mclakiewicz - komentarze
Moderator: infernal
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
No właśnie zdrowie to jest ten nieprzewidywalny czynnik. W tym roku miałem kontuzjowane kolejno: golenie, kolana - przeciążenie, coś w biodrze (po zmianie butów przeszło) i teraz ta stopa. Aktualnie już chyba jest wszystko OK.
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:39:59
- Życiówka w maratonie: 3:28:43
U Danielsa, z tego co pamietam, porządny plan pod maraton ma chyba 24 tygodnie..policz dobrze....zamiast Bartoszaka, skro już masz w planie Danielsa moze Plan Niebieski by warto wypróbować...poczułbys przy okazji jak wygląda bieganie w hamerykańskim wydaniu VOD wg ostatniej dyszki i dajesz, bedzie za luźno to przeskakujesz o jedno oczko..... a potem możesz płynnie przejść do planu maratońskiego
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
Chyba Marcin mosz recht, takie podejście będzie najbardziej optymalne.
Start maratońskiego wypada mi w grudniu więc mam kilka tygodni "pustych", a wydaje mi się, że warto by je przepracować wg jakiegoś planu.
Start maratońskiego wypada mi w grudniu więc mam kilka tygodni "pustych", a wydaje mi się, że warto by je przepracować wg jakiegoś planu.
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
dzięx, ja już o tym wyniku zdążyłem zapomnieć jak o starym bilecie tramwajowymwypass pisze:Dawno nie zaglądałem...a tu taki piękny wynik w połówce....
Ładnie, bardzo ładnie
- cafe
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:58
Zaczęłam czytanie Twojego bloga od słów :
a później spojrzałam na wynik : Półmaraton - 1:55:27
Tym trzeba się chwalić, a nie zapominać Gratulacje !
mclakiewicz pisze: Jestem ciężkim, aspołecznym dryblasem - 100 kg wagi (plus minus 1 kg, zależy od dnia), 200 cm wzrostu, 31 lat na karku.Dziś przebiegłem swój setny kilometr(...)
a później spojrzałam na wynik : Półmaraton - 1:55:27
mclakiewicz pisze:wypass pisze:taki piękny wynik w połówce....
dzięx, ja już o tym wyniku zdążyłem zapomnieć jak o starym bilecie tramwajowym
Tym trzeba się chwalić, a nie zapominać Gratulacje !
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
Hmm, chyba muszę co nieco zaktualizować bo waga jest już o te 10 kg niższa, kilometrów przybywa, lat na dniach zresztą też...
Dziękuję, ale od chwalenia człowiek popada w samozachwyt, a żeby ciągle wymagać czegoś więcej od siebie trzeba balansować na granicy samokrytycyzmu.cafe pisze:Tym trzeba się chwalić, a nie zapominać Gratulacje !mclakiewicz pisze:dzięx, ja już o tym wyniku zdążyłem zapomnieć jak o starym bilecie tramwajowymwypass pisze:taki piękny wynik w połówce....
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:28
- Życiówka w maratonie: 03:24:00
Zdrówka życzę !!
I sto lat w biegu
I sto lat w biegu
10km: 40:08, 08.03.2015 8 Bieg Kazików (bez atestu)
połówka: 1:30:01, 24.10.2015 2 PZU Cracovia Półmaraton
cały: 3:16:25, 26.04.2015 Orlen Warsaw Marathon
KOMENTARZE
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: tak daleko nie biega
Dołączam się do życzeń. Oby następny półmaraton był 10minut szybszy
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
Dziękuję bardzo.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:09
Swoją drogą zastanawiam się:masz już sporo km przebiegniętych, czemu nie próbujesz biegac szybciej?
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
Od jakiegoś czasu staram się tempa dobierać w/g VO2MAX (40) poza tym czytam i czytam na forum, że należy biegać wolno
Po 9 listopada będe wiedział na jakim jestem poziomie i może przeskoczę oczko wyżej. Do Twojego wyniku z soboty trochę mi brakuje.
Po 9 listopada będe wiedział na jakim jestem poziomie i może przeskoczę oczko wyżej. Do Twojego wyniku z soboty trochę mi brakuje.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja zauważyłem jedno:dość dobrym blokerem jest psychika. Biegałem w pewnym tempie, na jakimś biegu robiłem życiówkę, to nagle tempa treningowe wzrastały - tzn tętno spadało przy takiej samej prędkości. Jakbym jakąś granicę przekraczał.
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
Dokładnie, ponad połowa sukcesu to głowa. Ja dośc często mam myśli "szybciej mi sie nie chce" albo "dziś robię krótszą trasę". Czasem je pokonuję, ale czasem nie. Pamiętam sytuację z piątki w Chorzowie, gdzie może z 500 metrów przed metą zaświtał mi pomysł, żeby zejść z trasy, bo co ja tu wogólę robię? bez sensu takie bieganie nie dla mnie. Ten problem na szczęście już rozwiązałem.
-
- Zaprawiony W Bojach
Wczoraj na 4km wyprzedziła mnie taka młoda dziewczyna złapałem się jej i tak za nią kawałek biegłem. Ze 400m przed metą stwierdziłem, że kurna tak nie będzie i zacząłem finiszować. To już było grubo, bo tętno 187 na mecie, ale nie wygrała ze mną. Każdy bieg to walka