Potwierdzam. Z otrzymaniem wizy nie ma teraz większego problemu a rozmowa z Konsulem wyznaczana jest z dnia na dzień. Przygotuj się jednak na kolejny wydatek bo "rozpatrzenie" wniosku to kolejne 5 stówek od osoby.dobrzan pisze:A dlaczego miałbyś nie dostać wizy? To już nie te czasy...ja leciałem całą rodziną w tym roku i nikt nam żadnych problemów nie robił...
NYC Marathon 2014
- robSSon
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 42:00
- Życiówka w maratonie: 3:27:02
Witam,
Również zamierzam wziąć udział w losowaniu. Mam 2 pytania
1. Na ile czasu ważna jest wiza którą dostaliście na ten bieg? 500 zł... słono liczą sobie
2. Czy ktoś z Was już był na tym maratonie? W jakiej to się może zamknąć kwocie przy założeniu że spędzę tam około 7-10 dni? 5000 zł wystarczy żeby jeszcze pozwiedzać (oczywiście bez jakiś większych szaleństw)?
Również zamierzam wziąć udział w losowaniu. Mam 2 pytania
1. Na ile czasu ważna jest wiza którą dostaliście na ten bieg? 500 zł... słono liczą sobie
2. Czy ktoś z Was już był na tym maratonie? W jakiej to się może zamknąć kwocie przy założeniu że spędzę tam około 7-10 dni? 5000 zł wystarczy żeby jeszcze pozwiedzać (oczywiście bez jakiś większych szaleństw)?
-
- Rozgrzewający Się
No i stało się! Zostałem wylosowany:) Jestem w lekkim szoku bo to będzie dla mnie pierwszy taki daleki wyjazd i w dodatku prawdopodobnie pojadę sam. Może komuś z Was również się poszczęściło i leci?
Czy jest ktoś kto już był na tym maratonie w poprzednich latach? Musze zorganizować sporo kwestii, wiza, bilety, jakiś nocleg. No i mam sporo pytań odnośnie samego biegu i jego organizacji.
- czy na spotkaniu z Konsulem będę musiał udokumentować że jadę na Maraton?
- mam paszport ważny do 2016 roku. Może warto wyrobić nowy żebym w przyszłości nie musiał podróżować z dwoma?
- na ile minimalnie dni warto jechać? myślałem nad 7-10 dni.
- czy to dobry maraton na życiówki? czy lepiej pobiec na 90% i cieszyć się biegiem i całym wyjazdem? Jak sądzicie?
Pozdrawiam
Czy jest ktoś kto już był na tym maratonie w poprzednich latach? Musze zorganizować sporo kwestii, wiza, bilety, jakiś nocleg. No i mam sporo pytań odnośnie samego biegu i jego organizacji.
- mam paszport ważny do 2016 roku. Może warto wyrobić nowy żebym w przyszłości nie musiał podróżować z dwoma?
- czy to dobry maraton na życiówki? czy lepiej pobiec na 90% i cieszyć się biegiem i całym wyjazdem? Jak sądzicie?
Pozdrawiam
- robSSon
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie. Przyznanie wizy zależy od widzimisię konsula. Albo zrobisz dobre wrażenie albo nie. Niemniej jednak warto mieć ze sobą e-mail od organizatorów NYCM
Paszportu ot tak się nie da wymienić. Musiałbyś go zgubić. Nie ma też możliwości podróżowania z dwoma- wiza po "przeterminowaniu" paszportu jest wstemplowywana do nowego.
To zależy tylko i wyłącznie od Ciebie co i gdzie chcesz przy okazji zwiedzić. Ja z rodziną byłem w NY 3 dni i nam to wystarczyło (sam Manhattan), ale jak chcesz zwiedzić wszystkie muzea to i tygodnia może zabraknąć.
To zależy jaką masz życiówkę
Jeśli 2:40 i chesz pobiec 2:35 to raczej trudno, ale jeśli 4:00 a chcesz 3:45 to jasne:) bieg jest w listopadzie (zimno), poza tym trasa jest wymagająca ( mosty czy pofałdowany teren przy central parku)
Nie. Przyznanie wizy zależy od widzimisię konsula. Albo zrobisz dobre wrażenie albo nie. Niemniej jednak warto mieć ze sobą e-mail od organizatorów NYCM
Paszportu ot tak się nie da wymienić. Musiałbyś go zgubić. Nie ma też możliwości podróżowania z dwoma- wiza po "przeterminowaniu" paszportu jest wstemplowywana do nowego.
To zależy tylko i wyłącznie od Ciebie co i gdzie chcesz przy okazji zwiedzić. Ja z rodziną byłem w NY 3 dni i nam to wystarczyło (sam Manhattan), ale jak chcesz zwiedzić wszystkie muzea to i tygodnia może zabraknąć.
To zależy jaką masz życiówkę

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46:16
- Życiówka w maratonie: 03:43:56
No i stało się! Zostałem wylosowany:) Jestem w lekkim szoku bo to będzie dla mnie pierwszy taki daleki wyjazd i w dodatku prawdopodobnie pojadę sam. Może komuś z Was również się poszczęściło i leci?
Złożyłem 3 aplikacje i niestety nie miałem tyle szczęścia co Ty.. GRATULUJĘ!
Odezwij się do mnie na fb "biegacz w wielkim mieście" tam będzie nam się wygodnie pisało i wszystkiego się odemnie dowiesz. Po 1) 2013r. biegłem, po 2) jestem teraz w NYC.
nie będziesz musiał, raczej bez problemu dadzą Ci wizę.
Wyrób, ja tak zrobiłem, żeby mieć problem z głowy.
Żeby zwiedzić najważniejsze atrakcje, to Ci wystarczy, ale żeby poczuć klimat miasta i poznać je całe.. zapomnij! Uważaj, ja się tak zakochałem w tym mieście, że tu wróciłem na dłużej
Każdy maraton jest dobry na życiówkę
Bardzo dużo podbiegów, czasami wieje, ale jak dobrze rozłożysz siły to dasz radę.
Złożyłem 3 aplikacje i niestety nie miałem tyle szczęścia co Ty.. GRATULUJĘ!
Odezwij się do mnie na fb "biegacz w wielkim mieście" tam będzie nam się wygodnie pisało i wszystkiego się odemnie dowiesz. Po 1) 2013r. biegłem, po 2) jestem teraz w NYC.
nie będziesz musiał, raczej bez problemu dadzą Ci wizę.
Wyrób, ja tak zrobiłem, żeby mieć problem z głowy.
Żeby zwiedzić najważniejsze atrakcje, to Ci wystarczy, ale żeby poczuć klimat miasta i poznać je całe.. zapomnij! Uważaj, ja się tak zakochałem w tym mieście, że tu wróciłem na dłużej

Każdy maraton jest dobry na życiówkę

5km- 21:29 10km -46:16 21,097km-1:39:56 42,195- 3:43:59
CEL:NYC HALF MARATHON 16.03.14
https://www.facebook.com/BiegaczWWielkiimMiescie
CEL:NYC HALF MARATHON 16.03.14
https://www.facebook.com/BiegaczWWielkiimMiescie
-
- Rozgrzewający Się
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi
naprawdę cenne uwagi.
Naprawdę chyba jestem w czepku urodzony - wylosowali mnie za 1 razem. Na dodatek od przyszłego roku przestaje obowiązywać gwarantowany start po 3 próbach.
Co do zwiedzania to chciałbym poza szybkim "zaliczeniem" atrakcji mieć ze 2-3 dni na zwykłe połażenie po mieście, przejechanie się metrem w dalsze dzielnice, pobieganiu po central parku. Przyznam że w dużej mierze wszystko zależy od tego ile będzie mnie kosztować nocleg. Jak da radę to chciałbym nawet na 14 dni jechać, może zwiedzić coś jeszcze poza NY
Moje życiówki... ciężko przepracowałem zimę, od listopada trening planem Skarżyńskiego pod zejście poniżej 3h w maratonie, za 2 tyg startuję w Łodzi
Tydzień temu 1:26 w półmaratonie w Pabianicach. Więcej startów w tym roku nie miałem a wyniki z zeszłego nijak mają się do mojej aktualnej formy. Teraz robię BNP 18 km szybszym tempem niż moja życiówka na 10 km z października
Starty w najbliższych 2 miesiącach zweryfikują moją formę. Nie mniej oczywiście marzy mi się NYCM z 2 z przodu 
MaLiSmO88 - polubiłem Twoją strone na Fb i napisałem CI wiadomość
pozdrawiam

Naprawdę chyba jestem w czepku urodzony - wylosowali mnie za 1 razem. Na dodatek od przyszłego roku przestaje obowiązywać gwarantowany start po 3 próbach.
Co do zwiedzania to chciałbym poza szybkim "zaliczeniem" atrakcji mieć ze 2-3 dni na zwykłe połażenie po mieście, przejechanie się metrem w dalsze dzielnice, pobieganiu po central parku. Przyznam że w dużej mierze wszystko zależy od tego ile będzie mnie kosztować nocleg. Jak da radę to chciałbym nawet na 14 dni jechać, może zwiedzić coś jeszcze poza NY

Moje życiówki... ciężko przepracowałem zimę, od listopada trening planem Skarżyńskiego pod zejście poniżej 3h w maratonie, za 2 tyg startuję w Łodzi

MaLiSmO88 - polubiłem Twoją strone na Fb i napisałem CI wiadomość

pozdrawiam