Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
czy w 620 ustawie tak jak w 910 średnie tempo okrążenia?znalazłem tempo okrążenia ale czy to to samo?
- zapa
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 46:00
- Życiówka w maratonie: 03:48:52
- Kontakt:
Tak
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu
- testy, recenzje, porady, relacje,

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Wystarczy skorzystać z pluginu Garmina. Gdy masz podłączonego 620 do kompa to robisz nowy trening/wgraj z garmina a endomondo samo sobie wyszukuje nowe aktywności w zegarku i automatycznie je importujezapa pisze:Ja najpierw robie eksport treningu z garmin connect a potem w endomondo przez nowy trening dodaje plik i go importuje.
Jak jest prostszy sposób to chętnie o tym poczytam
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
A w jaki inny sposób chcesz importować trening do endomondo nie będąc zalogowanym w serwisie (czy to automatycznie przy pomocy pluginu, czy ręcznie poprzez plik)? 

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Rozgrzewający Się
Witam
Jestem od niedawna posiadaczem zagarka garmin 620 i mam pewien problem z pułapem tlemowym. W zegarku pokazuje mi 53 a w garmin connect 52 i w żaden sposób nie chce się zaktualizować. Wie ktoś o co chodzi???
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Jestem od niedawna posiadaczem zagarka garmin 620 i mam pewien problem z pułapem tlemowym. W zegarku pokazuje mi 53 a w garmin connect 52 i w żaden sposób nie chce się zaktualizować. Wie ktoś o co chodzi???
- kruczek79
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:07
- Życiówka w maratonie: 3:09:57
Pytanko do użytkowników FR 220 i FR 620. Czy wam też tak słabo pokazuje wskazania gps ? U mnie od aktualizacji do wersji 3.0 to po prostu żenada.
Dziś biegłem przy pięknym bezchmurnym niebie i po wrzuceniu do endomondo widzę, przerwy w zarysie trasy. To by się pokrywało z błędami tempa chwilowego, które w niektórych momentach skakało nawet +- 50 s/km do tempa rzeczywistego. Po wrzuceniu do garmin connect trasa jest bez przerw ale widać, że były dziwne skoki tempa i "skoki w bok" od trasy.
Dodam, że wcześniej tego nie miałem i byłem super zadowolony ze wskazań tempa chwilowego. Potrafiłem biegać spokojne wybieganie z widełkami +- 10 sek/km i nie dostawałem alarmów ( no chyba, że przyśpieszyłem lub zwolniłem ale to już sam wiedziałem).
Po dzisiejszym biegu jestem załamany wg. mnie mój zegarek jest zepsuty.
Dziś biegłem przy pięknym bezchmurnym niebie i po wrzuceniu do endomondo widzę, przerwy w zarysie trasy. To by się pokrywało z błędami tempa chwilowego, które w niektórych momentach skakało nawet +- 50 s/km do tempa rzeczywistego. Po wrzuceniu do garmin connect trasa jest bez przerw ale widać, że były dziwne skoki tempa i "skoki w bok" od trasy.
Dodam, że wcześniej tego nie miałem i byłem super zadowolony ze wskazań tempa chwilowego. Potrafiłem biegać spokojne wybieganie z widełkami +- 10 sek/km i nie dostawałem alarmów ( no chyba, że przyśpieszyłem lub zwolniłem ale to już sam wiedziałem).
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
dziś żona biegała z Fr620 i wszystko było bardzo dobrze.
Nic się nie działo z tego co opisujesz. Czeka Cię serwis.
- kruczek79
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:07
- Życiówka w maratonie: 3:09:57
Masz rację. Dziś dzwoniłem do serwisu i mam im go odesłać. Trudno będę musiał pobiegać trochę z komórka.jedz_budyn pisze:dziś żona biegała z Fr620 i wszystko było bardzo dobrze.
- Niecierpek
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44:30
Gratuluję pułapuniemiec1 pisze:Witam

Też tak miałem (str. 27 tematu); pomógł "jedz_budyn":
"Możliwe że to wina przygotowania portalu Garmin Connect do nowej wersji, ostatnio grzebali coś i czasem dziwnie się zachowuje.
Proponuję skasować aktywność w GC i jeszcze raz włączyć wysyłanie przez WiFi"
U mnie wtedy pomogło
-
- Rozgrzewający Się
Przerywaną trasę miałem też w moim 210, oddałem go w ramach 30-sto dniowego zwrotu towarukruczek79 pisze:Pytanko do użytkowników FR 220 i FR 620. Czy wam też tak słabo pokazuje wskazania gps ? U mnie od aktualizacji do wersji 3.0 to po prostu żenada.

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 41,26
- Życiówka w maratonie: 3,34,36
pytanie.. do użytkowników fr220,
działa wam połączenie bezprzewodowe za pomocą blutootha? mam komórkę z blutoothem w wersji 4.0 oraz nowy Garmin Connect, gdzie dodane są urządzenia fr220 i fr620 i nijak to działa.. tzn. nie działa, nie mogę się połączyć i przesyłać w ten sposób treningów..
dajcie znać, proszę..
działa wam połączenie bezprzewodowe za pomocą blutootha? mam komórkę z blutoothem w wersji 4.0 oraz nowy Garmin Connect, gdzie dodane są urządzenia fr220 i fr620 i nijak to działa.. tzn. nie działa, nie mogę się połączyć i przesyłać w ten sposób treningów..
dajcie znać, proszę..
- spens
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Kontakt:
A jakiego masz androida? Bo potrzebny jest 4.3 lub wyżej...
Facebook / Endomondo / Garmin Connect
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)