Vantage NV - funkcje i obsługa
-
- Ekspert/Fizjologia
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Pytaj!
R.
R.
-
- Rozgrzewający Się
Przede wszyskim chodzi mi o funkcje restytucji, jak ona działa? Jakie funkcje ma program Polar Precision Performance. Czy mogę w programie przeprowadzac testy? jesli tak to jakie? czy program jest w stanie zaplanować mi trening?
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Vantage NV może być obsługiwany przez PPP 4.0. Konieczny jest Polar Advantage Interface.
Restytucję czyli spadek tętna można ustawić do określonej wartości i wtedy podawany jest czas po jakim tętno wraca do zadanej liczby lub ustawić czas w jakim mierzony jest spadek tętna.
Vantage NV ma pamięć 11h przy interwale uśredniania HR z 5" i odpowiednio więcej pamięci przy interwale 15 lub 60". Rejestruje również 4000 pojedynczych skurczów serca.
W starym programie PPP.2.0 można było programować trening i porównywać plan z realizacją. W nowym niestety nie można pisać planu treningowego.
Program sam nie zaplanuje treningu.
Myślę, że nie ma takiego programu. Jest zbyt dużo zmiennych aby coś z góry ułożyć. Mogą być zarysy planu, zasady korzystania z niego i nanoszenia poprawek ale jeżeli plan jest zbyt dokładny to jest to nadużycie i wykorzystywanie niewiedzy klienta.
Przy pomocy Vantage'a można wykonywać test zmęczenia i mając trochę wiedzy wszystkie inne testy, w których konieczna jest rejestracja częstości skurczów serca.
R.
Restytucję czyli spadek tętna można ustawić do określonej wartości i wtedy podawany jest czas po jakim tętno wraca do zadanej liczby lub ustawić czas w jakim mierzony jest spadek tętna.
Vantage NV ma pamięć 11h przy interwale uśredniania HR z 5" i odpowiednio więcej pamięci przy interwale 15 lub 60". Rejestruje również 4000 pojedynczych skurczów serca.
W starym programie PPP.2.0 można było programować trening i porównywać plan z realizacją. W nowym niestety nie można pisać planu treningowego.
Program sam nie zaplanuje treningu.
Myślę, że nie ma takiego programu. Jest zbyt dużo zmiennych aby coś z góry ułożyć. Mogą być zarysy planu, zasady korzystania z niego i nanoszenia poprawek ale jeżeli plan jest zbyt dokładny to jest to nadużycie i wykorzystywanie niewiedzy klienta.
Przy pomocy Vantage'a można wykonywać test zmęczenia i mając trochę wiedzy wszystkie inne testy, w których konieczna jest rejestracja częstości skurczów serca.
R.
-
- Rozgrzewający Się
czyli funkcje restytucji maja nawet starsze i nizsze modele POLARÓW (mam w tej chwili leciwego accurexa NV i jest tam ta funkcja), chodzilo mi raczej o test zmeczenia, wykonuje sie go podczas wysilku czy tez nie trzeba sie ruszac z miejsca jak w S810? przy pomocy PPP zrobie test okreslajacy progi tlenowe?
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Test zmęczenia wykonywany jest w spoczynku.
Żaden model z serii przeznaczonych dla sportowców nie wyznacza automatycznie stref intensywności.
Są strefy wyznaczone w programie.
R.
Żaden model z serii przeznaczonych dla sportowców nie wyznacza automatycznie stref intensywności.
Są strefy wyznaczone w programie.
R.
-
- Rozgrzewający Się
Rozumiem oczywiscie ze automatycznie tego nie ustawie, lecz czy przy pomocy programu PPP 2.0 zrobie test np Conconiego, lub "amerykański"? i jeszcez dwa pytanka, choc wiem ze Pana zamęczam, ile kosztował Vantage wraz z programem PPP i interfejsem? Moze zamiast Vantaga oplaca mi sie dołożyc 200zl i kupic S720 za 800zl?
- AKITA SAN
- Zaprawiony W Bojach
Mogę się wtrącić?
Chcesz kupić Vantage'a jak rozumiem za 600pln?:ojnie:
Z tego co pamiętam to interfejs jest dosyć kosztowny i trudno dostępny.
Technika jednak troszkę poszła do przodu,a za parę stówek więcej możesz zakupić nowego,na gwarancji,Polara s610i!
Chcesz kupić Vantage'a jak rozumiem za 600pln?:ojnie:
Z tego co pamiętam to interfejs jest dosyć kosztowny i trudno dostępny.
Technika jednak troszkę poszła do przodu,a za parę stówek więcej możesz zakupić nowego,na gwarancji,Polara s610i!
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Interfejs już nie jest produkowany.
Ostatnia cena interfejsu wraz z oprogramowaniem PPP 2.0 to było 700 zł. Vantage NV kosztował od 1500 do 1200 zł.
Ja kupiłbym S720 za 800 zł.
Test Conconiego nie przydaje się do wyznaczania stref. Jest dużo kontrowersji jak interpretować tzw. punkt przegięcia.
Nie wiem co to jest test "amerykański".
R.
Ostatnia cena interfejsu wraz z oprogramowaniem PPP 2.0 to było 700 zł. Vantage NV kosztował od 1500 do 1200 zł.
Ja kupiłbym S720 za 800 zł.
Test Conconiego nie przydaje się do wyznaczania stref. Jest dużo kontrowersji jak interpretować tzw. punkt przegięcia.
Nie wiem co to jest test "amerykański".
R.
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt: