Co czytacie, gdy nie biegacie :)
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ostatnio Książki z serii Metro, czyli:
Metro 2033 (Dmitrij Glukhovsky),
Metro 2034 (Dmitrij Glukhovsky),
Piter (Szymun Wroczek)
O ile pierwsze dwie polecam z czystym sumieniem jako ciekawe i przyzwoicie napisane, o tyle Piter to książka, którą ktoś zepsuł. Język jest tragiczny, urywane zdania, wybijające z rytmu skoki akcji i głębia na poziomie gimnazjalnym. Wygląda na to, że lubię autorów, którzy potrafią po prostu opisać ciotkę siedząca na krześle. Jeśli ktoś zna Kącik Złamanych Piór Feliksa W. Kresa, ten wie o czym mówię.
Metro 2033 (Dmitrij Glukhovsky),
Metro 2034 (Dmitrij Glukhovsky),
Piter (Szymun Wroczek)
O ile pierwsze dwie polecam z czystym sumieniem jako ciekawe i przyzwoicie napisane, o tyle Piter to książka, którą ktoś zepsuł. Język jest tragiczny, urywane zdania, wybijające z rytmu skoki akcji i głębia na poziomie gimnazjalnym. Wygląda na to, że lubię autorów, którzy potrafią po prostu opisać ciotkę siedząca na krześle. Jeśli ktoś zna Kącik Złamanych Piór Feliksa W. Kresa, ten wie o czym mówię.
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
Chociaż Kresa jako fantasty nie trawię, to "Kącik..." jest dla mnie kanonem pewnego gatunku. A podobne jak Ty odczucia miałem czytając "Noc Żywych Żydów". Niby fajny pomysł, ale wykonanie dokładnie takie samo: "głębia na poziomie gimnazjalnym". Ale nominację do Nike dostała, więc co ja się tam znam./dev/run pisze: O ile pierwsze dwie polecam z czystym sumieniem jako ciekawe i przyzwoicie napisane, o tyle Piter to książka, którą ktoś zepsuł. Język jest tragiczny, urywane zdania, wybijające z rytmu skoki akcji i głębia na poziomie gimnazjalnym. Wygląda na to, że lubię autorów, którzy potrafią po prostu opisać ciotkę siedząca na krześle. Jeśli ktoś zna Kącik Złamanych Piór Feliksa W. Kresa, ten wie o czym mówię.
@Bazyl2972
"Paragraf 22" to jedna z moich najulubieńszych pozycji. Czytałem z pięć razy za każdym razem odkrywając coś nowego.
-
- Wyga
Jezus największy terapeuta wszech czasów. Psychologiczne przesłanie Ewangelii
Nie myli się tylko ten, kto nic nie robi...
- Hael
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:03
- Życiówka w maratonie: 02:57:54
Mimo, że nie jestem fanem s-f, postanowiłem w końcu przeczytać coś z tego gatunku. Wziąłem się za Hyperion. Na razie zaczynam, czyta się nawet fajnie, gdyby tylko nie te wtręty s-f
- Sup3rS0n41051
- Rozgrzewający Się
Próbuję przebrnąć przez "Diunę", choć nie wiem czy mi się to uda
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Ja muszę w końcu skończyć BASTION Kinga
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
maly89 w ktorym momencie utknales? Bo ja tez tej ksiazki nie skonczylem, do polowy bardzo fajna, pozniej sie zac,alem nudzic...
-
- Rozgrzewający Się
Ja czytam rozmowy ze Stallinem
Ostatnio zmieniony 30 paź 2013, 18:07 przez Majus, łącznie zmieniany 2 razy.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Właśnie jestem w trakcie czytania historii życia Matki Abigail Mam nadzieję, że niedługo się coś zacznie dziać. Choć jak znam Kinga, a dość sporo jego książek przeczytałem, to marne szanse. U niego albo mi się książka podoba od pierwszej strony, albo w ogóle mi się nie podoba. Ale doczytam dla świętego spokojuSkoor pisze:maly89 w ktorym momencie utknales? Bo ja tez tej ksiazki nie skonczylem, do polowy bardzo fajna, pozniej sie zac,alem nudzic...
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Zarabistym cyklem Kinga jest "Mroczna Wieza" naprawde Ci polecam jesli nie czytales, zreszta nie tylko Tobie
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Mroczna Wieża to była podstawa mojej matury z polskiego Lata temu ją czytałem Jednak ostatnio najbardziej mi się podobało Dallas 63. Niemalże od razu przeczytałem Ciężko było się oderwać
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Hehehe, ja do matury uzylem Wiedzmina
- Jaseq
- Wyga
- Życiówka na 10k: 40:22
- Życiówka w maratonie: 03:35:28
Ja niestety nie miałem takiej okazji i skazany byłem na Norwida ("... dlaczego Norwid był poetą ciemnym?").Skoor pisze:Hehehe, ja do matury uzylem Wiedzmina
Ogólnie poszło dobrze ale proszę nie pytać o szczegóły
Biegam, pływam, roweruję.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Chodzilem do dosc niekonwencjonalnej szkoly wiec wiele rzeczy dalo sie spoza programu przemycic