o wiele więcej parametrów - ile, zależy od zegarka treningowego, jakiego używasz;
generalnie jest to portal dla użytkowników suunto - i ci właśnie mogą liczyć na najbogatsze analizy; ja mam zegarek motoactv motoroli - po zgraniu trening wygląda np. tak:
http://www.movescount.com/moves/move18420244
u mnie akurat nie widać analizy poszczególnych lapów, ale z tego co wiem - użytkownicy garmina mają taką (wystarcza mi dodatkowy podgląd do serwisu dedykowanego motoroli - tam już są poszczególne lapy);
fajną sprawą jest możliwość wcześniejszego zaprojektowania trasy; wgrania planów treningowych; funkcji jest mnóstwo - nie miałam jeszcze na tyle czasu i potrzeby by wszystko ogarnąć; pooglądaj, pobaw się - zobaczysz

wszystko jest oczywiście nieodpłatne ...
inna sprawa - endomondo jest portalem bardziej społecznościowym - w pewnym momencie masz już tylu znajomych

, że można się pogubić w tym gąszczu informacji; mało co widać

na movescount też można kogoś obserwować i być obserwowanym; jest shoutbox w którym da się pogadać - ale działa to o wiele mniej, przepraszam, ale natrętnie
edit:
.... jako baba, na technice mało się znam - więc sorry, ale recenzji nie napiszę