Kwiat: głos ma opinia publiczna

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tylko, jak zwykle, mankamentem butów Merrella są dla mnie sznurówki. Te oryginalne nijak mi nie pasują - są za krótkie i zbyt łatwo się rozplątują, dlatego już po raz trzeci wymieniłem sznurówki Merrella.
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
New Balance but biegowy
kamilo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:36:34
Życiówka w maratonie: 02:53:58

Nieprzeczytany post

Właśnie zauważyłem, że masz jakieś inne. Fakt, są trochę za krótkie, ale mocno zaciskam i jak na razie nie rozwiązały mi się jeszcze nigdy.
Obrazek
kamilo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja też nie mogę wysiedzieć :bum: drugi dzień bez biegania, ale jutro trzeba coś podreptać :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Toż to chyba zbytek łaski dla nóg te dwa dni teraz? Jutro w zależności od samopoczucia pójdę potruchtać albo przynajmniej zrobię jakieś ćwiczenia w chałupie, żeby przynajmniej coś zrobić. Tyko w sobotę jednak chciałbym łagodniejszą pogodę niźli dzisiaj, bo nie dość, że kapało na łeb (RG 2 dobrze odprowadzają nadmiar wody z wnętrza :ble:), to i dało się odczuć lekki powiew (póki co prognozy mówią o maks 14 stopniach i wietrze o sile 18 km/h, już bez opadów) ;) Swoją drogą, trasa już nie jest atestowana, a pierwotnie, świta mi, że taka informacja była w regulaminie.
Obrazek

Blog|Komentarze

Bieniol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50m:22s

Nieprzeczytany post

Hej:-) trafiłem na Twojego bloga przypadkowo, przeglądając forum:-)Miło poczytać bloga kogoś z Rzeszowa:-) też jestem z Rzeszowa. W sobotę chyba też pobiegnę w BN na 10km. Muszę to jeszcze przemyśleć bo niedługo po kontuzji jestem. Bieg już opłacony dawno, decyzje podejmę jutro pewnie:-) jaki czas chcesz uzyskać?

ps. gdzie po Rzeszowie biegasz i w jakich godzinach? Chętnie bym się dołączył, bo zawsze to raźniej:-) ja biegam najczęściej na 1000 leciu, Staromieściu i na polach za Baranówką:-) raczej w godzinach popołudniowych oprócz soboty i niedzieli, wtedy rano:-)
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pisałem o tym trochę wcześniej i od tamtej pory chyba niewiele się zmieniło względem oczekiwań co do czasu - cel absolutnie minimum to złamanie 55'00", bo mniej więcej tyle uzyskałbym na zawodach w połowie września, jeśli trasa byłaby pełną dychą (a było tego jakieś 9,5 km w 52'03").

Teraz jestem lepiej przygotowany - przez około sześć tygodni w końcu robiłem metodyczny trening, w którym zwolniłem tempa i podniosłem kilometraż, wprowadzając przy tym systematyczność. Problemem może być jednak profil trasy (Krakowska to długi podbieg, na Kotuli też jest trochę pod górkę; biegnąc tam ostatnio byłem miło zaskoczony, bo wspomniane wzniesienia wyglądały na znacznie mniej uciążliwe niż przypuszczałem, choć to było w tempie wolnego truchtu, a nie startowym, przez co punkt widzenia może być różny w tych obu przypadkach).

A biegam prawie po całym Rzeszowie (na tyle, na ile tempo i czas biegu pozwalają się oddalić o punktu A :ble:) - tempa na Resovii, resztę w zależności od dnia: głównie w okolicach Wisłoka (Śródmieście, Nowe Miasto, Lwowska), czasami trasą przez os. 1000-lecia w stronę Załęża i Pobitna, a wczoraj byłem w okolicach Lubelskiej i Prusa.
Obrazek

Blog|Komentarze

Bieniol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kwiat pisze:Pisałem o tym trochę wcześniej i od tamtej pory chyba niewiele się zmieniło względem oczekiwań co do czasu - cel absolutnie minimum to złamanie 55'00", bo mniej więcej tyle uzyskałbym na zawodach w połowie września, jeśli trasa byłaby pełną dychą (a było tego jakieś 9,5 km w 52'03").

Teraz jestem lepiej przygotowany - przez około sześć tygodni w końcu robiłem metodyczny trening, w którym zwolniłem tempa i podniosłem kilometraż, wprowadzając przy tym systematyczność. Problemem może być jednak profil trasy (Krakowska to długi podbieg, na Kotuli też jest trochę pod górkę; biegnąc tam ostatnio byłem miło zaskoczony, bo wspomniane wzniesienia wyglądały na znacznie mniej uciążliwe niż przypuszczałem, choć to było w tempie wolnego truchtu, a nie startowym, przez co punkt widzenia może być różny w tych obu przypadkach).

A biegam prawie po całym Rzeszowie (na tyle, na ile tempo i czas biegu pozwalają się oddalić o punktu A :ble:) - tempa na Resovii, resztę w zależności od dnia: głównie w okolicach Wisłoka (Śródmieście, Nowe Miasto, Lwowska), czasami trasą przez os. 1000-lecia w stronę Załęża i Pobitna, a wczoraj byłem w okolicach Lubelskiej i Prusa.
Trasa tylko wydaję się taka ciężka. Te podbiegi nie są wcale takie długie jak się wydaje :) jedyne co może sprawiać problem to, że nastąpią jeden po drugim. Później już od Kotuli tylko z górki i dalej to już płasko.
Można kiedyś by się zgadać i zrobić jakiś wspólny trening. Ja się mogę dostosować co do miejsca, biegam około 17, zależy o której wrócę z psem :)
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pakiet startowy odebrany - na miejscu już było sporo, niektórzy już wychodzili z budynku, mimo że kilka było ledwie po 17, o której rozdawanie dopiero się rozpoczęło :) Dobrze, że mieszkam w centrum i nie mam bryki, bo Rzeszów był kompletnie zakorkowany przez cały dzień, a pod wieczór to istna tragedia... miasto innowacji, ale jak wzięli się za przebudowę jednej z głównych ulic w centrum, to kompletnie bez głowy i wyobraźni. Efekty widać.

Pakiet zawierał trochę ulotek, chip do pomiaru czasu i koszulkę techniczną i oczywiście numer startowy. Mój to 309, więc jeśli nie po Merrellach, to na pewno będzie można mnie jutro znaleźć po numerze :ble:

Obrazek
Wygląda całkiem nieźle, choć tyle białego średnio mi pasuje, ale połowica zgłosiła już chęć zachachmęcenia koszulki, więc no problem ;)

Pytanie: dobrze umocowałem ten chip? Całkiem spore to ustrojstwo, więc zamocowałem to na dwóch rzędach sznurówek, bo obawiam się, że inaczej mogłoby to zbytnio dyndać w czasie biegu. Mam więc nadzieję, że w takiej formie nie będzie to przeszkadzać.

Obrazek
Obrazek

Blog|Komentarze

kamilo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja to zamocowałem u siebie tak

Obrazek

Ważne, żeby to nie zawadzało podczas ruchu stopy. Swoją drogą jak dla mnie kiepskie jest to rozwiązanie. Chip w numerze startowym jest o wiele wygodniejszy...
Obrazek
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Okaże się jutro, najwyżej będziemy na szybko zmieniać mocowanie, choć myślę, że - bez przesady - za wiele z tym wydarzyć się na bucie nie może.

O której jutro przybywasz w okolice startu? Ja rezygnuje z szatni, bo na Cieplińskiego mam rzut beretem, więc od razu z chałupy w stroju roboczym wyskoczę :ble:
Obrazek

Blog|Komentarze

kamilo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja także nie będę korzystał z depozytu. Ok 11:30 chyba się wybiorę, żeby się na spokojnie rozgrzać na miejscu. Umówimy się w jakimś konkretnym miejscu ? bo w takim tłumie ciężko się będzie znaleźć :hej:
Obrazek
Bieniol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Też dziś byłem odebrać pakiet, ten chip faktycznie niezbyt praktyczny ale co zrobić. Powodzenia Panowie jutro, mój nr. jak coś to 35.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No, panowie i jak wam poszło? Ja miałem/ jakieś 57min, ale od 6,5km ledwo biegłej ze wzgledu na kolano które czułem w zasadzie od samego poczatku :-(

Szkoda, ze zagladnalem na forum dopiero teraz bo moglibyśmy się zgadać...
Bieniol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Odpoczynek dla kolan jak najbardziej potrzebny :) można wiedzieć gdzie dokładnie biegałeś ? Fajnie wyglądają te łąki, może bym się też tam wybrał, a po zdjęciach nie poznaję. Chodzisz może na zajęcia BBL ?
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie, na BBL nie chodzę - to nie moja pora na bieganie (a przynajmniej do początku października, bo teraz najchętniej idę biegać w okolicach 10-13) ;). A wspomniane łąki są za Cmentarzem Wilkowyja - na zdjęciu poniżej mapka (kliknij, to powiększysz rozmiar). Fajne do biegania łąki są też pomiędzy ulicą Wyspiańskiego (tam gdzie są ogródki działkowe) a ulicą Staroniwską. Tylko przez nieuwagę można wlecieć na teren wojskowy albo spotkać obozujące tam wojsko, ale nie niesie to za sobą żadnych problemów :ble:.

Obrazek
Obrazek

Blog|Komentarze

ODPOWIEDZ