Głosowanie na Limeryki wybrane - maksimum trzy
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie moge glosowac, ale przyznam jedynie, ze nie wiem na jakiej podstawie czesc z nich dostala sie do finalu... 

-
- Zaprawiony W Bojach
głosuję na 13 oraz 14.
Czytając te limeryki płonę ze wstydu, że ja także śmiałem przysłać swój "limeryk" pretendujący do wygrania konkursu.
Gratulacje dla wszystkich uczestników. Podziękowania
i dla organizatora konkursu
i dla sponsora
- miałem dzięki Wam miły limerykowy dzień.
Czytając te limeryki płonę ze wstydu, że ja także śmiałem przysłać swój "limeryk" pretendujący do wygrania konkursu.
Gratulacje dla wszystkich uczestników. Podziękowania

- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
zagłosuję na ósemkę, choć nie do końca się zgadzam, że to limeryk ale skoro zakwalifikowano go do finału....
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
-
- Stary Wyga
Glosuje na szesc, siedem i trzynascie, ale z duuuuzym wskazaniem na 6.
(tak, wiem, w regulaminie nie ma wskazan, ale nie moglam sie powstrzymac:)
6 podoba mi sie najbardziej, wszystko ma jak trzeba w limeryku, a dodatkowo jest o bieganiu i jest bardzo wloski
7 ma najbardziej zaskakujacy koniec i tez jest fajny formalnie;
a 13 w sumie jest dydaktyzujacy, a nie groteskowy, ale jakie czasy, taki limeryk, a poza tym jest o bieganiu, wiec tez mi sie podoba i na niego glosuje
(tak, wiem, w regulaminie nie ma wskazan, ale nie moglam sie powstrzymac:)
6 podoba mi sie najbardziej, wszystko ma jak trzeba w limeryku, a dodatkowo jest o bieganiu i jest bardzo wloski

7 ma najbardziej zaskakujacy koniec i tez jest fajny formalnie;
a 13 w sumie jest dydaktyzujacy, a nie groteskowy, ale jakie czasy, taki limeryk, a poza tym jest o bieganiu, wiec tez mi sie podoba i na niego glosuje

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 51.05
- Kontakt:
Głosuję na 7 - przede wszystkim ze względu na ostatni wers, który w limeryku przecież ma być choć trochę niespodziewany, stanowić pointę. Moim zdaniem 7 najlepiej spełnia ten warunek, a jednocześnie jest naprawdę zabawny.
Jako że już najlepsze wybrane, dorzucam swój pozakonkursowo.
Jest on na maratonie w Rzymie
Makaroniarz chyba go minie
Biegnie, biegnie renifer
Grzeje go kaloryfer
On się zegnie i nie dobiegnie
Biegnie, biegnie renifer
Grzeje go kaloryfer
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
13, 14, 6
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
słusznie się nie dostał dalejaswalt pisze:Głosuję na 7 - przede wszystkim ze względu na ostatni wers, który w limeryku przecież ma być choć trochę niespodziewany, stanowić pointę. Moim zdaniem 7 najlepiej spełnia ten warunek, a jednocześnie jest naprawdę zabawny.
Biegnie, biegnie renifer
Grzeje go kaloryfer

gdzie masz rym 1,2,5??

Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 51.05
- Kontakt:
Jaki autor, taki limeryk
- ale nie spamujmy tutaj 
To, co tu chyba nie padło jeszcze, to wielkie gratulacje dla New Balance oraz administracji. Naprawdę bardzo fajna promocja marki, a sam konkurs daje trochę frajdy forumowiczom, a nie polega jedynie na odpowiedzi na pytanie w stylu "jakiego koloru jest biały orzeł znajdujący się w polskim godle?"

To, co tu chyba nie padło jeszcze, to wielkie gratulacje dla New Balance oraz administracji. Naprawdę bardzo fajna promocja marki, a sam konkurs daje trochę frajdy forumowiczom, a nie polega jedynie na odpowiedzi na pytanie w stylu "jakiego koloru jest biały orzeł znajdujący się w polskim godle?"
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
Nie zdążyłam nadesłać swojego, ale może to i dobrze, bo te Wasze to niektóre cudeńka.
Nie mogę się zdecydować. Poczytam jeszcze parę razy.
Nie mogę się zdecydować. Poczytam jeszcze parę razy.
-
- Wyga
3 i 8
- mariachi30
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 0:43:44
- Życiówka w maratonie: 3:32:17
- Kontakt:
Gratuluję nie tylko wszystkim finalistom, ale każdemu, kto w pocie czoła układał w domu wersy z nadzieją na wygraną.
Wielkie brawa dla redakcji i NB, że zmobilizowali tak wielu biegaczy, do tak niecodziennego dla nich wysiłku!

Moje głosy: 6, 13, 14
Wielkie brawa dla redakcji i NB, że zmobilizowali tak wielu biegaczy, do tak niecodziennego dla nich wysiłku!

Moje głosy: 6, 13, 14
-
- Zaprawiony W Bojach
Głosuję na 5.
- kamilv
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:53
- Życiówka w maratonie: 3:40:00
13, 7, 6
W tej kolejności, ale zgodnie z wolą Organizatorów pewnie dostaną każdy po 1 punkcie
Te trzy i jeszcze kilka innych są wg mnie naprawdę przednie, moja tfurczość nie weszła do finału ale z nimi by nie miała szans. Gratki dla finalistów i wszystkich którym się chciało coś zrymować a nie weszli do finału, dzięki dla Organizatorów!
W tej kolejności, ale zgodnie z wolą Organizatorów pewnie dostaną każdy po 1 punkcie

Te trzy i jeszcze kilka innych są wg mnie naprawdę przednie, moja tfurczość nie weszła do finału ale z nimi by nie miała szans. Gratki dla finalistów i wszystkich którym się chciało coś zrymować a nie weszli do finału, dzięki dla Organizatorów!