Krótki czy długi rękaw na obecną pogodę??
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, jest to mój pierwszy post i proszę o ewentualną wyrozumiałość:)
Zaczynam (w sumie dzisiaj pierwszy bieg) przygodę z bieganiem z racji tego iż ostatnio trochę kg przybyło, chcę to zrzucić ale też żeby czuć się lepiej a nie tylko siedzieć przed tv:) W sumie jako tako moja forma jest ok - dzisiaj ponad godzinka bez przerwy bieg no i nie całe 9km. Biegłem oczywiście truchtem ok. 8km/h (tak przynajmniej obliczył mi program w fonie:P).
Ale wracając do sprawy: ostatnio kupilem spodnie w Decathlonie (http://www.decathlon.pl/ciepe-spodnie-b ... 21598.html) oraz koszulke długi rękaw (http://www.decathlon.pl/koszulka-dugi-r ... 21617.html). Niestety nie zaopatrzyłem się w żadną bieliznę pod koszulke no i dzisiaj po zakończeniu biegu trochę tego załowałem, koszulka bawełniana jednak odpada - wiem, mój błąd:)
Myśle nad takim czymś pod koszulkę: http://www.decathlon.pl/sv-running-d-rk ... 16950.html
Pytanie tylko czy długi lub krótki rękaw do mojego zestawu na obecna pogode?? Jak na razie wydaje mi się, że krótki spełniłby moje oczekiwania ale wolę zapytać fachowców o rady.
Z góry dziękuje!
Pozdrawiam!
Zaczynam (w sumie dzisiaj pierwszy bieg) przygodę z bieganiem z racji tego iż ostatnio trochę kg przybyło, chcę to zrzucić ale też żeby czuć się lepiej a nie tylko siedzieć przed tv:) W sumie jako tako moja forma jest ok - dzisiaj ponad godzinka bez przerwy bieg no i nie całe 9km. Biegłem oczywiście truchtem ok. 8km/h (tak przynajmniej obliczył mi program w fonie:P).
Ale wracając do sprawy: ostatnio kupilem spodnie w Decathlonie (http://www.decathlon.pl/ciepe-spodnie-b ... 21598.html) oraz koszulke długi rękaw (http://www.decathlon.pl/koszulka-dugi-r ... 21617.html). Niestety nie zaopatrzyłem się w żadną bieliznę pod koszulke no i dzisiaj po zakończeniu biegu trochę tego załowałem, koszulka bawełniana jednak odpada - wiem, mój błąd:)
Myśle nad takim czymś pod koszulkę: http://www.decathlon.pl/sv-running-d-rk ... 16950.html
Pytanie tylko czy długi lub krótki rękaw do mojego zestawu na obecna pogode?? Jak na razie wydaje mi się, że krótki spełniłby moje oczekiwania ale wolę zapytać fachowców o rady.
Z góry dziękuje!
Pozdrawiam!
-
- Dyskutant
W sumie to kazdy inaczej reaguje na zimno ale obawiam sie ze w krotkim moze byc Ci przy zimno
Ja biegam w dlugim rekawie i na to wiatrowka i jest ok nawet przy minusowych temperaturach, tak ze ja ze swojej strony polecilbym Ci kupic termo z dlugim rekawem i na to druga warstwa. I pamietaj, ze zima sie jeszcze nie skonczyla 

„Cudem nie jest to, że skończyłem. Cudem jest to, że miałem odwagę zacząć.”
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:06
-
- Rozgrzewający Się
No powiem Wam, ze podczas dzisiejszego biegu od dloni po prawie lokiec lekko ale to naprawde minimum bylo mi chlodno. W takim razie uzbroje sie w ten dlugi rekaw jak tak polecacie, przynajmniej ma wyzszy kolnierz.
Znow pod spodnie w sumie nie mam nic ale raczej nie bedzie potrzebne. Musze rekawiczki i czapke dokupic bo w obecnych to prawie rece mi sie pocily a znow czapka tez chyba za gruba.
Mozecie cos polecic? Czy takze uderzyc w produkty Kalenji??
Znow pod spodnie w sumie nie mam nic ale raczej nie bedzie potrzebne. Musze rekawiczki i czapke dokupic bo w obecnych to prawie rece mi sie pocily a znow czapka tez chyba za gruba.
Mozecie cos polecic? Czy takze uderzyc w produkty Kalenji??
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
ja biegam w krótkim rękawku, na to lekko ocieplana bluza, rękawiczki i opaska, przy 0st. nie było mi zimno
więc to bardzo osobnicza sprawa
znam takich, którzy biegają w wielu warstwach, poeksperymentuj

więc to bardzo osobnicza sprawa
znam takich, którzy biegają w wielu warstwach, poeksperymentuj
- lukaszb
- Dyskutant
Polecam tabelę przedstawioną w artykule ABC Biegania - Zimowa Garderoba http://bieganie.pl/?show=1&cat=21&id=1435 Przetestowane w każdym z podanych zakresów temperaturowych - w moim przypadku sprawdza się świetnie.
-
- Rozgrzewający Się
Powiedzcie mi jeszcze czy jest alternatywa do bielizny termo, rozchodzi mi sie glownie o to, ze przymierzajac ostatnio stwierdzilem bardzo mocne dopasowanie do ciala, pomimo wziecia potem wiekszego rozmiaru...
Rozumiem, aby robila swoje zadanie musi przylegac ale bez przesady - ledwo co sciagnalem przy pomocy drugiej osoby;-) Chyba nie o to chodzi?:-D
Innej odziezy o podobnym dzialaniu raczej nie kupie?
Nie za bardzo lubie nosic takie ciasne rzeczy:-)
Rozumiem, aby robila swoje zadanie musi przylegac ale bez przesady - ledwo co sciagnalem przy pomocy drugiej osoby;-) Chyba nie o to chodzi?:-D
Innej odziezy o podobnym dzialaniu raczej nie kupie?
Nie za bardzo lubie nosic takie ciasne rzeczy:-)
-
- Zaprawiony W Bojach
to kup luźne, działają tak samo.
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
i z racji tego że śnieg leży na ulicach nie polecał bym krótkiego rękawa 

Moja dieta nie jest monotonna.
-
- Rozgrzewający Się
Wcześniejsze pytania wycofałem... Zakupiłem dzisiaj Kalenji długi rękaw - dzisiaj będziemy testować:)
Pytanie mam jeszcze jedno: taka konfiguracja z moimi spodniami na zimniejsze dni jezeli chciałbym coś pod spodnie załozyc to co byscie polecili??
Pytanie mam jeszcze jedno: taka konfiguracja z moimi spodniami na zimniejsze dni jezeli chciałbym coś pod spodnie załozyc to co byscie polecili??
- cava
- Zaprawiony W Bojach
Też bielizne termoakywną. Długie kalesony.MichaelloEs pisze:Wcześniejsze pytania wycofałem... Zakupiłem dzisiaj Kalenji długi rękaw - dzisiaj będziemy testować:)
Byłam dziś w Lidlu i jeszcze leży juz przeceniona męska bielizna termoaktywna z kolekcji dla narciarzy (zielono-czarna jest, jakbyś szukał)
Długie legginsy(kalesony) 35 zł, koszulka z długim rękawem 45 zł.
Tanie a jakościowo bardzo OK. Nei jest to Brubeck, ale jak znam kalenji, to IMO ten akurat Lidlowy produkt jest nawet lepszy.
-
- Rozgrzewający Się
Leginsy a kalesony to jedno to samo? Leginsy raczej nosi.na gorze a nie pod spodem?? W sklepie nie daleko.domu jest promocja na taka bielizne gora i dol Hi-teca za 49zl (nie komplet tylko osobno za gore i dol)
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
MichaelloEs pisze:Leginsy a kalesony to jedno to samo? Leginsy raczej nosi.na gorze a nie pod spodem?? W sklepie nie daleko.domu jest promocja na taka bielizne gora i dol Hi-teca za 49zl (nie komplet tylko osobno za gore i dol)
temat obok czytałem że jest pewna grupa osób co na legginsy zakłada co się da, zatem co się będziesz przejmował

tylko potem na jeansy majtek nie załóż z przyzwyczajenia

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 49,14
Używam bielizny Hi teca i polecam.Co prawda tej zimy jeszcze dołu nie używałem bo nie było mi jeszcze zimno.
Koszulka z długim rękawem jest świetna.Kalesony to model saredo.
Cena którą podajesz jest też niezła.
Pozd.
Koszulka z długim rękawem jest świetna.Kalesony to model saredo.
Cena którą podajesz jest też niezła.
Pozd.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
mi na temperaturę -5 do +5 wystarczają tighty z NIKE, do tego pierwsza warstwa z długim rękawem Brubecka i jakaś wiatróweczka 
Gdy mam wolne wybiegania zakładam ocieplane spodnie biegowe i kurtkę biegową Nike z niskie temperaturki. Jeszcze nie zmarzłem
generalnie jest chyba jakaś taka zasada że do temperatury z zewnątrz dodajemy jakieś 8 czy 10 stopni i ubieramy się pod taka temperaturę. Wtedy mamy się czuć komfortowo.

Gdy mam wolne wybiegania zakładam ocieplane spodnie biegowe i kurtkę biegową Nike z niskie temperaturki. Jeszcze nie zmarzłem

generalnie jest chyba jakaś taka zasada że do temperatury z zewnątrz dodajemy jakieś 8 czy 10 stopni i ubieramy się pod taka temperaturę. Wtedy mamy się czuć komfortowo.