec opędzał czołówkę krajową w "lidlówkach" za 35 złotych ;)
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WiLdEcaRd pisze:Begami od lat,nigdy nie ciągnęło mnie do maratonów ani masowych biegów w tym roku z racji tego ze jestem z Łodzi postanowiłem wziąć udział,jakie było moje rozczarowanie gdy zobaczyłem ze za bieganie to trzeba zapłacić.Nie znam zwyczajów ani utartych pewnie od lat zasada organizowania maratonów ale wydaje mi sie ze płacenie za taką imprezę jest nieporozumieniem,tak wiec bede sie trzymał z dala od masowych biegów gdzieś na uboczu w parkach lub lasach rejonu łodzkiego.
Nieporozumieniem są twoje wątpliwości. Czasy imprez "za darmo" minęły ćwierć wieku temu. Dobrze zrobisz trzymając się (tak jak zamierzasz) z dala od imprez masowych skoro ci to nie pasuje. Ja też przez przynajmniej 6-7 lat tak robiłem. Bez żalu. Jednak po pierwszej takiej imprezie zmieniłem zdanie.

Zgadzam się z kolegą Johnny Żuberek. Koledze WiLdEcaRd radzę (tak by zaspokoić ciekawość) zapoznać się z systemem rekrutacji do czołowych maratonów np. Boston czy NY. Przeliczyć koszty wpisowego + przelot i hotel. To da dobry punkt wyjścia do dalszych dywagacji na temat "co drogo" lub "co tanio".
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
Awatar użytkownika
WiLdEcaRd
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1h8min

Nieprzeczytany post

Brzmicie jak samo wyznaczający się strażnicy status quo,ja nadal twierdzę ze oplata za możliwość udziału w maratonie Łódzkim to kpina bo jeśli nie dysponujesz kwotą minimum 80zł jesteś niemile widziany ...
Wszędzie tylko komercjalizacja i materializm.
bask
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 39:54
Życiówka w maratonie: 03:25:55

Nieprzeczytany post

WiLdEcaRd pisze:Brzmicie jak samo wyznaczający się strażnicy status quo,ja nadal twierdzę ze oplata za możliwość udziału w maratonie Łódzkim to kpina bo jeśli nie dysponujesz kwotą minimum 80zł jesteś niemile widziany ...
Wszędzie tylko komercjalizacja i materializm.
Kolego, w 2011 ktoś oszacował koszty organizacji na 300000 PLN na 500 os. co daje 600 PLN/os (przy takim samym startowym). Myślenie że każdy zorganizuję taki imprezę za darmo jest, delikatnie mówiąc, naiwne. Strażnikiem "status quo" się nie czuję, zwyczajnie kupuję "usługę", a gdyby koszt tej imprezy nie pasowałby mi, po prostu nie startowałbym, bez wylewania żółci.
Obrazek
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WiLdEcaRd pisze: Wszędzie tylko komercjalizacja i materializm.
Komunista? Czy "dziecko kwiat"...? :hejhej:
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
mr0
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,

Mam pytanie, które nie za bardzo wiem gdzie zadać - stąd ten post. Chciałem wystarować jutro w biegu na 10km ale nie miałem możliwości odebrania pakietu startowego w powodów niezależnych ode mnie. Oczywiście opłaciłem go wcześniej. Z tego co widzę w regulaminie mogą być problemy z moim startem ponieważ w niedzielę biuro zawodów jest nieczynne. Czy miał ktoś już podobną sytuację lub orientuje się co zrobić w takiej sytuacji?

Z góry dzięki za odpowiedź :-)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Weekend w biegu - relacja z Łódź Maraton Dbam o Zdrowie i Orlen Warsaw Marathon

Obrazek

Jeżeli brał ktoś udział w łódzkim weekendzie biegowym (szczególnie w biegu 10-kilometrowym) to jest spora szansa, granicząca z pewnością, że znajdzie się na fotorelacji autorstwa mojej Narzeczonej :)

Pozdrawiam serdecznie :)

PS: Fantom nie wiem czy będzie Ci się chciało czytać ten mój słowotok, dlatego napiszę tutaj - dzięki za wszelkie informacje - Presto wymiata :)
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

http://domwbiegu.pl/zwycieska-lodz-wiat ... e-3648-sb/
Zapraszam do lektury, z perspektywy zwyciężczyni na 10k;) I pozdrowienia dla wszystkich:D
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

@maly89
Spoko - ciesze ze informacje sie przydaly. Gdzie bedzie mozna znalezc ta forotorelacje ?
Duzo osob robilo zdjecia na trasie ale jak na razie nie znalazlem zadnych galerii.
@DOM
Gratulacje za wynik. Czy to rowniez zyciowka ?
Awatar użytkownika
dont_ask
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1:01:00

Nieprzeczytany post

Tyle o maratonie...

A ja "matka polka" chciałabym nadmienić, że w sobotę był bieg dla dzieciaków.
Półtora kilometra. Dla tych najmłodszych to dystans MEGAdługi.
Bieg ukończyło 473 sztuki (limit miejsc 500). Najwięcej tych podstawówkowych dzieciorów.
A jaka proporcja dziewczyn do chłopaków!
SP kl 1-2 Dziewczyny 81 Chłopaki 85
SP 3-4 D 59 C 89
SP 4-5 D 41 C 55
Gimnazjum D 33 C 29

Chcę wierzyć, że to nie tylko ambicje rodziców pchały te dzieciaki do biegu :hejhej: Pomyślcie, jakie fajne pokolenie nam rośnie!

Organizacja bardzo dobra. Pakiet z koszulką, bidonem i jakimiś drobnostkami, start, samochód z zegarem, elektroniczny pomiar czasu, medal! Szkoda tylko, że meta nie była w arenie, ale obok (pewnie jakieś względy organizacyjne). Ogólnie bieg sprawiał wrażenie niezwykle dorosłego i profesjonalnego. Na dzieciakach robi to wrażenie. Moja latorośl wyszła z przekonaniem, że brała udział w czymś wyjątkowym i niesamowitym.

Początkowo dziwiłam się, dlaczego taki bieg nie jest organizowany w dzień maratonu. Spokojnie dało by się go opykać, zanim elita doleci na metę. Ale po zastanowieniu myślę, że to dobre rozwiązanie. W sobotę wszyscy mogli się skoncentrować na dzieciakach w dzień maratonu mogły by być trochę "niedopieszczone". No a poza tym, wielu rodziców w niedzielę biegło... :hahaha:

pozdrawiam
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@Fantom na dole, pod relację jest link. Zresztą tutaj masz dokładny odnośnik https://picasaweb.google.com/1071711544 ... directlink
roberto1910
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 52:10

Nieprzeczytany post

Moich kilka uwag do maratonu (uwagi na przyszłość dla organizatorów):

plusy: - świetny doping na punktach kibicowskich (szkoły, kluby taneczne, bębny, grajkowie) - super. Dziękuje wam wszystkim,
- autentyczny entuzjazm dzieci na punktach żywieniowych,
- żel na trasie. Skusiłem się i ja, choć rzadko używam żelów. Dostałem od niego niezłego kopa na ostatnie kilometry,
- fantastyczna atmosfera na mecie. Jak wbiegałem w tych ciemnościach - zatkało mnie!
- pomarańcze na trasie. Fajne urozmaicenie dla bananów,
- gąbka w pakiecie. Korzystałem z niej na całej trasie. Przydała mi się bardzo.

minusy: - tłok przy depozytach. Może dlatego, że porównuje z brakiem tłoku na półmaratonie warszawskim przy 12000 luda.
- pasta party. Podobno awaria pieca, giga kolejki. Niestety makaron zjedzony na mieście.
- Największy minus. Brak jedzenia na mecie. Nie biegam dla żarcia, ale po ponad 4 godz jestem zawsze tak mega
głodny, że miseczka czegokolwiek ciepłego bezpośrednio po biegu "weszła mi w krew".

I jak mówi klasyk: "rozchodzi się o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów".
Organizatorom życzę powodzenia w dochodzeniu do doskonałości.
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

Mały89 widziałem Cię na starcie, ale nie było już czasu na rozmowe, także następnym razem.

Ogólnie wszystko fajnie, będe miło wspominał.
Jedynie jakość trasy kiepska, nierówne drogi, no ale nie ma tragedi. Za kilka lat będą drogi w całym kraju normalne :taktak:
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ